Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Bilant. Trei luni de blog si de campanie.

Acest blog (si campania pe care o mediatizeaza) este realizat de o echipa al carei nucleu permanent este format din cateva persoane, care s-au “cunoscut” in virtual. Suntem un grup de femei, cu media de varsta de 31 de ani, toate confruntandu-ne cu infertilitatea de cuplu; una dintre noi este deja mama, o alta este insarcinata cu gemeni, o a treia nu locuieste in Romania, ci intr-o tara in care beneficiaza de tratament si proceduri 100% rambursate de asigurarile sociale. Cu toate acestea, toate ne dorim – nu atat pentru noi, cat pentru …Romania, pentru miile de familii care sufera in tacere – o schimbare in felul in care este peceputa si tratata infertilitatea.

Infertilitatea este un subiect tabu, un handicap tacut si o problema ignorata  la nivel social-politic in Romania. Ne-am propus, in urma cu trei luni, sa schimbam, atat cat ne sta in putinta, aceasta stare de fapt. Sa tragem un semnal de alarma si sa luptam pentru drepturile noastre.

Dupa doar trei luni, rezultatele incep sa se vada. Chiar avem sentimentul ca nu am «furat» degeaba din timpul dedicat familiilor, joburilor, lecturilor sau frecatului aleatoriu al netului – pentru a investi in aceasta campanie. O sinteza cronologica a evolutiei campaniei gasiti aici, in acest articol vom face un bilant.

logo

Am lansat blogul pe 13 noiembrie 2008, in plina campanie electorala pentru parlamentare. Simultan, am inceput «ploaia» de mesaje peste candidati, dar nu spam, ci mesaje civilizate, personalizate, in functie de profilul si promisiunile fiecaruia. In urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008,dintre candidatii care ne-au promis  sprijin sau care ne-au propus discutii / intalniri pe tema infertilitatii, urmatorii au fost alesi in Parlamentul Romaniei: Sulfina Barbu (PDL), Vasile Blaga (PDL), Anca Boagiu (PDL), Catalin Croitoru (PDL), Andrei Gerea (PNL), Ioan Ghise (PNL), Adrian Gurzau (PDL), Catalin Mardare (PSD), Catalin Nechifor (PSD), Toader Paleologu (PDL), Doina Silistru (PSD), Iulian Urban (PDL), Sever Voinescu (PDL).

Tot in noiembrie 2008, am sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si am solicitat oficial investigarea cazului de discriminare la care sunt supuse persoanele suferind de infertilitate in Romania. Corespondenta cu acest organism a continuat de-a lungul acestor trei luni, am prezentat argumente si am trimis puncte de vedere scrise, asteptam deciziile finale la sfarsitul lunii februarie.

In plan extern, pe langa organizatii de tipul O.M.S. sau asociatii in domeniul infertilitatii, am scris tuturor europarlamentarilor romani. Cea mai notabila colaborare o avem cu dna Gabriela Cretu, europarlamentar din partea PSD, cu care reprezentanti ai grupului nostru de initiativa au avut o intalnire la Bucuresti in luna decembrie. Ulterior, dna eurodeputat Cretu, in colaborare cu Grupul nostru de initiativa, a adresat oficial Consiliului si Comisiei Europene o intrebare cu solicitare de raspuns scris privind garantarea dreptului la acces universal la tratament impotriva infertilitatii in statele-membre ale U.E. si la care asteptam raspuns.

La inceputul lunii ianuarie 2009, o delegatie agrupului nostru de initiativa a fost primita in audienta pe tema  finantarii infertilitatii de catre dna Sulfina Barbu, parlamentar PDL. Dna Barbu ne acorda sprijinul sau politic si ne-a promis initierea legii, o noua intrevedere urmand a avea loc in cursul lunii februarie, timp necesar pentru realizarea documentarii pe subiect de catre expertii parlamentari.

Si-au exprimat sustinerea oficiala pentru un proiect de lege senatorii Doina Silistru (PSD) si Iulian Orban (PDL).De asemenea, am primit recent mesaje incurajatoare de la parlamentarii Daniel Geanta (PDL), Sonia Draghici (PSD), Iulian Badescu (PDL), Luminita Iordache (PSD), Ioan Botis (PDL), Tudor Ciuhodaru (PSD).

Presedintia Romaniei nu ne-a raspuns la petitiile individuale, desi termenele legale s-au scurs de mult. In schimb, am primit un raspuns incurajator din partea recent-infiintatei ComisiiPrezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice din Romania.

Intre timp, ne-am construit baze de date specifice ariei noastre de interes si am scris mesaje catre numeroase organizatii, asociatii, fundatii, comitete si comitii. De multe ori nu am primit raspuns, dar de fiecare data cand am primit, reactiile au fost incurajatoare.

In ciuda unei mediatizari minimale, petitia noastra online a trecut de 3600 de semnaturi. Si se adauga zilnic.

Petitia colectiva a fost trimisa tuturor institutiilor nationale si internationale de la care asteptam sprijin: Presedintiei Romaniei, dlui Presedinte Traian Basescu; Guvernului Romaniei, Dlui Prim Ministru Emil Boc; Secretariatului General al Guvernului; Compartimentului Social-Sanatate din cadrul Cancelariei  Primului Ministru; Ministerului Sanatatii; Casei Nationale de Asigurari de Sanatate; Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale; Ministerului Tineretului; comisiilor de specialitate ale celor doua camere ale Parlamentului. Termenul legal de primire a raspunsurilor se apropie de limita, deci speram sa primim in curand reactii, sa culegem ce am semanat. De la Parlamentul European am primit deja numarul de inregistare a petitiei, asteptam dezbaterea si raspunsul.

cuplu-fiv

[Sursa foto]

In plan mediatic, campania a beneficiat de un reportaj cu o durata de 12 minute duminica in prime time la ProTV, o aparitie pe prima pagina a realitatea.net, o emisiune la Radio Romania Actualitati, un articol amplu in Evenimentul Zilei, articole specifice in presa centrala si locala, pe paginile web cu profil de sanatate / familie, pe blogurile unor politicieni, dar nu numai (cf. blogroll). Le multumim tuturor pentru sprijin si pentru ca au contribuit la vizibilitatea campaniei!


Consideram ca au fost trei luni pline, pentru o campanie realizata «in timpul liber» [care n-a mai fost liber:].  Blogul nostru a depasit deja 10.000 de views, numarul de vizitatori zilnici fiind in crestere constanta, iar la cautare via google cu termenul-generic “infertilitate / infertilitatea” aparem pe prima pagina de rezultate, inaintea multor portaluri cu experienta din nisa sanatate / maternitate / familie.

Le multumim tuturor celor care, alaturi de  nucleul permanent al campaniei, au adus punctual contributii esentiale: articole pentru blog sau intermedieri de articole in presa,  participari la intalniri, trimitere de mesaje etc. Speram sa continuam sa atragem voluntari, care sa vina cu idei si energie pentru continuarea acestei campanii.  Ideea e nobila, lupta e lunga. :) Ca actiuni pe termen scurt, mentionam ca in aceasta saptamana sunt programate alte doua intalniri importante – cu dl. dr. Cristian Irimie, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, si cu dna deputat Sulfina Barbu, in vederea initierii proiectului de lege in domeniu.

campanie de responsabilizare, infertilitate / hipofertilitate, reproducere umana asistata medical

 

Comments:

  • Camelia Says:

    Felicitari, ati realizat foarte multe in cele 3 luni!

    Daca mai aveti nevoie de voluntare ma ofer si eu!

    Sper sa va ajute cat mai multa lume, fiecare dupa posibilitati.

  • Andu Says:

    doar de trei luni existati? eu va am la favorite demult de cand am semnat petitia. pai bravo sunteti tari.sper sa reusiti pana la capat!

  • Dan Says:

    Felicitari!!!
    Foarte real!!!
    Foarte la obiect!!

  • tili Says:

    Bravo!!! Felicitari!!

  • infertilitateaesteoboala Says:

    Multumim pentru felicitari. :) Da, s-au intamplat multe in aceste trei luni. Speram sa nu mai fie foarte multe luni pana cand se va intampla cat se poate de mult.

  • Nika Says:

    FELICITARI!!!!
    Sunt foarte incantata de voi!N-am cuvinte sa ma exprim din cauza emotiilor pozitive pe care le-am primit, citind informatiile de pe acest blog.
    Sunt si eu din rindul vostru…de 12 ani ma chinui sa am un bb.In aceasta perioada am trecut si eu prin multe investigatii,laparascopii,doua extrauterine,tratamente naturiste,etc.Dar prin toate durerile si chinurile care am trecut,speranta nu mi-a murit !!!Sunt foarte bucuroasa ca v-am gasit!!!Sunt alaturi de voi si Va doresc SUCCESE in toate.

  • Loredana Says:

    Da…la cat mai putine luni pana la reusita!!:)

  • dana Says:

    Vreau sa luptam impreuna,daca mai aveti nevoie de voluntari,pentru ca de 8 ani lupt pentru a avea macar un copil,iar pretul pentru fertilizarile in vitro este foarte mare,raportat la veniturile din Romania.Infertilitatea este o boala,cauzata in primul rand de prostiile pe care le fac in fiecare zi alesii prin vot ai acestei lumi:experimente nucleare,explozii de centrale atomo-electrice,alimente modificate genetic,industrie poluanta generatoare de profituri imense pentru un grup extrem de limitat de persoane s.a.Am 36 ani,sunt economist iar sotul are 40 ani ,este inginer constructor si lucreaza in mediu toxic.Amandoi eram niste copii nevinovati cand a avut loc explozia centralei nucleare de la Cernobil,din Rusia,ale carui efecte devastatoare se vad acum dupa zeci de ani, in bolile de care suferim noi si colegii nostrii de generatie:cancer,infertilitate ,hipo sau hipertiroidism s.a.,boli care ,daca nu te omoara,te urmaresc o viata intreaga.
    Vreau sa ma alatur voua!

  • infertilitateaesteoboala Says:

    Dana, multumim pentru oferta de voluntariat, te rugam sa ne scrii pe contact@infertilitate.com

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.