Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

SOS Infertilitatea la Observator, Antena1 (I)

Antena 1 difuzeaza in principala sa editie informativa, Observatorul de seara, timp de trei zile – luni, marti, miercuri – o serie de reportaje, cu participarea Asociatiei SOS Infertilitatea.

TEMA ZILEI
PROCEDURA TREBUIE SA FIE GRATUITA?
Peste 20% din cuplurile din Romania traiesc drama infertilitatii. Pentru multe dintre ele fertilizarea in vitro e singura varianta de a avea copii. Procedura nu este subventionata de stat si costa intre 3500 si 5000 de euro. La Observator, la ora 19 veti vedea primul reportaj dintr-o serie de trei despre sacrificiile facute de acesti oameni care isi doresc sa devina parinti.

Urmariti emisiunile de marti si de miercuri seara, vom reveni cu amanunte!

ajutor pentru cauza luptei cu infertilitatea, Antena1, Asociatia SOS Infertilitatea, campanie de responsabilizare, clinici fertilizare in vitro, conceptie, drepturile pacientilor, fertilizare in vitro FIV, fiv gratis, fiv gratuit, fiv in uniunea europeana, fiv suportat de asigurari, forum infertilitate, infertilitate, infertilitate / hipofertilitate, initiativa legislativa, inseminare artificiala, relansare campanie, reproducere umana asistata medical, SOS Infertilitatea, www.infertilitate.com

 

Comments:

  • LG Says:

    Excelent reportaj! Nota 10! Pe mine m-a emotionat pana la lacrimi. Va felicit fetelor pentru tot efortul si sufletul depus in aceasta campanie! Eu cred ca incet-incet, pentru ca apar la TV reportaje de acest gen cel putin cei din jurul nostru, din anturajul nostru, vor incepe sa ne priveasca cu mai multa intelegere…..drama noastra este amplificata la nivel national, de reportaj TV, stie o tara intreaga prin ce durere trecem..

    sunt tulburata.

  • alif Says:

    Frumos si dureros reportaj!
    Din pacate aceasta este realitatea zilelor noastre in Romania.
    Felicitari pt campanie.

  • Miki Says:

    Un reportaj dureros, ce-i drept, emotionant. Din pacate despre infertilitate nu se vorbeste prea mult in Romania, nu se stie depre intregul protocol prin care trec cuplurile ce isi doresc un copil si din pacate nu il pot avea. Sper ca acesta campanie sa deschida drumul. Felicitari!!

  • Va multumim mult, tuturor! Ca de obicei, avem multe reactii si comentarii pe forum si pe Facebook.
    FB

    Asteptam si noi continuarea campaniei la Observator, in seara aceasta si maine seara!

  • larisa Says:

    Emotionant reportaj si campanie .Si eu am trecut prin 2 proceduri de fiv si desi a -2-a s-a finalizat cu succes nu pot spune ca ma pot uita degajat la acest fel de reportaje .Retraiesc cu intensitate si consum emotional fantastic zilele de proceduri ,analize si mai ales asteptari .Si eu am am avut nesansa de a intilni si oameni care mi-au infrant speranta ,dar cum legea compensatiei functioneaza in orice -si mai ales in viata aceasta -am cunoscut niste oameni ,in primul rind ,si in al 2-lea rind niste profesionisti la clinica Polisano Sibiu ,care m-au sustinut emotional mai mult decit oricine .Ii recomand cu mare caldura ,mai ales pe dl.dr.Chicea Radu si echipa sa .Fara ajutorul lor nu as mai fi incercat a 2-a oara procedura de fiv si nici nu as fi reusit .Iti trebuie o vointa extraordinara sa mergi pina la capat dar credeti-ma ca merita orice efort inzecit .Acum ma pot uita la copii in parc si nu ma mai apuca disperarea si stiti ce e cel mai rau-ca nu poti vorbi cu oricine de aceste probleme de infertilitate si nici sa te inteleaga .Incerc sa ajut pe oricine ca ma va solicita cu sfaturi si suport moral .Daca o sa pot mai mult voi incerca sa o fac .
    Doamnelor care va doriti un copil ,nu trebuie sa abandonati lupta -nici un minut .Numai asa veti reusi sa va tineti puiul in brate cindva .
    Mult optimism si rabdare va doresc !

  • gabriela Says:

    Si eu fac parte din nefericire din numerosul grup al femeilor care nu pot avea un copil decat prin aceasta procedura, si din pacate pot sa spun ca in urma cu o luna am trecut prin aceasta procedura facuta in Ungaria si iarasi din nefericire rezultatul fiind unul negativ. Socul este foarte mare si numai cele care au trecut prin asa ceva pot intelege ce simti cand rezultatul analizelor este negativ,iar sansele pt o a doua procedura sunt foarte reduse avand in vedere veniturile pe care le avem si costurile unei astfel de proceduri. Bine ca statul are bani pentru ajutoare de incalzire, ajutoare sociale acordate romilor si multe altele. sa nu ma inteleaga cineva gresit nu am nimic cu nimeni, dar trebuie sa se faca o campanie nationala si pe tema asta ca sa afle si domnii nostri guvernanti realiatatea care ii inconjoara. Nimeni nu se gandeste ca natalitatea a scazut alarmant in ultimii ani iar noi cei care muncim si platim asigurari nu beneficiem de absolut nimic in tara asta. Cateodata ma gandesc pentru ce ma lupt sa fac un copil ca sa munceasca sa contribuie la stat si sa nu beneficieze de nimic in schimb statul la care contribuie sa ii intretina pe altii cu tot felul de ajutoare sociale, iar ei nu misca un deget pt banii care ii primesc, ba mai mult au si mai multe drepturi.
    Din pacate asta este tara in care traim, se tot vorbeste de unguri ca sunt asa si pe dincolo, dar va spun cu mana pe inimia ca mi-as fi dorit sa ma nasc acolo. Sunt cu cel putin 100 ani inaintea noastra din toate punctele de vedere, iar cine a fost acolo pentru a incerca fertilizarea in vitro stie despre ce vorbesc.

  • larisa Says:

    Gabriela iti recomand sa incerci si la Polisano Sibiu -dr.Chicea Radu ,tel.info si programari 0269224482 sau pe site-ul lor.Costurile sint mai mici decit in centre mai vechi si au un dr.embriolog din Austria foarte priceput.Si e cum zici tu -sper ca te pot tutui -alta lume ,desi e tot in Romania .Daca doresti sa iti pun la dispozitie si alte info te rog lasa-mi o adresa de contact .Multa bafta si nu dispera .O sa reusesti !

  • elena Says:

    pentru gabriela

    Ai putea să îmi scrii în ce oraş ai făcut FIV şi la ce clinică.
    Eu sunt programată la Budapesta într-o clinică de stat, profesor Janos Urbancsek şi nu găsesc doamne care să mai fi fost acolo, în afară de cunoştinţa mea care este însărcinată după primul FIV.

  • elena Says:

    gabriela

    Scuze! Am omis un semnul întrebării…şi sună cam ciudat!
    Ai putea să îmi scrii în ce oraş ai făcut FIV şi la ce clinică?
    Mulţumesc!

    Eu am fost la Sibiu, dar nu am făcut doar o inseminare artificială! Nu este rău…probabil mai bine decâtîn alte clinici din România, dar ceva nu îmi place. Tare aş vrea mai mult!

  • elena Says:

    Mi-am relatat experienţa de la Sibiu pe forum, dacă interesează pe cineva.

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.