Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Criteriile Subprogramului FIV al Ministerului Sanatatii!

 

Suntem fericite! Noi, cele zece femei din nucleul fondator SOS Infertilitatea, alaturi de zecile de alti voluntari care ne-au ajutat de-a lungul timpului, ne bucuram sa va anuntam ca s-a nascut copilul nostru colectiv, dupa un travaliu ce a durat exact trei ani!

Ministerul Sanatatii a anuntat criteriile de acces in Subprogramul pentru Fertilizare in Vitro si Embriotransfer, a carui implementare va incepe in curand.

Asociatia SOS Infertilitatea se bucura sa constate ca vocea societatii civile, a cetatenilor, a contribuabililor a fost ascultata! Principala noastra revendicare este pe cale de a deveni o realitate, cetatenii romani hipofertili platitori de asigurari de sanatate vor beneficia de sprijinul statului in lupta lor cu bolile care ii impiedica sa devina parinti.

O delegatie a Asociatiei SOS Infertilitatea a avut, luni, 28 martie, o intrevedere cu dl. Ministru Attila Cseke, caruia ii multumim, in numele cuplurilor hipofertile, pentru deschiderea si sprijinul dovedite prin initierea acestui program.

Puteti urmari inregistrarea conferintei de presa sustinute marti, 29 martie, de catre dl Ministru Attila Cseke, cu detalierea conditiilor de acces si regulilor Subprogramului:

 

Criteriile de acces nu au fost stabilite de Asociatia SOS Infertilitatea, noi doar am facut tot ce a tinut de noi ca acest program sa existe iar pe criterii am fost doar consultate. Deciziile au apartinut strict Ministerul Sanatatii.

Suntem sigure ca se vor ivi si nemultumiri – nemultumiri se ivesc intodeauna, dar noi alegem sa ne bucuram, pentru ca nu uitam de la ce minus infinit in domeniu am plecat si in ce context economic se intampla acest program, deci alegem sa vedem mai mult decat jumatatea plina a paharului.

De asemenea, dupa cum stiti, la initiativa si cu participarea SOS Infertilitatea a fost elaborat Proiectul de Lege privind Reproducerea Umana Asistata Medical, aflat actualmente in circuitul de aprobare legislativa si care va confirma sprijinul statului pentru cuplurile hipofertile.

Va reamintim faptul ca suntem o organizatie animata exclusiv de voluntari, Asociatia SOS Infertilitatea nu are niciun salariat si nici surse stabile de finantare.

Va multumim iar daca in urma acestui program se vor naste, conform statisticii, >150 de copii pe care parintii lor altfel nu i-ar fi putut avea, noi simtim ca nu am facut umbra pamantului degeaba. Si, cum ziceam: …suntem fericite.

Alaturi de voi,
Echipa SOS Infertilitatea

Adrian Streinu-Cercel, advocacy, Asociatia SOS Infertilitatea, Attila Cseke, campania 2% pentru lupta impotriva infertilitatii, Cristian Irimie, doi la suta 2011, doi la suta din impozit, fertilizare in vitro, finantare fertilizare in vitro, fiv gratis, fiv gratuit, fiv suportat de asigurari, forum infertilitate, infertilitate, infertilitatea, Ministerul Sanatatii, pret FIV, programul pilot FIV, reproducere umana asistata medical, Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer

 

Comments:

  • Irina Says:

    Felicitari SOS Infertilitatea! Multumiri Ministerul Sanatatii! Este o mare realizare si o mare speranta!

  • Multumim! Avem multe reactii si un dialog pe forum: http://forum.infertilitate.com/index.php

  • Si pe retelele sociale:
    s

  • Reactii pe retelele sociale:
    ss

  • Reactii pe retelele sociale:
    ss

  • Reactii pe retelele sociale:

    kq<jd

  • Reactii pe retelele sociale:
    cncn

  • Chocolate Says:

    SOSI, multumim pentru eforturile constante si pentru resursele investite! Ministerul Sanatatii, multumim pentru reusita, in sfarsit avem ceva de care sa ne putem agata si noi, cei afectati de infertilitate.
    Sper doar ca macar cele doua spitale mentionate sa se implice efectiv in program, chiar daca profiturile lor vor fi mai mici. Si, de ce nu, sper ca si o clinica din Timisoara se va implica in program. Pentru cei din vestul tarii (ca mine) ar fi prea mult sa faca diverse drumuri spre Cluj sau Bucuresti (aprox. 1000 km dus-intors in fiecare directie).

  • Mireille Says:

    “In cazul unui dosar aprobat, Ministerul Sanatatii va efectua plata procedurii de fertilizare in vitro, in doua etape. In prima faza, se va achita procedura in valoare de aproximativ 1.200 de euro. In cazul in care procedura s-a finalizat cu o nastere centrul va primi si o bonificatie de 300 de euro.”

    sunt tare curioasa ce clinica privata va dori sa intre in asa ceva; statul va da doar 1200 euro clinicii si daca se va naste copil din fiv, clinica mai primeste 300 euro

    in conditiile in care la o clinica privata doar procedura insasi costa aprox 1900 euro

    ptr ca doar procedura se ia in calcul, nu si costul tratamentului care poate ajunge chiar si la 50 mil lei vechi, nu mai vorbim de analize, dar asta stiam.

    Singurele multumiri pe care le pot adresa sunt, din toata inima, asociatiei Infertilitatea care CHIAR a pus osul la treaba si a facut CEVA!

  • Mireille Says:

    si o intrebare ptr MS: “cuplu stabil căsătorit de cel puţin 2 ani”. Da, este singurul criteriu care ma exclude din acest program si da, este extrem de frustrant. DE CE?

  • Chocolate Says:

    Mireille, sa speram ca spitalele / clinicile se vor gandi si la pacienti, dar si la suma totala care ar putea fi obtinuta (un numar de pacienti = un venit sigur care va fi obtinut de acestea).

  • Mireille Says:

    O relatie stabila de “n” ani, care poate fi dovedita, de ce nu se ia in considerare???
    Astept macar un singur argument. Multumesc.

  • Mireille Says:

    Chocolate, cu speranta traim zilnic toate cuplurile afectate de infertilitate….

  • Chocolate Says:

    Speranta ne-a adus si pana aici, nu?
    Eu ma gandesc ca un motiv pentru cei 2 ani de casatorie ar fi stabilitatea relatiei respective. E destul de clasic divortul in primul an de casatorie din diverse motive, si cred ca MS vrea sa se asigure ca, cuplul respectiv a trecut de acest prag psihologic si e o adevarata echipa.
    Din cate stiu eu, in Romania relatiile de concubinaj nu sunt recunoscute de lege iar aici e vorba de un program al statului roman deci legal. Nu se poate lua in considerare o relatie nelegalizata prin casatorie, indiferent de numarul de ani “la activ”.
    NB: Nu vreau sa iau apararea MS aici, nu sunt angajata lor, doar mi-am spus parerea.

  • Mireille Says:

    multumesc pentru parere Chocolate, as aprecia si un raspuns din partea MS, daca ar binevoi
    la prima lor tentativa de a face ceva in sensul asta, anul trecut, si cuplurile care puteau dovedi ca au o relatie stabila se incadrau in program. Ce s-a schimbat? Multumesc.

  • Gianina Says:

    Sunt foarte bucuroasa, mi-au dat lacrimile…Multumim SOS Infertilitatea !
    Pentru inceput e bine, avand in vedere conditiile economice din tara asta; probabil ca vor aproba cuplurile cu sansele cele mai mari, pt a avea SUCCES cu campania.
    Haideti sa fim optimisti!

  • CORINA Says:

    Se pare ca pentru mine s-a terminat,nu ma incadrez in conditiile impuse de MS.Sotul meu are doi copii dintr-o alta casatorie.Nu inteleg ce legatura are asta cum mine,eu sunt cea infertila,eu sunt cea care nu am copii…dar cu cine te poti lupta.Am 26 ani si o sarcina extrauterina tubara,am doar un ovar si o trompa nefunctionala dar nu am cel putin 2 ani de casnicie si sotul meu are copii in viata… cam asta a fost…vom vedea ce ne mai rezerva viitorul.Sa auzim numai de bine!

  • alina Says:

    CE VICTORIE NESPERATA!!!!!
    Nu-mi vine sa cred ca vestile au venit atat de curand! “Curand” dupa ce le-au anuntat ei, nu si de cand asteptam noi… Multumim purtatoarei noastre de cuvant, Asociatia SOS Infertilitatea! Multumim, doamnelor! SA va dea Dumnezeu copii sanatosi si buni, ceea ce ne dorim si NOUA! Sa speram ca birocratia asta proverbiala, romaneasca, nu va incetini decursurile atat de mult asteptate!
    SUCCES! MULT SUCCES si DOAMNE AJUTA!

  • Loredana Says:

    Felicitari pentru aceasta reusita! Multumim fetelor de la SOSI care au initiat acest proiect si nu s-au lasat invinse cand li s-au inchis usi…au intrat pe geam si au reusit sa gaseasca oameni care vor fi rasplatiti de Dumnezeu pentru sustinerea cuplurilor care sufera de cumplita boala a infertilitatii. Imi doresc enorm sa beneficiez de acest program si sa dea Dumnezeu sa aducem pe lume cat mai multi copilasi. Doamne ajuta tuturor!

  • Lili Says:

    Draga Corina, la 26 de ani nimic nu “s-a terminat” inca. Programul ministerului este unul pilot, daca merge bine in 2011 la anul se pot relaxa si criteriile si poate fi alocata si o suma mai mare de la buget. Plus ca daca citesti pe acest blog si pe forumul asociatiei, vei vedea ca fetele de la SOS Infertilitatea au depus si un proiect de lege, textul lui este public. Cand si proiectul de lege va fi adoptat, atunci sa fii sigura ca NU s-a terminat :-)

  • alif Says:

    Felicitari, este o mare reusita si pt Romania!

  • Corina Says:

    Buna seara si felicitari din inima SOS Infertilitatea! Sunteti niste femei de milioane!!!
    Desi acu’ ceva vreme se anunta ca renunta la program din lpsa de fonduri, vad ca totusi nu v-ati lasat si i-ati convins pe cei din MS!
    Bravo din nou, toata stima si admiratia!
    Cand am primit mesajul pe mail de la voi am stiut ca azi se intampla ceva…
    Acuma, in primul rand, referitor la costul tratamentelor, monitorizari, etc., nu sunt suportate nici la alte clinici…pretul procedurii e una, pretul tratamentului e altceva…si credeti-ma asa e si la bucuresti, si la cluj, si la polisano sibiu, si la clinicile kaali din ungaria, am fost peste tot…sa ne bucuram totusi ca avem ceva, nu?
    In al 2-lea rand sunt putin dezamagita ca a fost aleasa maternitatea Giulesti si Spitalul judetean “de urgenta” Cluj…eu sunt din Cluj, noi n-avem spital de urgenta aici…habar n-am care-i ala…singurul spital care ar putea intra in program e cel de Ginecologie I care are departament de reproducere umana asistata…din pacate rata lor de reusita e foarte mica…nu m-ar incanta foarte mult, in ideea ca ma chinui de 10 ani, le bat coridoarele, ii abordez mereu la telefon, la clinica sau cabinet privat si le vad dezinteresul…am 4 IA-uri nereusite la Cluj, asa ca-i cunosc, din pacate… vroiam sa va spun toate astea in ideea ca ati dori sa aplicati la Cluj pentru dosarul de intrare in program si ar trebui sa stiti toate astea…
    Si in al 3-lea rand sper din suflet sa intre in program cat mai multe clinici private pentru ca au dotari, personal specializat afara, specialisti si rate mari de reusita…un FIV la Sibiu e, de ex. 1700 euro, ce mare branza sa-l faca c 1500? Mai putin profit, e adevarat, dar mai multe suflete fericite, multumirea ca ajuti, nu doar faci bani si convingerea ca in fiecare seara tot mai multe rugaciuni ii numesc si pe cei care ne-au ajutat….
    Eu va doresc mult succes, sa fim mamici cat mai curand si sa nu uitam sa multumim celor care ne-au ajutat!
    Doamne-ajuta!

  • doina Says:

    Multumim SOSI!!! Felicitari!!!
    Cum ministerul nu se lasa pana nu ne da cu handicapul in “bot” , trebuie sa ne dezamageasca .
    Ba cuplu stabil de 2 ani .Unele cupluri au de asteptat sa treaca 2 ani, si se vor termina fondurile … ( de ras si de cacao).
    …iar altii au asteptat prea mult si au imbatranit la usile spitalelor ..
    Platesc contributii de 23 de ani si au ajuns la concluzia ca sunt prea batrana…

    Offff , offff…. mai … mai!!!
    Inchei cu felicitari si mari dezamagiri (ptr. mine..)

    Raluca si tot nucleul SOSI ma inclin in fata voastra!!!!

  • CORINA Says:

    Multumesc Lili pentru incurajari!

  • nusha Says:

    E foarte bun inceputul.Dar,oare ministerul ar putea face ceva sa putem lua compensate medicamentele? Pt. ca si medicamentele costa f. mult.Stie cineva care este procedura de compensare a medicamentelor de stimulare ?eu nu am reusit sa aflu, desi ele se gasesc pe lista B a medicamentelor compensate cu 50 %

  • ana Says:

    Fetelor felicitari…o mica intrebare din informatiile voastre care dintre clinicile private din Bucuresti credeti ca ar cocheta cu participarea in acest subprogram?nu ma incanta deloc spitalul giulesti si orice altceva ar fi mai bun…

  • liliana Says:

    Felicitari !!!! in sfarsit ceva bun si pentru noi, cei care nu putem avea copii. De acum avem o speranta. Multumim Asociatia SOS Infertilitatea si succes in continuare in tot ceea ce faceti.

  • MELINDA Says:

    E imbucuratoare vestea.
    Dar va intreb de ce este plafonul de 2 ani de casatorie ????
    Cu ce drept poate decide oricine dupa cate ani de mariaj poti face FIV ???
    Eu incerc de 10 ani sa fac un bebe fara reusita pana acum, dar acum sunt divortata si anul acesta ma voi recasatori; nicicum nu o sa am cei 2 ani de casatorie !!!!
    In rest o veste excelenta !!!

  • Diana Says:

    Am facut 6 fertilizari in vitro (din care 3 in afara tarii) pana am reusit sa raman insarcinata.
    Pentru noi nu a existat si presiunea financiara, dar asta nu m-a facut sa nu realizez in tot acest timp ce e in sufletul oamenilor care isi doresc un copil dar nu isi pot permite aceste tratamente …
    Am activat mult timp pe un forum de suport si singurul mod in care ii puteam ajuta pe altii era sa impartasesc experienta mea: eu imi permiteam consultatii la tot felul de clinici, sa merg sa fac tot felul de teste, etc
    Apoi scriam care consideram ca merita banii si care nu …
    La un moment dat am propus chiar catorva fete (pe care de altfel nu le-am cunoscut niciodata in viata reala) sa le ajut cu parte din banii pt FIV dar gestul parea atat de socant, incat nimeni nu mi-a raspuns.
    Ma bucur din suflet ca o mana de fete implicate si altruiste ca voi a reusit asemenea performanta. Sper din tot sufletul ca tot mai multe cupluri sa se poata bucura de MINUNEA de a fi parinti !

    Felicitari !!!

  • Irina Says:

    Pentru ca este vorba despre un program pilot iar suma alocata este fixa. Asa ca din pacate a fost nevoie de criterii restrictive.

  • nicoleta Says:

    buna, si felicitari !!!
    asteptam de mult acest raspun, bineinteles ca nu poate multumi pe toata lumea , dar decat de loc …. e bine si asa
    am insa o intrebare , fiecare caz are particularitatea sa , daca in decursul celor 24 luni am fost cateva in somaj si eu si sotul oare ne incadram criteriului de “asigurat” ? din cate stiu eu din ajutorul de somaj se opreste contributia pt sanatate …. , dar ar sti cineva sa imi raspunda
    inca o data felicitari simulta bafta tuturor

  • elena Says:

    In sfarsit face si Romania ceva pt noi, cele care ne dorim copii din tot sufletul si nu reusim…..sper ca eu si sotul sa fim una din cele 800 de familii care vor beneficia de3 aceasta…

  • Gianina Says:

    eu nu am inteles cum trebuie sa procedam in continuare,sau cand… la 1 iunie se incep procedurile sau depunerea dosarelor?

  • elenush_gds1 Says:

    FELICITARI SOS!!!!
    Multumim ca existati, multumim pentru ceea ce faceti!

  • Scuze ca raspundem cu intarziere la comentarii, am fost foarte-foarte prinse. Si suntem in continuare, caci batalia nu s-a terminat.

  • Incercam sa raspundem pe scurt:

    1. multumim pentru felicitari. N-o sa facem pe modestele: da, le meritam.:D Am tras cu dintii, am mers cu ei târâs, ne-am sacrificat serile/noptile si duminicile timp de trei ani, dar SE INTAMPLA.

  • 2. La mare parte din intrebarile adresate aici s-au oferit deja raspunsuri pe topicul de pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=145

  • 3. Intelegem nemultumirile celor care nu corespund criteriilor MS.

    Cu riscul de a ne repeta: Criteriile de acces nu au fost stabilite de Asociatia SOS Infertilitatea, noi doar am facut tot ce a tinut de noi ca acest program sa existe iar pe criterii am fost doar consultate. Deciziile au apartinut strict Ministerul Sanatatii.

  • 4. Cateva raspunsuri punctuale:

    – da, persoana aflata in somaj plateste asigurari de sanatate, deci este asigurata;

    – unele medicamente se regasesc pe lista de compensate, dar se dau doar in caz de infertilitate provocata de anovulatie si cu un dosar atat de stufos (acolo se cer mai multe hartoage decat se vor cere pentru dosarul pentru FIV) si cu comisie etc., incat nimeni nu beneficieaza de compensarea aia teoretica; concluzie: nu, medicamentele FIV nu sunt compensate :(

    – da, avem semnale ca exista clinici private interesate sa intre in program.

  • 5. Va asteptam alaturi de noi. Comentati articolele din presa, trebuie sa se vada ca existam si sa se afle punctul nostru de vedere. Avem semnale ca vom fi atacati pe anumite filiere, vor incerca sa ne puna betze-n roate, va fi nevoie de mobilizare din partea persoanelor interesate.

    Cititi-ne zilnic si reactionati, va rugam: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=145

  • Liana Says:

    Felicitari!!

  • 594 Says:

    Felicitari !!! Dar este UN MARE DAR!
    Ministrul a spus :
    “instituţiile private care accesează acest program nu vor putea solicita de la pacient, coplată”

    Avand in vedere ca majoritatea programelor de FIV de la particular sunt mult peste 1500 EURO si ca nu pot cere coplata rezulta ca doar acolo unde pretul este pana in aceasta suma se poate accesa aceste fonduri Adica la doar la STAT!!!

    Sper sa gresesc Astept comentariile dvs

  • 594, toate comenatariile si raspunsurile sunt pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=145

  • Corina Says:

    Buna ziua!
    Au trecut cele 2 saptamani, oare s-au publicat normele? Sau cei din minister au fost ocupati cu inchiderea spitalelor?
    Astept cu interes sa intre in program clinici private…
    Polisano Sibiu nu stie inca, n-au primit nimic oficial, negru pe alb..Iar clinica Genesys Bucuresti nu va intra in program, la ei un FIV e 3000 de euro, nu vor sa-l faca cu 1500..
    Asteptam noutati!
    Bafta tuturor!
    Corina

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.