Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai. Nu avem sediu, masini, angajati, chirii, salarii etc. Dar cheltuieli exista! Nu ramaneti indiferenti: implicati-va in sustinerea cauzei comune, donati sume incepand de la CINCI LEI pentru ca sa putem desfasura activitatile!
Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Implicati-va!

SUBPROGRAMUL 2011 – 2012: 1.156 de dosare aprobate:

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul SOS Infertilitatea.

SUTE DE BEBELUSI NASCUTI DEJA!

Scrie-i ministrului Sanatatii!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Peste 200 de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica, in Bucuresti, Oradea, Iasi.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre infertilitate si reproducerea asistata, disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Dr. Dragos ALBU

Interviu cu dl. doctor Dragos Albu, medic specialist obstetrica-ginecologie, doctorand in stiinte medicale, coordonator al departamentului de medicina materno-fetala din cadrul Hyperclinicii Medlife.

Pacientii trebuie sa se astepte la seriozitate si disciplina

.

….Stimate domnule doctor, spuneti-ne cate ceva despre experienta dumneavoastra in tratarea cuplurilor cu probleme de fertilitate.

….Lucrez in domeniul infertlitatii de aproape cinci ani, dupa ce mi-am terminat rezidentiatul in obstetrica-ginecologie. Am invatat de la profesori de prestigiu ca Rafael Ron–el si Shevach Friedler, pentru care am un deosebit respect. Stagiul pe care l-am facut la Universitatea din Bruxelles, unde l-am cunoscut pe prof. Human Fatemi, de asemenea m-a ajutat foarte mult. De aproximativ 3 ani lucrez la Medlife in Departamentul de Medicina Maternofetala si Reproducere Umana, pe care-l si conduc de un an de zile. Anual realizez aici 150-200 de cicluri de fertilizare in vitro.

Ce sfat le dati pacientilor care banuiesc o problema de fertilitate? Care ar fi etapele pe care acestia ar trebui sa le urmeze pentru o diagnosticare corecta?

….Pacientii ar trebui sa mearga la un specialist in medicina reproductiva, care ulterior va conduce echipa de medici ce pot fi implicati in rezolvarea cazului: embriologi, andrologi, geneticieni, endocrinologi.

.La ce ar trebui sa se astepte pacientii cand vin prima data la dumneavoastra si mai ales unde va pot gasi acestia?

….Pacientii trebuie sa se astepte la seriozitate si disciplina. Acestia pot sa ma gaseasca la Hyperclinica Medlife la Departamentul de Medicina Maternofetala si Reproducere Umana.

….Ce sfaturi aveti pentru pacientii care urmeaza un tratament pentru infertilitate ( IUI, FIV-ET)? Ce ne puteti spune despre costurile unor astfel de tratamente, dar si despre costurile monitorizarii corecte a unei sarcini?

….In primul rand trebuie sa aiba un diagnostic corect si apoi sa urmeze un plan terapeutic bine stabilit, bazat pe practici medicale cu baza stiintifica. Costurile legate de inseminare sunt in jur de 250-300 euro, iar cele legate de FIV in jur de 1800 – 1900 de euro. Monitorizarea corecta a unei sarcini costa in jur de 1000 – 1200 de euro.

….De curand Ministerul Sanatatii a lansat Subprogramul pentru fertilizare in vitro si embriotransfer, oferind pentru un numar de cupluri hipofertile finantare pentru procedura FIV-ET. Ce parere aveti despre acest program?

….Este un pas important, cu conditia ca in centrul lui sa se afle interesul pacientului si nu alt tip de interese. Personal, am un regret ca un centru de anvergura Medlife, care si-a depus primul dosarul de intrare in program, nu a fost acceptat; in ciuda tuturor eforturilor noastre de a ne conforma intocmai cerintelor ministerului, de doua luni de zile nu am mai primit nicio instiintare oficiala.

In finalul acestui interviu, ce mesaj aveti pentru cititorii infertilitate.com?

Sfatul meu catre pacienti ar fi sa nu-si piarda niciodata speranta, sa fie eficienti insa in demersurile lor, si sa nu incerce sa mearga pe cai sortite esecului din start.

….Va multumim!

[interviu realizat in august 2011]

*****

 

Comments:

  • Sava Claudia Says:

    Buna ziua as vrea sa stiu ce sanse am sa nasc un copil sanatos daca am avut un avort la cerere si inca trei sarcini.De fiecare data am pirdut sange si medici au spus sa nu pastrez sarcina ca poate va fi cu probleme am grupa sanguina Ab IV si Rh negativ nu am primit imunoglobulina D si nici nu am stiut de ea pana nu de mult am inteles ca in strainatate se da gratis dar la noi se afuce in farmacii doar la cerere si e foarte scumpa.Va multumesc pt raspuns cu stima Claudia Sava

  • Claudia, trebuie sa adresezi intrebarile unui medic. Te asteptam si pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=2

  • stanescu ramona Says:

    Multumita domnului doctor Dragos Albu, azi avem langa noi cel mai frumos dar din lume, o fetita. Am avut incredere in dansul din prima clipa de cand l-am intalnit si nu am regretat. A treia inseminare artificiala a fost cu noroc si asa a aparut Mihaela Antonia. Nu o sa pot sa-i multumesc niciodata acestui mare om.

  • andra Says:

    Bună seara.am 30 de ani,amh 0.16, fsh 12.5 și lh 7.5.spermograma ok.ce șanse de obținere a unei sarcini am? Va multumesc

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.