Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai. Nu avem sediu, masini, angajati, chirii, salarii etc. Dar cheltuieli exista! Nu ramaneti indiferenti: implicati-va in sustinerea cauzei comune, donati sume incepand de la CINCI LEI pentru ca sa putem desfasura activitatile!
Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Implicati-va!

SUBPROGRAMUL 2011 – 2012: 1.156 de dosare aprobate:

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul SOS Infertilitatea.

SUTE DE BEBELUSI NASCUTI DEJA!

Scrie-i ministrului Sanatatii!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Peste 200 de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica, in Bucuresti, Oradea, Iasi.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre infertilitate si reproducerea asistata, disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Dr. Laura DRACEA

Stiinta a ajuns foarte departe si exista medici care va inteleg si stiu cum sa va ajute.

SOS Infertilitatea: Stimata doamna Laura Dracea, sunteti medic primar in obstetrica-ginecologie, doctor in stiinte medicale, sef de lucrari (lector) la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti, Clinica Panait Sarbu. Ati fost timp de zece ani (1999-2009) Coordonator al Departamentului de Reproducere Umana Asistata al Clinicii Panait Sarbu; in prezent ati intrerupt activitatea la Departamentul RUA din spital, dar continuati sa va ocupati de activitatea academica (postul universitar). Din 2007 sunteti director medical la Clinica de Fertilitate Gynera.

laura-dracea

Va multumim pentru disponibilitatea de a va adresa virtual cititorilor nostri – in cea mai mare parte, cupluri afectate de infertilitate. De cat timp practicati procedura fertilizare in vitro si cu ce rezultate?

Dr. Laura Dracea: M-am ocupat in mod deosebit de problemele de infertilitate si am efectuat tratamente de reproducere asistata (inseminari artificiale) inca din 1996. Intre 1998 – 2000 am efectuat mai multe stagii de specializare in fertilizare in vitro in SUA, Israel, Franta si am contribuit la infiintarea Departamentului de Reproducere Umana Asistata al Clinicii Panait Sarbu in 1999. Inca de la infiintare, Clinica Panait Sarbu a fost dotata cu aparatura de ultima generatie la acea vreme si s-au efectuat majoritatea tehnicilor de reproducere asistata (fertilizare in vitro, ICSI, assisted hatching, congelare de sperma si embrioni). In primii cinci ani, au fost tratate in Clinica peste 1000 cupluri, pentru ca ulterior numarul acestora sa creasca foarte mult. In ultimii doi ani, au fost peste 700 de proceduri FIV anual. In acest interval, rata de sarcini s-a mentinut constant peste 34 %, ceea ce a situat Clinica Panait Sarbu la nivelul celor mai performante clinici de fertilitate la nivel mondial.

La sfarsitul anului 2007 am inceput procedurile de reproducere asistata si in Clinica de Fertilitate Gynera unde, datorita dotarii cu sistem de incubatie adecvat cultivarii extinse a embrionilor si altor tehnologii foarte recente, am abordat si alte tehnici – cultivarea la stadiul de blastocist, vitrificarea blastocistilor, P-ICSI etc. Rezultatele au fost spectaculoase inca din primul an, rata de sarcini cu blastocisti fiind de peste 60 % dupa primele 150 proceduri. In ceea ce priveste inseminarile artificiale, numarul este mult mai mare. Rata de succes este la nivelul mondial actual (10 -12 %), iar numarul copiilor nascuti dupa IA este de ordinul sutelor, fara a avea o statistica precisa.

.

SOSI: Ne-ati putea spune care sunt preturile actuale pentru procedurile inseminare artificiala si FIV in cadrul clinicilor unde practicati?

Dr. L. D.: In Clinica Panait Sarbu pretul a ramas in ultimii 5 ani acelasi – IA 200 RON, FIV 1400 Euro, la care se adauga medicatia. In Clinica de Fertilitate Gynera – IA 400 RON, FIV 2400 Euro (inclusiv cultivarea la blastocisti), ICSI 400 Euro . Se adauga medicatia de stimulare.

.

SOSI: Indubitabil, fiecare reusita prin fertilizare in vitro este un miracol. Aveti insa un “caz deosebit”, care v-a ramas in memorie si pe care l-ati putea povesti pe scurt pentru cititorii nostri?

Dr. L. D.: Un caz pe care il dau uneori exemplu persoanelor care isi pierd speranta este cel al unei paciente de 33 ani, fara sarcini in antecedente, cu ciclu regulat, dar cu valori hormonale foarte modificate (FSH 35 – 40 UI/ml in ziua 3, valori persistente in ultimii 3 ani). Nu a reactionat la medicatia de stimulare la primul ciclu de tratament. A doua oara am obtinut un ovocit care s-a fertilizat, dar nu a ramas insarcinata. In final a efectuat FIV cu ovule de la o donatoare si a nascut un copil. Dupa nastere i-am prescris un tratament de substitutie hormonala pe care l-a intrerupt dupa 2 luni. La 5 luni de la cezariana, a ramas spontan insarcinata si apoi a nascut al doilea copil. In prezent, dupa cativa ani de la a doua nastere, are valori hormonale normale. Este un caz care reflecta foarte bine cat este de dificil de a intelege toate mecanismele fertilitatii si cate necunoscute exista. Pe de alta parte, poate sa ne incurajeze sa nu ne pierdem speranta nici dupa mai multe nereusite.

.

SOSI: Tineti legatura cu unele dintre cuplurile pe care le-ati tratat? Ce simtiti cand vedeti cum cresc copiii pe care ii stiti de pe vremea cand erau la stadiul de doua celule?

Dr. L. D.: Multe cupluri au si uitat cat de greu a fost si isi vad de viata lor fara sa se mai uite in urma. Exista insa si pacienti care imi trimit regulat poze cu copiii, vin in vizita cu ei sau trimit cel putin felicitari de sarbatori. Trebuie sa recunosc ca nu pot descrie sentimentul pe care il am vazand acesti copii si vazand cum au inflorit si cum radiaza de fericire persoane care nu demult erau in pragul deznadejdii. Este cea mai mare satisfactie pe care o poti avea cand te ocupi de acest domeniu. Chiar daca pacientii nu realizeaza, eu si echipa cu care lucrez ne implicam foarte mult emotional in ceea ce facem si suferim cand lucrurile nu merg bine, desi am facut tot ce s-a putut. Cu totii ne bucuram la fiecare sarcina care se confirma si ne este foarte drag “Albumul de familie” cu pozele copiilor “nostri”.

.

SOSI: In ultimul timp, indeosebi gratie internetului, accesul la informatiile despre infertilitate si tehnicile de reproducere asistata medical s-a democratizat. Aveti pacienti care, fara a avea o formatie medicala, stiu multe, chiar foarte multe, despre cauze, efecte, proceduri etc.? Sunt mai usor sau mai greu de tratat astfel de pacienti? Exista un risc mare ca, prin studiu individual, pacientii sa isi faca pareri preconcepute asupra problemei lor de infertilitate?

Dr. L. D.: Ati atins o problema foarte sensibila. Exista, intr-adevar, multi pacienti care au informatii din diverse surse si, in unele cazuri, aceasta poate usura explicarea procedurilor. Uneori, au informatii foarte avansate, de ultima ora, de pe site-uri specializate si acest lucru ma impresioneaza. Din pacate, de cele mai multe ori, aceste informatii le genereaza idei preconcepute si tendinta de a face comparatii cu situatia altor cupluri. De regula, pacientii nu se gandesc la faptul ca fiecare persoana este unica, are o anumita varsta, anumite probleme, diferite antecedente obstetricale sau infectioase si un anumit partener, la randul lui cu un anumit istoric. Rezultatele difera mult in situatii diferite. Pe de alta parte, domeniul fertilitatii este incomplet cunoscut, multe probleme nu pot fi diagnosticate sau tratate si specialistii nu sunt nici ei de acord intre ei in multe privinte. De ani de zile exista controverse in lumea stiintifica internationala si nici macar parerea unui specialist nu e neaparat impartasita de altul. Ce sa mai vorbim de informatiile neprofesionale?!

.

SOSI: Acum un an, in aprilie 2008, am adresat, la nivel individual, cateva zeci de petitii Ministerului Sanatatii, in care semnalam gravitatea fenomenului infertilitatii in Romania si intrebam de ce statul roman nu acorda sprijin cetatenilor sai. Raspunsul oficial, semnat de catre directorul general din Ministerul Sanatatii, dr. Adrian Pana, afirma negru pe alb ca procedurile de reproducere umana asistata medical nu sunt incluse in programele nationale de sanatate deoarece «potrivit Art. 45, Titlul II din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, acestea reprezinta un ansamblu de actiuni organizate în scopul evaluarii, prevenirii, tratamentului si controlului bolilor cu impact major asupra starii de sanatate a populatiei, iar infertilitatea nu reprezinta o afectiune cu o raspandire larga in populatie». Ca medic specialist in infertilitate si aflat in contact direct cu pacientii, cum apreciati aceasta afirmatie? Chiar nu este infertilitatea o boala cu impact major asupra starii de sanatate a populatiei? Chiar sa nu fie infertilitatea o afectiune frecventa in randul cuplurilor de varsta reproductiva? Chiar sa fie aceste asa-zise argumente o justificare pentru neincluderea fertilizarii in vitro in programele nationale de sanatate?

Dr. L. D.: Statisticile mondiale arata ca infertilitatea afecteaza 15 – 18 % din populatia aflata la varsta fertila, ceea ce este foarte mult. Statisticile romanesti, din cate stiu, sunt mai vechi, dar arata cam la fel. Tendinta actuala este de crestere a varstei la care cuplurile isi propun sa aiba copii ceea ce implica automat o scadere a fertilitatii. Stilul de viata modern contribuie si el la reducerea fertilitatii si nici cu natalitatea nu stam prea bine. Greseala majora pe care o fac multi este ca nu considera infertilitatea o boala. Aparent, se poate adopta un copil, se poate trai fara copii si sanatatea nu are de suferit. Ceea ce nu stiu cei care nu se lovesc de aceste lucruri este ca persoanele care isi doresc mult un copil si nu il pot avea sunt afectate major si marcate atat la nivel psihologic cat si psiho-somatic. Statisticile actuale arata minim 20 % depresii adevarate dupa tratamente FIV nereusite, iar nivelul de stres constatat este similar cu cel determinat de afectiunile maligne (cancere). Gravitatea consta si in faptul ca problema se intinde pe o perioada mare de timp, ceea ce o accentueaza si mai mult. In tot acest timp, este afectata viata de cuplu, relatia cu restul familiei (parinti), cu prietenii care au copii, cu colegii de serviciu. Absentele de la serviciu sunt multe, iar randamentul mult mai scazut. Ce alte argumente ar mai trebui pentru a considera infertilitatea o boala si inca una cu impact social si economic? In Europa se acopera de catre asigurarile medicale 3, 4 sau chiar 6 cicluri FIV. In Israel acest numar este nelimitat pana la 2 copii nascuti. La noi, nici investigatiile si nici tratamentele simple pentru fertilitate nu sunt subventionate. Pe langa stresul procedurii, se adauga si stresul financiar care determina, de multe ori, intreruperea prematura a tratamentului.

.

SOSI: De curand, in urma campaniei desfasurate de Grupul de Initiativa “SOS Infertilitatea”, a inceput, sub coordonarea dnei deputat Sulfina Barbu, munca la un proiect de lege in domeniul reproducerii umane asistate medical. De asemenea, Ministerul Sanatatii, prin dl. Secretar de Stat Cristian Irimie, ne acorda sprijin, simtim ca atitudinea acestei institutii in problema infertilitatii s-a schimbat in ultimul timp. Ca medic, cum apreciati aceasta initiativa, ce asteptati de la aceasta lege? Care considerati ca ar trebui sa fie atitudinea statului roman vis-à-vis de cetatenii sai platitori de asigurari de sanatate care au probleme de fertilitate?

Dr. L. D.: Necesitatea acestei legi este evidenta pentru ca sunt multe aspecte care trebuie reglementate (nu ma refer numai la aspecte de genul statutului mamei surogat sau conditiilor donarilor de celule reproductive; va trebui sa fie elaborat tot cadrul legal de efectuare a acestor proceduri). O astfel de lege ar trebui sa protejeze atat pacientii si viitorii parinti de aspecte medico-legale neclare, cat si pe medicii care isi desfasoara foarte greu activitatea in lipsa unor reglementari.

.

SOSI: Va multumim mult, stimata doamna doctor, si va uram succes in activitatea profesionala pe care o desfasurati. Doriti sa adresati un mesaj pentru cuplurile infertile?

Dr. L. D.: Stiinta a ajuns foarte departe si exista medici care va inteleg si stiu cum sa va ajute. Nu intotdeauna este usor; de cele mai multe ori dureaza si este greu, dar exista o speranta pentru fiecare si rezultatul merita. Un ajutor din partea statului si un sprijin financiar ar face totul mult mai suportabil. Va doresc mult succes !

.

.

*****

Interviuri

 

 

…………………………………

 

Comments:

 • […] toate acestea plus alte cateva aspecte – puteti citi pe larg in interviul publicat aici. […]

 • andreea Says:

  am citit tot-tot! foarte interesant! doamna doctor dracea e amabila si profesionista, asa cum e si cu pacientele sale. ma bucur ca sustine campania voastra si cred ca asa e normal din partea medicilor. felicitari tuturor!

 • dana Says:

  am citit dintr o suflare articolul, multumiri din suflet d-nei dr. Dracea pentru informatiile concrete pe care le a furnizat si mai ales pentru sprijinul pe care il acorda actiunilor demarate de grupul SOS Infertilitatea, si nu in ultimul rind pentru raza de speranta pe care ne o insufla!!

 • tili Says:

  Da , da , daaaa d-na dr. Dracea , un dr. extraordinar cu mult profesionalism.
  Imi era teama de medici .. din cauza unui domn dr. de la Giulesti (nu dau nume…) care mi-a vorbit urat …
  Dar cu ajutorul d-nei dr. Dracea am trecut peste aceasta fobie…
  Am facut FIV cu dansa. Un om extraordinar!!!
  Iti vorbeste , explica tot , are rabdare cu pacientii , si foarte placuta ptr. ca tot timpul zambeste!! Un zambet minunat!!!
  Multumesc ca va implicati in campanie!!

 • Iulia Says:

  eu am renuntat. nu mai pot. nu mai am puterea sa o iau de la capat. dar in momente de-astea, de sarbatori, inca ma gandesc ca poate exista o sansa si o las sa treaca pe langa mine. sunt foarte trista azi.

  mi-a placut de doamna doctor. poate as veni la o consultatie dar sunt la 1100 de km, dus-intors. nu mai pot! :((

  felicitari pentru tot ce faceti. macar voi sa reusiti!

 • alina Says:

  “Dr. L. D.: Stiinta a ajuns foarte departe si exista medici care va inteleg si stiu cum sa va ajute. ”

  Nu exista doar astfel de medici, doamna doctor! Exista si medici care nu ne inteleg si nici nu fac mare lucru sa ne ajute. Eu am fost umilita si m-am simtit pierduta si complet descurajata in fata anumitor medici din romania. Si asta chiar si in condititiile in care am “cotizat” generos.

  Iertati-ma, e ca la scoala, cand prezentii erau certati pentru cei absenti, dar dvs. sunteti aici, dvs. va spun. Nu mai suport. Cand va ajunge si lumea medicala din Romania la normalitate? Cand se va normaliza relatia medic – pacient? Cand vom inceta sa fim, in general, tratati ca niste nume pe-o hartie sau uneori chiar ca niste marfuri??

  Suferinta noastra e grea, cum ati spus. Apasa pe suflet! De ce nu inteleg toti medicii asta?!

 • maria Says:

  interviul e interesant. multumim! mult succes, doamna doctor, la cat mai multe albume pline cu fotografii de copii frumosi si sanatosi!

 • victoria Says:

  Eu nu m-am simtit normala decit cind am ajuns in ungaria si mi-e rusine pentru ca am terminat medicina iar colegii mei nu sint in stare sa diagnosticheze un hidrosalpinx si sa te trateze ca pe un OM normal. Ar trebui sa faca niste cursuri de comunicare si, de fapt, niste teste psihologice iar daca nu au aptitudini sa nu profeseze, cel putin nu intr-un domeniu atat de sensibil!

 • gabitza Says:

  Doamna Dracea, faptul ca mai exista si medici ca dvs., deschisi si implicati, imi da speranta sa merg mai departe. De-abia astept sa va trimit fotografia copiilor mei! :)

 • Kati Says:

  Doamna Dr.Dracea este o scumpa am facut FIV cu dansa reusit din prima la Gynera si nu mi-a venit sa cred ca exista o doctorita asa draguta , calda si zambitoare…..Acum sunt o mamica de gemeni ( fetita si baiat) si ma bucur in fiecare zi de bebicii mei …
  Sanatate multa D-nei Dr. Dracea si sa ajutati cat mai multe cupluri ca sa aiba visul implinit :)

 • […] toate acestea plus alte cateva aspecte – puteti citi pe larg in interviul publicat aici.   « Dezbatere TV despre infertilitate la Pitesti | Infertilitatea poate ucide. In […]

 • Clara Says:

  Buna seara,

  As dori daca se poate sa imi dati si mie datele de contact ale doamnei Laura Dracea.
  Va rog din suflet!!!

 • Clara, ai aici contactele celor mai multe dintre clinicile din Romania, inclusiv Gynera: http://infertilitate.com/clinici-preturi/preturi-fiv/

  De asemenea, dna dr. Dracea raspunde la intrebari pe forumul nostru.

  Numai bine!

 • dracea gabriel Says:

  am povestit foarte multe despre mine si familia mea despre infertilitate daca ati putea sa-i dati o adresa de mail sa putem sa vorbim despre aceasta problema.adresa mea este wwwgabigaby24@yahoo.com multumesc ffffoarte mult.

 • Gabriel, nu am inteles. Vrei sa ii dam adresa ta de mail doamnei dr Dracea ca sa …ce?

 • Liana Says:

  Locuiesc la o distanta de aprox.700 km de Bucuresti. Am cautat-o prin telefon pe d-na dr. Dracea la clinica Gynera. Efectiv m-am rugat de secretara sa-mi faca legatura cu d-na dr., avand o problema urgenta de sanatate. Am primit numai raspunsuri negative: nu poate sa faca legatura telefonic, nu poate sa o intrebe, nu are adresa de email unde sa poata fi contactata, nu poate face o programare decat in ziua”X” desi in ziua”y” puteam fi in Bucuresti si doream sa-i cer o parere medicala.Se pare ca in Romania doctorii nu sunt disponibili decat la consultatii de sute de euro, pe cand in strainatate nu este o problema in a contacta doctorul telefonic sau prin email. Pana la urma, in Romania, doar daca ii platesti, obtii o vorba din partea dumnealor. Sunt dezamagita de clinica Gynera si, implicit de d-na dr. Laura Dracea. Nu a contat o secunda pentru angajatii Gynera disperarea mea .

 • Alina Says:

  Eu n-am auzit de medici care sa dea consultatii prin telefon. Dac-ar fi asa, n-ar mai consulta, ar sta doar sa vorbeasca la telefon.

 • radu maria laura talida(ploiesti) Says:

  sunt primul dvs. copil conceput in vitro, fetita care s-a nascut in 3 august 2000, in ultima zi de serviciu inainte de concediul dvs. m-am nascut cu o pata proeminenta pe fata, din varii motive.
  dupa 11 ani as dori sa va reintalnesc si sa va multumesc pt. marea bucurie adusa parintilor si bunicilor mei. acum fata mea este imaculata, fara interventii chirurgicale, sunt inalta si sanatoasa tun! si pt. prof. dr. marinescu, sincere multumiri!

 • Ce frumos! Am semnalat dnei dr. Dracea acest mesaj. Multa sanatate!

 • Elena Anghel Says:

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca dna dr. Dracea mai poate fi gasita si la Sp. Panait Sarbu?

  Am mare nevoie de o programare la dansa! In 2007 am facut un FIV la Giulesti si am o fata minunata (Laura de 4 ani).

  Va rog sa-mi spuneti cand as putea sa vin la dansa (fara formulare, analiza…facute in prealabil)??? La 44 de ani, am 2 fibroame (unul fundic dreapta de 40/30 mm in contact cu endometrul) care nu numai ca sunt in contradictie totala cu functia reproductiva dar imi dau metroragii, crampe…

  Cu stima,

  Elena Anghel

 • clau-flori Says:

  buna buna.
  eu tocmai ce am fost azi 11.10.2012 la d-na dr laura dracea sa vb despre fiv. Eu si sotul meu am fost ffff multumiti de ea de felul cum ne-a vb de cum ne-a explicat cu lux de amanunte in ce consta fiv-ul ce trebuie sa facem etc. (cred ca mai bine de 40 de min am vorbit). Nu o mai gasiti la spitalul giulesti, ci la clinica particulara gynera la nr de tel. 0727833833. Eu am probleme cu trompele, asta e cauza infertilitatii la mine, si cu ajutorul d-nei dr speram sa reusim prin fiv. ne-a dat fff multa incredere si mergem pe mana ei sa speram ca vom reusi si ca anul viitor imi voi tine bebelusul in brate, va doresc succes tuturor mult succes!

 • Tyna Says:

  Buna, multumesc ptr nr de telefon.
  eu de un an tot vreau sa ajung la dna doctor, am avut un semn ca trebui sa merg la dansa. De doi ani ne tot plimbam prin doctori.

 • Mult succes, Tyna. Te asteptam pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=2

 • MIRONA Says:

  Sunt o fosta, norocoasa, pacienta a Doamnei dr. Dracea Laura, si in momentul de fata, datorita ei, sunt mamica a unei fetite superbe, in varsta de 3 anisori!!! Inca de cand am avut prima intalnire cu doamna dr, am stiut ca ea o sa ne aduca miracolul in sufletele noastre…si asa a fost. In decembrie 2008 am inceput stimularea ovariana, pe 9 ianuarie am facut fertilizarea iar pe 28 septembrie am nascut. Datorita ei am reusit din prima incercare, dupa ce ani la randul, alti doctori nu ne dadeau prea mari sperante…
  Ma bucur mult sa o regasesc si sa o revad pe pagina dvs!
  Sunt sigura ca doamna dr, este un inger trimis de Dumnezeu ca sa ne ajute pe noi…cei care ne dorim un miracol!

 • alis Says:

  Am 41 de ani SI un amh de 0.25. CE sanse de cat la suta imi dati la un fiv cu ovulele mele?

 • martutza Says:

  Am avut si eu o tentativa de FIV la clinica Gynera, esuata, din fericire (nu am raspuns la stimulare). Nu eram pacienta dnei Dracea, dar mi-a facut o monitorizare si am discutat cu dumneaei despre sansele mele. Mi-a recomandat FIV cu ovocite donate din cauza varstei (41 ani) si a AMH-ului foarte mic (0,08). Mi s-a parut deplasat, asa ca nu am luat in calcul aceasta optiune, desi sotului meu ii suradea ideea…intre timp am ramas insarcinata spontan si am nascut un copil perfect sanatos cu ovocitele mele. Deci, se poate…dar numai cu ajutorul lui Dumnezeu, un copil e o minune si nu se obtine ‘la comanda’! Parerea mea e ca reproducerea asistata a devenit o industrie care profita de pe urma disperarii cuplurilor, caci am intalnit multe cazuri de sarcina spontana dupa FIV…Asa cum spunea si dna doctor, ‘este dificil a intelege toate mecanismele fertilitatii si cate necunoscute exista’!

 • Vera Says:

  Laura Dracea este departe de ceea ce vrea sa para ca este. Si-a facut aceasta clinica in care aplica aceleasi reguli indiferent de situatia pacientei din fata ei: inseminare, stimulare ovariana si fertilizare. Uneori riscul este chiar viata pacientei, insa nu pare sa fie deranjata de acest lucru. Atata timp cat clinica produce financiar, ce mai conteaza? Nu conteaza nici suferinta, nici trauma pacientei, nici sechelele pe care le lasa in urma. Experienta mea cu acest medic este dureroasa. Va recomand sa alegeti orice alta clinica, iar daca aveti posibilitatea, mergeti in strainatate.

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.