Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Statut

STATUTUL

Asociatiei SOS Infertilitatea

(actualizat la data de 05.02.2018)

 1. DISPOZITII GENERALE

Art. 1. Asociatia a carei activitate este reglementata de prezentul statut poarta denumirea de Asociatia SOS Infertilitatea.

Art. 2. Asociatia SOS Infertilitatea, denumita in continuare „Asociatia”, se constituie ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, fara caracter politic, cu caracter nepatrimonial (non-profit).

Art. 3. Asociatia dobandeste personalitate juridica, in conformitate cu legislatia romana, la data inscrierii in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.

Art. 4. Asociatia are sediul in municipiul Bucuresti, sector 1, Calea Floreasca nr. 110, parter, dar isi desfasoara activitatea la nivel national si international, putand deschide filiale sau sucursale, in tara si in strainatate, in vederea realizarii scopului sau.

Art. 5. Asociatia se constituie pe perioada nedeterminata, functionand atat  timp cat sunt duse la indeplinire scopurile propuse.

Art. 6. Patrimoniul initial al Asociatiei este de 1.200 RON, aport in numerar al asociatilor, care va fi completat ulterior din donatii, subventii, sponsorizari, fonduri primite in schimbul serviciilor prestate de cetatenii romani si straini, cu orice alte mijloace prevazute de lege – bunuri si fonduri realizate din activitati  proprii, diferite forme de colectare de ajutoare umanitare.

II. SCOPUL ASOCIATIEI

 

Art. 7. Scopul Asociatiei este acela de  a desfasura actiuni de interes comunitar si de grup in domeniile: fertilitate / infertilitate, adoptie, sarcina, protectia copilului, parenting, servicii sociale, implicare civica, proiecte culturale.

 

Scopul general al Asociatiei va putea fi atins prin realizarea urmatoarelor obiective:

  1. initierea si imbunatatirea cadrului legislativ si a politicilor publice referitoare la fertilitate / infertilitate si la procedurile de reproducere umana asistata medical;
  2. imbunatatirea cadrului legislativ si a politicilor publice in domeniul protectiei copilului si adoptiei;
  3. implicare in actiuni privind sarcina, protectia copilului, parentingul, precum si realizarea de proiecte culturale si de implicare civica;
  4. mediatizarea problemelor existente in sferele ce constituie domeniile de actiune al Asociatiei prin luari de atitudine la radio, TV, in presa scrisa si in media online, prin conferinte, interviuri, comunicate, participarea la intrevederi, intalniri, simpozioane nationale si internationale etc.;
  5. asigurarea, in masura posibilitatilor, de campanii de informare, oferirea de consiliere psihologica si/sau de specialitate persoanelor care solicita sprijin;
  6. organizarea unor colaborari, parteneriate, schimburi de experienta, luari de atitudine comune cu organizatii (guvernamentale si non-guvernamentale) din tara si din strainatate in domeniile de interes ale Asociatiei;
  7. obtinerea de fonduri alocate de catre stat, de catre organisme private sau de catre persoane private, pentru indeplinirea obiectivelor prevazute in statut;
  8. desfasurarea de activitati economice direct sau crearea de societati comerciale in vederea obtinerii de fonduri necesare indeplinirii scopului Asociatiei;
  9. solicitarea, in condițiile legii si in raport cu nevoile concrete, de spatii si de sprijin material din partea autoritatilor administratiei publice pentru desfasurarea activitatilor;
  10. elaborarea prin resurse proprii sau in colaborare cu institutii, servicii, organizatii guvernamentale si non-guvernamentale de proiecte/programe pentru:
  • educatie pentru fertilitate si limitarea infertilitatii cuplurilor;
  • imbunatatirea procesului de adoptie in Romania;
  • campanii pentru o sarcina cat mai sanatoasa si o nastere cat mai putin traumatica pentru mama si copil;
  • campanii pro alaptare, pro construirea unui atasament corect in relatia cu copilul, pro educatie pozitiva;
  • ateliere educative si ludice pentru copii, ateliere pentru cresterea competentelor si abilitatilor parentale, alte tipuri relevante de activitati pentru parinti si copii;
  • biblioteca / mediateca cu resurse din domeniile fertilitate / infertilitate, sarcina, adoptie, protectia copilului, parenting, implicare civica;
  1. în raport cu evoluțiiile și resursele asociative, oferirea de servicii sociale, in conditiile legii;
  2. promovarea si respectarea drepturilor copilului si ale familiei.

III. MEMBRII ASOCIATIEI. CALITATEA DE MEMBRU. DOBANDIRE SI PIERDERE.

Art. 8. Membrii Asociatiei sunt persoanele fizice sau juridice interesate, care doresc sa actioneze pentru realizarea scopului si obiectivelor Asociatiei.

Art. 9. Membrii Asociatiei se incadreaza in una din urmatoarele categorii:

  1. membri fondatori
  2. membri voluntari
  3. membri activi
  4. membri promotori

Art. 10. Membrii fondatori ai Asociatiei sunt persoanele care au participat la constituirea Asociatiei, figurand ca atare in actele de constituire ale acesteia.

[…]

Art. 11. Membrii voluntari ai Asociatiei SOS Infertilitatea pot fi persoane care, cunoscand statutul, depun o cerere scrisa in care precizeaza ca sunt de acord cu acesta si inteleg ca prin propria activitate sa contribuie la realizarea acestuia, prin desfasurarea unui stagiu de voluntariat, in timpul caruia nu au drept de vot. Calitatea de membru voluntar se obtine prin votul favorabil al majoritații simple a Consiliului Director. Membrii voluntari nu platesc cotizatie.

Poate deveni membru voluntar al Asociatiei orice persoana fizica, indiferent de varsta, profesie, religie, sex, nationalitate, cetatenie, origine sociala sau avere, care indeplineste conditiile prevazute in alineatul precedent.

Art.12 Membrii activi. Persoanele care au deja un stagiu de voluntariat de minimum 12 luni si doresc sa isi continue si dezvolte activitatea in organizatie pot deveni membri activi ai Asociatiei. Aceste persoane trebuie sa isi manifeste expres, prin cerere scrisa, dorinta de a deveni membri activi. Calitatea de membru activ se obtine prin votul favorabil al majoritatii simple a Consiliului Director. Membrii activi platesc o cotizatie stabilita de catre Consiliul Director al Asociatiei. In cazuri intemeiate, membrii activi pot fi scutiti de plata cotizatiei.

[…]

Art. 13 Membrii suporteri. Persoanele fizice si juridice cu posibilitati materiale mai semnificative si care nu au timpul necesar pentru a participa activ, dar doresc sa sprijine Asociatia, pot deveni membri suporteri ai Asociatiei. Cotizatia pentru membrii suporteri, mai consistenta decat cea pentru membrii activi, este stabilita de catre Consiliul  Director. Adeziunea ca membru suporter nu necesita stagiu de voluntariat. Membrii suporteri nu au drept de vot in cadrul Asociatiei, dar sunt informati periodic in ceea ce priveste evolutia activitatii asociative.

Art. 14. Pierderea calitatii de membru al Asociatiei se face prin renuntare, excludere sau deces.

Art. 15. Renuntarea la calitatea de membru al Asociatiei se face prin instiintare scrisa (transmisa pe cale postala sau pe cale electronica) adresata Consiliului Director.

Art. 16. Membrii care nu au achitat cotizatia pana la 1 iulie a anului calendaristic pe anul in curs sunt suspendati si pierd dreptul de vot pana in momentul achitarii cotizatiei la zi.

Art. 17. Membrii care nu au achitat cotizatia timp de doi ani si au fost anuntati in privinta acestui aspect sunt exclusi in mod automat din Asociatie.

Art. 18. Membrii care desfasoara orice activitate contrara scopului Asociatiei si ordinii de drept din Romania, precum si cei care incalca statutul si normele recunoscute de Asociatie in regulamente proprii de organizare interna, aprobate de organele de conducere, sunt exclusi din Asociatie. Excluderea unui membru din Asociatie pentru motivele prevazute in alineatul 1 se face cu votul a 2/3 din Consiliul Director si numai dupa instiintarea scrisa (transmisa pe cale postala sau pe cale electronica) a persoanei in cauza asupra motivelor.

Art. 19. Orice prejudiciu moral adus Asociatiei sau membrilor sai de catre o persoana exclusa sau de catre orice alta persoana, indiferent de calitatea sa, din motivele prevazute la art.19 al.1 atrage raspunderea materiala, civila sau penala a acesteia.

  1. DREPTURILE SI OBLIGATIILE MEMBRILOR.

 

Art. 20. Membrii voluntari ai Asociatiei au urmatoarele drepturi:

  1. a) de a participa la activitatile organizate de catre Asociatie;
  2. b) de a fi informati asupra activitatii si hotararilor Consiliului Director.

Art. 21. Membrii activi ai Asociatiei au urmatoarele drepturi:

  1. a) de a participa la activitatile organizate de catre Asociatie;
  2. b) de a fi informati asupra activitatii si hotararilor Consiliului Director;
  3. c) de a alege si de a fi ales la nivelul tuturor structurilor de conducere.

Art. 22. Membrii promotori ai Asociatiei au urmatoarele drepturi:

  1. a) de a participa, la cerere, la activitatile organizate de catre Asociatie;
  2. b) de a fi informati asupra activitatii si hotararilor Consiliului Director.

Art. 23. Membrii voluntari, membrii activi si membrii promotori ai Asociatiei au urmatoarele obligatii:

  1. a) sa cunoasca si sa respecte prevederile statutului Asociatiei;
  2. b) sa promoveze prin aparitiile publice si prin comportamentul personal imaginea Asociatiei;
  3. c) sa nu prejudicieze prin actele si faptele lor patrimoniul și reputația Asociatiei;
  4. d) sa achite cotizatia la termen (cu exceptia membrilor voluntari, care nu platesc cotizatie).
  1. PATRIMONIUL ASOCIATIEI.

Art. 24. Cuantumul cotizatiei membrilor va fi stabilit anual de catre Consiliul Director si va fi supus aprobarii prin majoritate simpla a Adunarii Generale a Asociatiei.

Art. 25. Alte surse de venit ale Asociatiei sunt:

  1. sponsorizari si donatii sub forma de ajutoare materiale, banesti, bunuri mobile si imobile din partea unor persoane fizice sau juridice, din tara sau strainatate;
  2. contravaloarea accesului la cursuri, ateliere si publicatii, inclusiv electronice, ale Asociatiei sau contravaloarea unor contracte de cercetare stiintifica / de piata;
  3. valorificarea unei parti din bunurile materiale primite ca ajutoare si donatii, in cotele si limitele prevazute de lege, pentru a crea disponibilitati banesti care sa poata asigura cheltuielile necesare desfasurarii activitatii Asociatiei;
  4. dividendele societatilor comerciale infiintate de Asociatie in vederea finantarii activitatilor asociative;
  5. orice alte modalitati permise de lege, in stransa legatura cu scopul si obiectivele Asociatiei.

Art. 26. Patrimoniul financiar si material al Asociatiei va putea fi folosit si destinat pentru realizarea scopului si obiectivelor prevazute in prezentul statut, prin:

  1. constituirea unor fonduri destinate investitiilor legate de dotarea cu mijloace necesare pentru buna desfasurare a activitatii Asociatiei, intre care sunt cuprinse imobile, mijloace de transport, materiale si mijloace de comunicare, birotica;
  2. premii, granturi, donatii, cheltuieli de participare la acțiuni in tara si strainatate, cu aprobarea Consiliului Director;
  3. corespondenta;
  4. procurarea de literatura de specialitate si de logistica necesara atelierelor, mediatecii si altor actiuni asociative;
  5. dotarea si sustinerea activitatii stiintifice si educationale;
  6. editarea publicatiilor Asociatiei;
  7. sustinerea financiara a invitatilor din strainatate;
  8. orice cheltuieli legate de buna desfasurare a activitatii Asociatiei, care converg scopului acesteia.
  1. ORGANIZARE. CONDUCERE SI CONTROL.

Art. 27. Asociatia este persoana juridica de drept privat.

Modul de organizare si functionare a Asociatiei se stabileste prin hotarari ale organelor de conducere si prin Regulamentul de Ordine Interna si Functionare. In acelasi mod urmeaza a se stabili: organigrama, conditiile privind angajarea salariatilor, nivelul de salarizare, numirea personalului de conducere si executie in cadrul diverselor activitati ale Asociatiei.

Art. 28. Organele de conducere ale Asociatiei sunt:

  • Adunarea Generala
  • Consiliul Director
  • Cenzorul sau Comisia de cenzori

Art. 29. Adunarea Generala a membrilor este forul conducator al Asociatiei si se intruneste anual sau in mod exceptional la solicitarea Consiliului Director.

Convocarea exceptionala se va face cu cel putin 21 de zile inainte de intrunire prin pagina web a Asociatiei sau/si prin convocare individuala transmisa pe cale postala sau pe cale electronica.

Adunarea Generala este considerata statutara daca sunt prezenti 50%+1 din totalul membrilor sai.

Convocarea exceptionala a Adunarii Generale se poate face la solicitarea Consiliul Director sau la solicitarea scrisa a cel putin 1/2 din totalul membrilor sai.

Art. 30. In cazul in care, in urma convocarii exceptionale a unei adunari generale, nu a fost intrunit cvorumul de 50%+1, iar conditiile care au determinat convocarea exceptionala necesita adoptarea de urgenta a unei hotarari, se va proceda la o a doua convocare exceptionala prin pagina web a Asociatiei sau/si prin convocare individuala transmisa pe cale postala sau pe cale electronica, pentru o data aflata la un interval de cel putin 15 zile fata de data primei convocari. Adunarea Generala intrunita in aceste conditii – in urma celei de-a doua convocari exceptionale consecutive – este considerata statutara indiferent de numarul participantilor.

Art. 31. Adunarea Generala este competenta:

  1. sa stabileasca strategia si obiectivele generale ale Asociatiei;
  2. sa aleaga si sa revoce membrii Consiliului Director;
  3. sa aleaga si sa revoce cenzorul sau comisia de cenzori;
  4. sa aprobe bugetul de venituri si cheltuieli si bilantul contabil;
  5. sa modifice statutul Asociatiei;
  6. sa infiinteze sucursale sau filiale;
  7. sa dizolve si sa lichideze Asociatia;
  8. sa analizeze si sa aprobe activitatea Consiliului Director;
  9. orice alte atributii prevazute de lege.

Hotarârile in cadrul Adunarii Generale se iau cu acordul a 50%+1 din membrii activi ai Asociatiei. Membrii voluntari si membrii suporteri nu au drept de vot.

Art. 32. Consiliul Director are rol executiv si se intruneste dupa necesitati.

Convocarea Consiliului Director poate fi solicitata de presedinte singur sau de catre cel putin 1/3 din membrii Asociatiei.

Art. 33. Consiliul Director este format din trei membri: un presedinte, un vicepresedinte, un membru. Adunarea Constitutiva va alege prima structura a Consiliului Director.

Art. 34. Atributiile Consiliului Director sunt urmatoarele:

  1. decide si coordoneaza activitatea Asociatiei;
  2. prezinta Adunarii Generale raportul de activitate pe perioada anterioara, executarea bugetului de venituri si cheltuieli, bilantul contabil, proiectul bugetului de venituri si cheltuieli si proiectele programelor Asociatiei;
  3. aproba organigrama si politica de personal a Asociatiei;
  4. reprezinta Asociatia in relatiile cu alte organizatii, precum si in relatiile cu institutiile statului;
  5. discuta si aproba problemele legate de dobandirea sau de pierderea calitatii de membru al Asociatiei;
  6. indeplineste orice alte atributii care converg scopului Asociatiei si care sunt stabilite de Adunarea Generala.

Art. 35. Controlul financiar intern este asigurat de un cenzor.

Art. 36. Cenzorul  are urmatoarele atributii:

  1. verifica modul in care este administrat patrimoniul Asociatiei;
  2. intocmeste rapoarte si le prezinta Adunarii Generale;
  3. poate participa la sedintele Consiliului Director fara drept de vot;
  4. indeplineste orice alte atriburii stabilite de Adunarea Generala.

Art. 37. Reprezentarea Asociatiei in raporturile cu terti, persoane fizice sau juridice se va face de catre presedintele Asociatiei, iar daca acesta se va afla in imposibilitate de a-si exercita functia, de catre vicepresedinte sau de catre un alt membru mandatat in acest sens.

VII. DIZOLVAREA SI LICHIDAREA.

Art.38. Asociatia SOS Infertilitatea se va dizolva in urmatoarele conditii:

  1. imposibilitatea realizarii scopului pentru care a fost infiintata;
  2. in cazul insolvabilitatii;
  3. in celelalte cazuri prevazute de lege.

Art.39. Bunurile ramase in urma lichidarii vor fi transmise unor persoane juridice avand acelasi scop sau un scop asemanator.

Procedura transmiterii acestor bunuri va fi hotarata de Adunarea Generala a membrilor prin vot.

VIII. DISPOZITII FINALE.

Art. 40. Asociatia va putea, in functie de necesitati, sa angajeze forta de munca calificata si va asigura salarizarea conform prevederilor legale.

Art. 41. Modificarea si completarile ulterioare ale statutului se efectueaza in conditiile prevazute de lege.

Art. 42. Prevederile statutare se completeaza cu dispozitiile  O.G.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Prezentul statut a fost semnat in 8 exemplare, azi, 05.02.2018.

*****

Data dobandirii personalitatii juridice: 19 octombrie 2009 – Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti

CIF : 26227202

Registrul special nr. 110/27.10.2009

Coordonate bancare: RO51RZBR0000060012211872 (RON) & RO89RZBR0000060012859342 (€uro)- Raiffeisen Bank.
S.W.I.F.T. code: RZBRROBU

Adresa sediului: Calea Floreasca nr. 110, sector 1, 014463 Bucuresti.

 

Comments:

  • mariana Says:

    as vrea sa infiez si un copil dar eu nu stau pe acasa locuiesc in anglia 3 ani ce pot sa fac multumesc

  • Irina Says:

    @ Mariana: Te asteptam pe forum, la topic-ul “Vrem sa putem adopta copii!”, pentru mai multe informatii. Pentru romanii cu domiciliul in strainatate exista o serie de prevederi specifice, in vigoare din aprilie 2012.

  • alina Says:

    Mult succes in tot ceea ce faceti va urez!

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.