Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Cetatenii romani din strainatate vor putea adopta copii din Romania. Dar nu prea curand!

Asociatia “SOS Infertilitatea” a solicitat Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA) informatii privind posibilitatea adoptiei  de copii  din Romania de catre cetateni romani cu domiciliul in strainatate.

In raspunsul semnat de catre dl. Secretar de Stat Bogdan Panait se precizeaza:

In exercitarea functiei sale de reglementare, institutia noastra a initiat un proiect de modificare a actualei reglementari in domeniul adoptiei, care prevede printre altele posibilitatea ca cetatenii romani domiciliati in strainanate sa poata adopta copii cu domiciliul in Romania, insa mentionam ca acest proces este unul de durata.

.

Asadar, se profileaza o speranta pentru cetatenii romani care se lupta cu infertilitatea prin alte zari, dar nu foarte curand. Asociatia “SOS Infertilitatea” va continua sa urmareasca subiectul si sa va tina la curent.

Asociatia SOS Infertilitatea, forum infertilitate, initiativa legislativa, noutati adoptii, Oficiul Roman pentru Adoptii, reproducere umana asistata medical

 

Comments:

  • Iulia Says:

    Pai sa se schimbbe o data legea adoptiilor! eu nu sunt in strainatate, dar astept de doi ani! Imbatranim!!

  • Janka Says:

    pentru a veni in romania sa adopt ar trebui sa imi abandonez pentru ce putin un an serviciul, sotul si sa imi cumpar o casa in romania, caci altfel serviciile sociale imi vor zice ca nu am unde sa cresc copilul. eu din ce traiesc in timpul asata, daca imi las serviciul, ca in romania nu stiu daca gasesc asa repede? cum pot pleca de langa sotul meu pentru un an de zile, risc sa distrug familia in doi de dragul familiei in trei! adica sa ma trezesc ca reusesc sa adopt dar ca nu mai merge relatia cu sotul meu daca plec de nebuna! aici, in suedia, nu am nici o sansa sa gasesc un copil de adoptat. sunt intr-o situatie imposibila!

  • Daniela Says:

    Plange inima in mine, oare de ce nu se gandeste nimeni la acesti copii care nu au nici un viitor? Nu sint altceva decat o statistica, multi dintre ei vor avea un viitor la fel de trist precum copilaria. Oameni buni, treziti-va si dati voie oamenilor de buna credinta care au ales sa se stabileasca in strainatate, posibilitatea de a oferi un viitor acelor copii care nu sint altceva decat un ghimpe in coasta autoritatilor…. Traiesc cu speranta ca acest miracol se va materializa.

  • Este mai bine pentru copii sa fie in orfelinate in conditiile pe care toata lumea le stie, decit sa le oferim copiilor o familie, un viitor? Nu voi intelege niciodata conditiile si absurditatile cerute de autoritati pentru a infia un copil. Nu imi ramine decit sa urez tuturor copiilor ” God Bless You All ” in speranta ca interesele copiilor de a le oferi un viitor vor fi mai presus de prejudecatile si interesele politicienilor. Fiecare ar trebui sa-si puna intrebarea, ce ar fi fost daca nu am fi avut parinti? Se pare ca soarta a fost de partea noastra, dar cel mai bine ar fi sa incercam sa ne punem putin in pielea lor. Am fi oare in stare sa simtim tristetea si lipsa de dragoste pe care si un parinte adoptiv ar putea sa le ofere? Absolut nu, doar cei care au crescut fara parinti ar putea sa ne spuna cum este. Ar fi vremea sa ne trezim si sa le oferim copiilor un viitor. Vine Craciunul, ce bine ar fi ca fiecare copil sa aiba o familie in care sa creasca si sa se dezvolte fara sa simta sau sa stie ca a fost abandonat de parinti. Ginditi-va la astea prin ce traume ar putea trece un copil, dar se gindeste cineva la astea ? Eu inca sint cetatean román si sint in strainatate de multi ani si ma gindesc la adoptie, dar citind rindurile de mai sus imi voi lua gindul de a incerca sa adopt in Romania. Inca odata “God Bless You Children”. Daca exista o viata dupa moarte, cei care pun bete in roate si iau asemenea decizii, sper ca vor avea si ei “sansa” sa se nasca orfani si sa simta ceea ce acei copii simt acum.

  • Aveti dreptate. :(

    Noi, Asociatia SOS Infertilitatea, ne vom adresa din nou Oficiului Roman pentru Adoptii pe acest subiect, dar …slabe sperante. :(

  • Laura Ellis Says:

    Cu tot respectul pentru misiunea pe care o indepliniti, ce fel de raspuns este acesta “ne vom adresa Oficiului Roman pentru adoptii..dar slabe sperante”. In afara de faptul ca 20 de ani dupa revolutie birocratia romana continua sa mentina Romania in epoca de piatra, problema orfelinatelor din Romania a fost si ramine o rusine de 20 de ani in strainatate. Dace aveti nevoie de dovezi, va pot procura comentarii din presa internationala la adresa statutului Romanie de tara din lumea a treia datorita situatiei din orfelinata, inclusiv pelicula de film.In final eu si sotul meu probabil vom adopta un copil din China in timp ce prapaditii de copii romani abandonati cu sutele in maternitati de-a lungul tarii vor ajunge in institutii de unde vor privii lumea cu ochii pierduti in gol printre gratiile de fier ale patutelor. Din nou, va pot procura material filmat cu scene curente din peisajele din orfelinatele romane.

    Deci revin cu intrebarea: ce fel de comentariu este acesta”..sint slabe sperante”? Spuneti-ne ce trebuie sa facem sa obtinem schimbari. Obama a cistigat presenditia folosing tehnologia si atinging un numar mare de oameni in acelasi timp. Sint convinsa ca sint capabilitati printre noi, cei interesati direct, care isi vor oferi serviciile ca va suportam sa pornim o miscare puternica care va atrage schimbari pozitive.

    Sint foarte interesata in reactia dumneavoastra si dispusa sa discut modalitati de a merge inainte.

    Cu respect

    Laura Oprea

  • Buna, Laura!

    Eu, Raluca, initiatoarea acestei campanii pe tema infertilitatii, sunt la randu-mi cetatean roman cu domiciliul in strainatate, blocata in dorinta de a adopta de legea romaneasca!

    Sunt departe a fi o defetista sau genul care doar critica si nu se implica, daca veti citi acest blog veti vedea cate actiuni au fost realizate de o mana de oameni, fara resurse financiare (suntem zece femei, fiecare cu job, familie, unele copii, hobby-uri etc., facem totul in timpul liber, de trei ani, zilnic). Campania noastra nu este centrata pe adoptie, ci pe infertilitate si reproducerea umana asistata medical, dar adoptia este un subiect care ne intereseaza, bineinteles. Din cele zece membre ale nucleului fondator SOS Infertilitatea, una a adoptat deja doi copii, iar alte doua sunt in cursul procesului de adoptie. Dar ele locuiesc in Romania.

    Nu vad ce reprosati acelui comentariu.

    Daca dvs., Laura, voluntar interesat de subiectul adoptie, aveti idei mai bune de actiune in domeniu, noi, membrii SOS Infertilitatea, voluntari interesati (si) de subiectul adoptie, va sustinem din tot sufletul si suntem gata sa actionam impreuna.

    Stim prea bine ce inseamna sa nu gasesti motivatia pentru a impodobi un brad zilele astea…

    Raluca & Echipa SOS Infertilitatea

  • […] SOS Infertilitatea isi exprima dezamagirea ca acest proces este atat de lung, dat fiind ca in urma cu exact un an ORA ne spunea exact acelasi lucru – “se va face legea, dar nu stim […]

  • mara Says:

    buna raluca ,buna SOS am inteles ca aveti o campanie despre infertilitate va rog din suflet sami raspundeti carevadin voi daca stiti despre urmatoarele:inainte de gandul de adoptie as vrea s stiu daca se poate face ceva in privinta 47xxy(sindromul klinefelter)ce sa descoperit cal are sotul meu ni sa spus ca nu avem sanse de a avea copii ca singura sansa ar fi infierea.acum avem programare la medicul genetician S.O.S

  • mara Says:

    CREDETI CA AVEM VREO SPERANTA?SPERMATOZOIZI 0.NE DORIM MULT UN COPIL AL NOSTRU VA ROG SAMI RASPUNDETI SUNTEM INNEBUNIT DE DISPERATI

  • Mara, noi nu suntem medici, dar poti adresa intrebarile pe forum http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=2 iti vor raspunde unii dintre cei mai reputati specialisti in infertilitate.
    Numai bine!

  • elena Says:

    Buna Laura si Raluca !
    Constat cu multumire ca femeile sunt bataioase mai ales când fibra lor materna e atinsa!
    Locuiesc în Franta si Sunt si eu f hotarâta sa adopt în România iar barajul imposibil de crezut al incompetentei legislative din românia nu ma dezarmeaza complet înca si am întentia de a face ceva EFICACE ! înainte sa îmbatrânesc de tot si sa “depasesc vârsta” pâna se catadicsesc sa se miste … mai trist e ca acesti copii PRIZONIERI ai sistemului incompetent si corupt devin adulti si sunt privati total de familie ascendenta pe toata viata lor !!!!
    Comunitatea europeana a pus presiune pentru deschiderea adoptiilor internationale …
    Ce ziceti de o Petitie la Guvern sau de dare în judecata caci ca si români ! ne priveaza de dreptul constitutional al oricarui român si anume de a adopta ca orice alt român din Ro un copil român !
    Ce ziceti ? Ati avea curajul sa facem o miscare de genul asta???
    Astept opiniile si mai ales toate informatiile posibile în acest sens
    Elena

  • Elena, sois la bienvenue! Hai pe forum, sa ne organizam: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=200

  • marta Says:

    buna eu locuiesc in Canada si mi as dori more info despre infierea unui copil din Romania. De ce exact nu putem adopta un copil roman ? sint cetatean roman si vreau sa ofer un viitor unui copil roman nu alta natie .

  • Marta, te intelegem perfect, sunt printre noi persoane in exact aceeasi situatie. Te invitam pe forum, pe topicul dedicat adoptiei http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=200 – incercam sa ne organizam, sa intervenim inainte ca acest proiect de lege sa fie adoptat. Pe de o parte exista prevederi pozitive, care fac copiii abandonati adoptabili mai rapid, pe de alta parte adoptiile cetatenilor romani cu rezidenta in strainatate sunt considerate adoptii internationale, deci interzise! :( Te asteptam pe forum!

  • costa Says:

    Acesta e ce pot spune….http://www.richmond.gov.uk/adoption_leaflet.pdf

    si totusi mi as dori sa infiez un copil din Romania ,dar daca nu se poate, asta e voi adopta un indian, un african ..toti sunt copii,nu?
    trist f. trist ce se intampla in Romania..
    Poporul roman are o mare problema cu iubirea..dragostea i a parasit pe multi in defavoarea mandriei..nu mai stiu ce i iubirea si nu sa mai satura de bani si case…birocratia e ca respiratia pentru multi …si doare cumplit …sunt multe de spus mi ar trebui mii de ore si mii de pagini sa scriu….oricum scriu o carte pe care sper intr o zi sa o daruiesc lumii …cum e vazuta Romania din ochii mei de roman fugarit de societatea corupta in care celor mai multi le place sa se balaceasca ..si chiar daca m am intors acasa si am vrut sa fac ceva nu s a putut..cel mai bine e sa te smeresti si sa ti vezi de viata ta in pace….un singur om nu poate schimba nimic daca nu e macar putin ajutat!!!!!!!

  • Costa, te asteptam pe subiectul despre adoptie de pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=200

  • Cristina Says:

    Consider o ineptie interxzicearea adoptiei internationale – cati romani am ajuns in strainatate si acum avem posibilitatea sa dam ceva inapoi, avem sansa sa daruim. Pacat ca nu se ofera sansa copiilor sa fie adoptati de romanii din strainatate, ar fi de milioane de ori mai in siguranta, mai ocrotiti. Si de porneste din nou dezgustul, tristetea si durerea despre Romania – ca vrei sa faci bine si nu il primeste nimeni.

  • Dragoi Maria Says:

    Buna seara.Doresc din toată inima sa adopt un copilaș sau chiar 2.Locuiesc in Bxl de câtva timp si as dori sa știu ce documente sa aducem de aici ca sa putem începe procedura de adopție ?!multumesc

  • Catalin Eftimie Says:

    As dori sa stiu cum as putea adopta un copil daca sunt roman cu domiciliul in strainatate

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.