Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Mituri si realitati

Mituri şi realităţi despre infertilitate

Sursa: http://www.resolve.org/support-and-services/for-family–friends/Myths-and-Facts.html


Mit: Infertilitatea este o afecţiune specifică femeilor.

Realitate: Această afirmaţie este falsă. Constituie un fapt surprinzător pentru majoritatea oamenilor să afle că infertilitatea este o afecţiune a femeilor în 35% dintre cazuri, o afecţiune a bărbaţilor în 35% dintre cazuri, o afecţiune combinată a cuplului în 20% dintre cazuri şi o afecţiune inexplicabilă în 10% dintre cazuri. Este vital ca ambii parteneri să fie evaluaţi în timpul unui consult specializat de infertilitate.

Mit: Se pare că toată lumea rămâne însărcinată instantaneu, nu e nimic mai simplu decât a rămâne însărcinată.

Realitate: Un cuplu de varsta reproductiva din sase se confruntă cu infertilitatea. Atunci când căutaţi sprijin, veţi afla că nu sunteţi singur / singură. Alăturaţi-vă unui grup de suport sau vorbiţi cu alte persoane care depun eforturi pentru a-şi crea o familie, astfel încât să nu vă simţiţi izolat / izolată.

Mit: Totul e doar în mintea ta! De ce nu te relaxezi sau nu mergi într-o vacanţă? Cu siguranţă vei rămâne însărcinată astfel!

Realitate: Infertilitatea este o boală sau o afecţiune a sistemului reproducător. Chiar dacă relaxarea vă poate ajuta să vă îmbunătăţiţi calitatea vieţii per total, stresul şi emoţiile profunde pe care le resimţiţi sunt efectul infertilităţii şi nu cauza acesteia. Tehnicile medicale îmbunătăţite au făcut mai uşoară diagnosticarea problemelor de fertilitate.


Mit: Nu-şi mai face atâtea griji. E nevoie doar de timp. Vei rămâne însărcinată dacă ai puţină răbdare.

Realitate: Infertilitatea este o afecţiune medicală care poate fi tratată. Cel puţin 50% dintre persoanele care sunt supuse unui un consult specializat de infertilitate vor răspunde tratamentului prin obţinerea unei sarcini duse la bun sfârşit. Unele probleme de infertilitate răspund tratamentelor cu rate de reuşită mai mari sau mai mici. Insa persoanele care nu se adresează medicului pentru tratament au o “rată de vindecare spontană” de doar aproximativ 5% după un an de infertilitate.

Mit: Dacă adopţi un copil, vei rămâne însărcinată!

Realitate: Acesta este unul dintre cele mai dureroase mituri pentru cupluri. Mai întâi, se sugerează că adopţia este doar un mijloc spre atingerea unui scop, şi nu un scop fericit şi important în sine. Apoi, afirmaţia este pur şi simplu falsă. Studiile au arătat că rata obţinerii unei sarcini după adoptarea unui copil este aceeaşi ca cea pentru persoanele care nu adoptă.

Mit: De ce nu abandonezi incercarile de a avea un copil biologic in favoarea adoptiei? În final, sunt atât de mulţi copii care au nevoie de cămine!

Realitate: Pentru multe persoane, adopţia constituie rezolvarea fericită a problemei infertilităţii. Totuşi, majoritatea oamenilor se supun tratamentelor medicale pentru infertilitate anterior luării în considerare a adopţiei. Suplimentar, opţiunile de adopţie clasice s-au modificat şi adopţia poate fi mai costisitoare şi mai cronofagă decât ne-am aştepta. Totuşi, încă mai este posibil să adoptaţi bebeluşul sănătos la care visaţi. De asemenea, există foarte mulţi copii mai mari şi copii cu nevoi speciale disponibili pentru adopţie.

Mit: Poate voi doi nu faceţi ceva bine!

Realitate: Infertilitatea este o afecţiune medicală şi nu o tulburare sexuală.

Mit: Partenerul m-ar putea părăsi din cauza infertilităţii cuplului nostru.

Realitate: Majoritatea cuplurilor supravieţuiesc crizei infertilităţii, învăţând pe parcurs noi moduri de relaţionare unul cu celălalt, aceasta conducând la aprofundarea relaţiei lor în anii viitori.

Mit: Poate acesta este modul lui Dumnezeu de a-ţi spune că tu şi partenerul nu sunteţi meniţi să fiţi părinţi!

Realitate: Este foarte dificil să auziţi aceast tip de replică atunci când vă luptaţi cu infertilitatea. Ştiţi ce părinţi iubitori aţi putea fi şi este dureros să trebuiască să le explicaţi celorlalţi că suferiţi de o afecţiune medicală.

Mit: Infertilitatea este modul naturii de controlare a populaţiei.

Realitate: Creşterea populaţiei zero este un scop urmărit în vremuri de suprapopulare a planetei dar, totuşi, acesta permite cuplurilor să se înlocuiască pe sine cu doi copii. Dacă vor, persoanele sau cuplurile pot alege, desigur, să nu aibă copii sau să crească un singur copil. Insă celor care doresc copii, infertilitatea le refuză posibilitatea de a alege.


Mit: Nu trebuie să iau o pauză de o lună de la tratamentul pentru infertilitate sub nicio formă… Pur şi simplu ştiu că această lună va fi esenţială!

Realitate: Este important să vă reevaluaţi periodic tratamentul şi obiectivul dvs. de a deveni părinte. Continuitatea tratamentului este importantă dar, uneori, o pauză poate furniza odihna şi revigorarea necesare pentru etapele următoare.

Mit: Voi fi etichetat(ă) ca „problematic(ă)” dacă pun prea multe întrebări.

Realitate: Echipa doctor & pacient este importantă. Trebuie să fiţi informat cu privire la tratamentele care vă sunt disponibile. Tratamentul potrivit pentru un cuplu poate să nu se potrivească altuia din punct de vedere fizic, financiar sau emoţional. Nu trebuie să vă temeţi să vă întrebaţi doctorul. O a doua opinie poate fi de ajutor. Dacă este necesar, discutaţi această opinie cu doctorul dvs.

Mit: Ştiu că nu mă voi putea opri niciodată din tratamente până nu obţin o sarcină.

Realitate: Sarcina nu este singura cale spre a deveni părinte. Poate veţi începe să vă gândiţi mai mult la calitatea de părinte decât la sarcină. Poate veţi dori foarte mult ca viaţa dvs. să revină la normal. Poate veţi lua în considerare traiul fără copii sau poate veţi începe să vă gândiţi la alte moduri de construire a unei familii.

Mit: Nu mai sunt interesat / interesată de locul de muncă, hobby-uri şi prieteni din cauza infertilităţii. Nimeni nu mă înţelege! Viaţa mea nu va mai fi niciodată la fel!

Realitate: Infertilitatea este o criză a vieţii. Aceasta are un efect inegal asupra tuturor aspectelor vieţii dvs. Este normal să resimţiţi un eşec care vă poate afecta stima de sine şi imaginea proprie, dar veţi depăşi această criză. Aceasta este un proces şi s-ar putea să însemne abandonarea visurilor dvs. iniţiale. În timpul acestui proces, este important să rămâneţi la curent cu privire la gama largă de opţiuni şi să păstraţi legătura cu alte persoane care au experienţe similare, integrându-vă într-un grup de suport, virtual sau real.

 

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.