Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Sfaturi medicale online

Sfaturi medicale online [click pentru detalii]

 

 

Comments:

  • badita ana-maria Says:

    In urma anlizei facute de sotul meu: Detectia microdeletiilor in structura cromozomului Y (24 microdeletii) Rezultat: a iesit Pozitiv- s-a detectat absenta secventei SY143 din structura cromozomului Y. Secventa corespunde regiunii distale AZFb din bratul lung al cromozomului Y.

    Intrebarea mea este, daca cu acest rezultat putem avea proprii nostri copii, adica cu spermatozoizii sotului meu?
    Ce solutii ar mai fi pentru a putea avea copii?
    Mentionez ca eu, sotia nu am nici o problema medicala, iar sotul are spermograma foarte proasta, nr mic spermatozoizi, tib D.

    Va multimim pentru raspuns.
    Fam Badita

  • AnaMaria, te rugam sa adresezi intrebarea unui medic, completand fisa de aici: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=68

  • ani Says:

    As dori daca se poate sa primesc raspunsuri de la dr. Dr. Laura DRACEA sau Dr. Daniel DAMIAN sau Dr. Silviu PREDOI

    Tip de infertilitate? Masculina

    2. Infertilitate primara sau secundara? Primara, niciunul nu am mai avut copii

    3. Varsta femeii? 31 ani (incercam de 4 ani)

    4. Ciclu menstrual regulat? Da, la 28 zile, ovulatie

    4. Valorile analizelor hormonale ale femeii?
    FSH-4,58mlU/ml
    AMH-40,41 pmol/l (fertilitate optima 28.6-48.5)
    Toate analizele OK

    5. Valorile spermogramei barbatului
    Volum: 1,5 ml
    Lichefiere: 10min
    Aspect: opalescent
    PH:8
    Concntratie: pe 10 campuri examinate s-au identificat 3spermatozoizi D si 1 spermatozoid C
    Celule rotunde: sub 1 milion/ml
    Analize genetice: Cariotip 46 XY
    In urma anlizei: Detectia microdeletiilor in structura cromozomului Y (24 microdeletii) Rezultat: a iesit Pozitiv- s-a detectat absenta secventei SY143 din structura cromozomului Y. Secventa corespunde regiunii distale AZFb din bratul lung al cromozomului Y.

    Analize OK:
    FSH- 6mlU/mL
    LH-2,6mlU/ml
    Prolactina-18,6 ng/ml
    Testosteron-2,69ng/ml
    Ecografie testiculara OK

    6. Diagnosticul propus de catre medicul specialist in infertilitate?

    Din cauza analizei genetice: Detectia microdeletiilor in structura cromozomului Y (24 microdeletii) Rezultat: a iesit Pozitiv- s-a detectat absenta secventei SY143 din structura cromozomului Y. Secventa corespunde regiunii distale AZFb din bratul lung al cromozomului Y.-recomada donator anonim

    7. Investigatii aprofundate facute pana in prezent? [Histeroscopii, histerosalpingografii, laparoscopii, operatie varicocel s.a. Maximum trei randuri, doar informatiile esentiale, relevante: interventia, anul efectuarii, rezultatul]

    8. Ati facut deja inseminari artificiale?
    Nu
    9. Ati facut deja fiv?

    Da, ICSI, 8 ovocite de f.buna calitate, dar dupa injectarea spermatozoizilor nu s-a fecundat nici un ovocit, deci nici nu s-au implementat.

    10. Alte amanunte importante pentru intelegerea istoricului de infertilitate.

    11. Intrebari
    Intrebarea nr. 1 (maximum doua randuri):

    Credeti ca avand acea problema genetica a sotul putem avea proprii nostri copii, sau trebuie sa apelam la donator anonim?

  • Ani, te rugam sa postezi fisa pe topicul dedicat de pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=68&start=420

  • vultur ancuta Says:

    Buna ziua, am nevoie mai mult de un sfat, dupa 3 ani jumatate de asteptari si de analize mi s-a spus ca nu pot avea copii pe cale naturala, din cauza ca am ramas numai cu o trompa functionala iar ovulele sunt foarte mici dar avand ovulatie. Sunt asteptata pt. un FIV dar este foarte costisitor. Exista alt tratament in afara de FIV avand in vedere ca am ovulatie? Va rog frumos daca stiti ceva sa ma ajutati.

  • vultur ancuta Says:

    Este indicat un INVO fiind mai putin costisitor?

  • Ancuta, te asteptam sa completezi integral fisa de aici: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=14&t=68

  • CRISTINA Says:

    Buna ziua
    Sunt in procedura da FIV si mi-a fost modificat tratamentul si am o mare rugaminte daca ma poate ajuta cineva cu 4 fiole MENOPUR (praf si solvent) si eu donez oun pen GONAL intreg sigilat. Va rog mult si astept raspuns. Nu stiu cum sa accesez forumul dumneavoastra.

  • Mona Says:

    Buna seara, urmaresc de f mult timp si citesc in fiecare zi, cu mare interes toate postarile insa nu gasesc nici pentru mine un raspuns poate asemanator. In vara anului care tocmai a trecut am facut stimulare ovariana cu injectii Menopur , initial spunandu-mi ca ne lasa sa incercam natural. Ultima zi menstra, 18.07.2016 , iar in 19.07.2016 dupa prima injectie cu menopur, aveam primele analize, FSH – 8,25 UI/L, LH -8,46 UI/L, Estradiol – 68 pg/mL
    250 pmol/L. Stimularea cu menopur a inceput din 18-25.07.2016, cu monitorizare, eco la 2 zile, analize.
    Analize in 25.07 – Estradiol – 26 pg/mL 463 pmol/L, LH 3,36 UI/L – dupa care a urmat inca 2 zile cu menopur.
    Analize in 29.07 – LH 14,23 UI/L, Progesteron – 0,79 ng/mL 2,512 nmol/L, Estradiol – 615 pg/mL, 2257 pmol/L……..Am cerut parerea unui alt medic, daca ajungem sa nu la inseminare, mi s-a spus ca după cele aproximativ 10 zile de tratament dl dr care m-a supravegheat o sa va declanșeze ovulația și o sa va spună ce părere are. Si parerea a venit dupa o zi pe alta, adica din 29 ca in 30.07 vom face inseminarea, fara prea multe explicatii si atunci mi-am dat seama ca nu e tocmai ce ma asteptam. Aparuse brusc o infectie urinara la care cand i-am comunicat dr, situatia a devenit f deranjanta ptr dansul, atitudine care nu mi-a placut deloc. Am avut asteptari fiind un dr in varsta, cu experienta, am asteptat sfaturi si impreuna sa gasim solutii. Pot sa spun ca m-a socat atitudinea dansului, felul in care m-a abordat. Insa am zis in sinea mea, ca cu siguranta dansul stie mai bine ce este de facut – urmand ca in aceeasi zi sa imi faca o alta injectie Ovitrele, necontand atat de tare usturimile si asteptand ziua cea mare. Dupa Ovitrele au inceput senzatiile de voma f repetate la 10 min toata ziua aproape. Mentionez ca problemele urologice sunt cronice, insa sunt in permanenta in contact cu urologul..insa aici nu tinea decat de medicul ginecolog sa nu influenteze tratamentul. Dupa inseminarea pe 30.07, ajungand acasa am vomitat in continuu, am primit Acid folic si Arefam pentru sustinerea sarcinii. Dupa 2 zile de voma, pe 01.08 m-am internat la Maternitate, nu îmi luam capul după wc, am vomitat intr-una, abia stateam pe picioare si dureri de burta groaznice, cei de aici au spus că sunt contracții. Mi-au făcut 2 perfuzii si m-au mai pus pe picioare, dar usturimile nu au dispărut. In rest toate erau ok, si mergeau bine.. Spermatozoizi am avut doar 3, cum soțul a lucrat si apoi a venit la recoltat. Mi-a sus Dl Dr ca asta e problema șoferilor, între alergat si condus..Si ca de fapt el tb sa își ia liber in ziua aia, însa chiar ni-a spus acest aspect altfel faceam tot posibilul să fie ok. In timp ce mi se facea externarea, un val de febra m-a luat la spital, acasa iarasi, am facut impachetari cu tarhon am asteptat, am sunat inca din urmatoarea zi la clinica, timp in care nu am iesit din febra de 38.4- 38.9 si asa am stat 2 zile. Apoi am insistat toata ziua si am primit raspuns de la clinica telefonic apoi prin e-mail o reteta cu Amoxicilină de 1 gr.
    Rezultatul final: Beta HCG < 1,20 mUI/mL fara alte explicatii. Imi doresc sa stiu si eu acre sunt problemele, din cat stiu eu vad ca e legat de hormoni atat. Spermograma sotului arata normospermie, ovarele sunt ok, trompele permeabile. Natural nu pot ramane insarcinata acum mi-e clar, dar nu stiu ce este mai bine. Ma gandesc sa merg si la un endocrinolog, poate e nevoie de un tratament. Eu din luna a 3-a am inceput analizele, si era asa, fara nici un fel de tratament.
    TSH – 0.903 qUI/mL..interval de referinta, 0.35 – 4.94 pUl/m1
    Estradiol – 69 pmol/L……Faza foliculara: 77.07-921.17 pmol/L …………………………………Menopauza (fara terapie hormonala de substitutie): <37-102.76 pmol/L
    …………………………………Menopauza (cu terapie hormonala de substitutie): <37-528.48 pmol/L
    FSH – 5.44 Miu/ml, ……Faza foliculara:3.03-8.08 mUl/ml
    ……………………………… Faza ovulatorie:2.55-16,69 mUl/ml ……………………………….Faza luteala:1.38-5.47 mUl/rn1
    ……………………………….Menopauza:26.72-133.41 mUl/m1
    Hormon Anti-Mullerian – 3.12 ng/mL……… 0.17- 7.37 ng/mL
    LH – 4.53 mUI/ml……….Faza foliculara:1.8-11.78 mUl/m1
    ……………………………….Faza ovulatorie:7.59-89.08 mUl/m1 ……………………………….Faza luteala:0.56-14 mUl/m1 ……………………………….Menopauza:15.16-61.99 mUl/m1
    Progesteron – 0.3 ng/ml……..F. foliculara: <0.1-0.3 ng/m1 ……………………………………… F.ovulatorie: 0.8-3 ng/ml
    ……………………………………… F.luteala: 1.2-15.9 ng/ml
    ……………………………………….Menopauza: <0.1-0.2 ng/mI ……………………………………….Sarcina: trim.1: 2.8-147.3 ng/ml ……………………………………………………trim.II: 22.5-95 3 ng/m1
    ……………………………………………………trim.111: 27.9-242.5ng/ml
    Prolactina – 14.38 ng/mL………………….5.18 – 26.53 ng/ml
    Testosteron – 0.69 nmol/L…………………0.38-1.97 nmol/L
    Ma puteti indruma dvs? Ciclul este neregulat la 22 zile, la 26 zile acum in perioada rece, ma gandesc ca si infeciile urinare frecvente au contribuit la asta.Ce pot face in situatiile acestea care vi le-am prezentat, va spun sincer nu am primit nici o parere, vad doar cifre si nu stiu nimic mai mult ce inseamna, ce nu e bine. Pot face analize, nu-i pb, dar nu stiu incotro sa o iau, ce am nu e bine. Astept un raspuns sin partea dvs! Multumesc din suflet.

  • Am Hcg 0.1 sunt sau nu gravidă?

Leave a Reply or Comment

You must be logged in to post a comment.

Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.