Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Ministerul Sanatatii nu poate ignora la nesfarsit solicitarile pacientilor!

Catre Ministerul Sanatatii
Obiect: solicitare de informatii publice in baza Legii 544/2001

Subsemnata, **** *******, domiciliata in Bucuresti, Str. ******, membra a Asociatiei “SOS Infertilitatea” si editor al paginii web www.infertilitate.com, va solicit in numele Asociatiei “SOS Infertilitatea”, in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, informatii detinute de catre Ministerul Sanatatii.

Precizam ca la cererea noastra anterioara avand drept subiect programul-pilot FIV s-a oferit de catre Ministerul Sanatatii raspunsul 10743/19.02.2010, prin care ni s-a spus ca inca nu s-a stabilit nimic referitor la program. De asemenea, propunerea noastra inaintata pe data de 27 ianuarie 2010 Ministerului Sanatatii a fost, dupa numeroase relansari, inregistrata abia o luna mai tarziu, cu numarul 14763/25.02.2010, la aceasta data spunandu-ni-se ca nu exista amanunte. Cu toate acestea, pe data data de 27 februarie 2010, cu ocazia unui forum pe teme de infertilitate desfasurat la Sibiu, s-au oferit detalii concrete referitoare la program, deci acestea sunt stabilite, dat fiind ca au fost facute publice. Mai mult decat atat, Asociatia “SOS infertilitatea” face parte din comisia de evaluare a dosarelor, deci este absolut normal sa fie informata si consultata in tot ceea ce priveste acest program.

Intrucat initierea acestui program reprezinta rezultatul campaniei “Infertilitatea este o boala. A avea un copil nu trebuie sa fie un lux” pentru care muncim in regim de volutariat de doi ani de zile iar scopul nostru este apararea intereselor pacientilor, nu vom accepta doar o participare formala in aceasta comisie. Fie suntem consultati in mod real, informati in mod constant si se tine cont de propunerile noastre, fie consideram ca acest program a fost deturnat, nereprezintand continuarea normala a initiativei si campaniei noastre, ce plaseaza pacientul in centrul preocuparii. Acest fapt nu inseamna ca nu vom mai urmari indeaproape programul si nu vom reactiona public si mediatic, intru apararea drepturilor pacientilor afectati de infertilitate.

Ca atare, pentru a putea stabili care va fi pozitia Asociatiei “SOS Infertilitatea” pe acest subiect, solicitam sa ni se raspunda la urmatoarele intrebari, care reiau detaliile ce au fost facute publice in luna februarie:
– Care este componenta exacta a comisiei de evaluare?
– Care sunt criteriile de eligibilitate pentru depunerea dosarelor?
– Care sunt documentele exacte care vor trebui depuse la dosar?
– Care este criteriul care va face diferenta in cazul mai mult decat probabil in care se vor depune mai mult de 250 de dosare declarate eligibile?
– Care este metodologia de functionare a programului?

Va rugam sa nu ni se raspunda ca de fiecare data ca inca nu a fost stabilit, stim ca a fost stabilit, chiar daca poate nu exista inca toate semnaturile. Ca membri in comisia de evaluare consideram normal sa fim informati si consultati in timpul acestui proces, nu dupa. Deci va rugam sa ne transmiteti raspunsurile chiar daca nu sunt oficiale, asteptam informatiile in faza in care exista ele in prezent, tocmai pentru a putea veni cu propuneri. Reafirmam intentia noastra de a nu accepta o participare formala in comisie; in cazul in care vom fi doar pusi in fata faptului implinit, nu vom valida aceasta maniera de a implementa programul cu prezenta Asociatiei “SOS Infertilitatea”. Asociatia noastra este o prezenta foarte puternica in peisajul asociativ si mediatic romanesc (si international, suntem deja membru-candidat si in aceasta luna vom deveni membru cu drepturi depline in federatia paneuropeana “Fertility Europe”, cu sprijinul ESHRE) si beneficieaza de increderea a mii de pacienti romani, pe care dorim sa o pastram.

Asteptam deci raspunsurile la intrebari. Intrucat deja incercam de saptamani bune sa aflam detalii si nu ne sunt oferite, va rugam sa considerati aceasta solicitare ca venind din partea unui mijloc de informare in masa, platforma web www.infertilitate.com, si sa tratati cererea cu celeritate, in conditiile art. 8, alin. (5) din Legea 544 /2001.

Doresc ca raspusul sa imi fie adresat exclusiv pe cale electronica la adresa contact@infertilitate.com

In numele a mii de cupluri cu probleme de fertilitate, va multumesc pentru ajutor si va adresez mult succes in activitatea institutionala.

Cu deosebita consideratie,

**** *********,
Editor www.infertilitate.com

campanie de responsabilizare, fertilizare in vitro FIV, fiv suportat de asigurari, Ministerul Sanatatii, tratament compensat infertilitate, www.infertilitate.com

 

Comments:

  • lorena Says:

    incredibil!! simt din ce in ce mai tare nevoia sa plec din tara asta fara sa ma uit inapoi!! deci ce vrea ministerul, voi sa stati cuminti pe margine si sa asistati cum fac ei imparteala!! mi-e asa o lehamite!!

  • andreea Says:

    hahahah, ce faceti fetelor fluierati in biserica? intrati pe teritoriu minat!! cred ca veti deranja pe multa lume care s-a vazut deja cu sacii-n caruta.

  • Florin Says:

    Va multumim ca ii presati pe cei de la Minister permanent, sper sa va raspunda cu responsabilitate, ca asteptam de luni de zile sa vedem in ce conditii depunem si noi dosarul. Chiar nu se poate ca in tara asta ca angajatii institutiilor statului sa raspunda transparent si obiectiv solicitarilor, cand noi suntem cei care le platim salariile? Au motive sa ascunda ceva?

  • Veronica Says:

    Am citit de doua ori, am citit si pe forum ca sa inteleg exact despre ce e vorba. Deci la minister jocurile sunt facute, voua nu va spun nimic ca sa nu afle lumea la timp dar va pun in comisie ca sa fiti acolo ca sunteti bune ca element de decor. Si culmea nesimtirii din partea voastra va mirati si reactionati! Dar de ce nu sunteti draga onorate ca v-au numit in comisie? Ca doar asta urmariti nu? Sa fiti in comisie si sa dati cu batu pe procesul verbal dupa ce se face imparteala!

  • Lili Says:

    da, cei de la ministerul sanatatii ar cam vrea sa se si foloseasca de asociatie pe post de marionete. nu va lasati, fetelor! avem toata increderea in voi si va sustinem! voi ne aparati interesele, numai ca o faceti intr-o tara in care pacientii sunt calcati in picioare si umiliti in continuu. pana cand aceasta umilinta?

  • veronica Says:

    nu stiu daca sa ma mai minunez sau nu, ma asteptam la asa ceva din partea lor! isi bat joc de sufletele noastre!

  • alif Says:

    Sigur, ce poti gasi in Romania! Nu pot sa cred, din nou, aceleasi probleme: coruptie, cine se descurca se descurca, fraierii la urma, ca doar de la ei se iau banii. Mai bine numai spuneau nimic oficial despre program si “sponsorizau” fara prea multa informare. Sau la sfarsit de an, Ministerul Sanatatii se lauda cu cele 250 de cupluri. HA ha ha ce gust amar.

  • Multumim pentru incurajari. Ati cam prins ideea. Nu ca textul nostru nu ar fi fost suficient de explicit. Noi cand avem ceva de spus, spunem.

    Vedem cum va evolua. Acum mingea e in terenul MS. Poate in sfarsit isi vor da seama ca nu suntem o asociatie fictiva, buna de pus pe lista ca sa dea bine, dar poate la fel de bine un functionar ne va scrie din nou “Nu exista informatii despre program”. Totul e posibil. Romania, mereu surprinzatoare.

  • Mustafa Nicoleta Says:

    Se intampla exact cum ma asteptam ……cei din minister au fiecare pe cate cineva caruia sa-i rezerve un loc in “program” si cum 250 de dosare sunt fff putine le-au oprit pt ei , iar noi oameni de rand sa fim anuntati cand va fi prea tarziu sau sa se invoce te miri ce motive ca nu ne-am incadrat cand de fapt nu ne dau nici o sansa inca de la inceput…..romania .
    Lucrul asta ar trebui facut public nu doar pe net, in media, presa – tv , poate asa de teama “scandalului” s-ar tine cont de noi si de problema noasta …… chiar daca sunt constieneta ca fondurile sunt putine si ca ffff putine cupluri pot beneficia de acest program vreau sa avem sanse egale macar pentru a pusi pe o lista de asteptare ….
    Va multumim fetelor ca luptati sa ne aparati interesele , mult succes in continuare ! va asteptam cu vesti bune

  • lili Says:

    asa ceva doar in romania se poate intampla
    eu am 28 ani am facut pana acum 6 IA
    si platesc contributi la stat din 2004
    se poate sa nu beneficiez o data in viata macar de acasti bani ,,,sa fac si eu un copil
    eu nu am luat niciodata macar o reteta compensata ,,,de gratuita nici nu vb
    va rugam sa va mai ganditi si sa ne ajutati si pe noi

  • […] Sanatatii informatii despre programul-pilot FIV, pentru a putea informa cuplurile interesate. Ultima solicitare am adresat-o in numele Legii 544 / 2001 privind accesul la informatiile de interes […]

  • ioana Says:

    sunt casatorita de 10 ani si am diagnostic de infertilitate primara nu am avut nici o sarcina pana in prezent si ne dorim cu disperare un copil! eu am 34 de ani iar sotul 33. sunt ceva noutati cu privire la programul fiv?
    va multumesc si fiti alaturi de noi!

  • Nu, Ioana, din pacate pentru moment nu sunt noutati. :( In actualul context economic nici nu ne vine sa strigam prea tare…

    Alaturi de voi suntem, dintotdeauna si din tot sufletul!

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.