Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai. Nu avem sediu, masini, angajati, chirii, salarii etc. Dar cheltuieli exista! Nu ramaneti indiferenti: implicati-va in sustinerea cauzei comune, donati sume incepand de la CINCI LEI pentru ca sa putem desfasura activitatile!
Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Implicati-va!

SUBPROGRAMUL 2011 – 2012: 1.156 de dosare aprobate:

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul SOS Infertilitatea.

SUTE DE BEBELUSI NASCUTI DEJA!

Scrie-i ministrului Sanatatii!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Peste 200 de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica, in Bucuresti, Oradea, Iasi.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre infertilitate si reproducerea asistata, disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Raport de activitate 2010 – Asociatia SOS Infertilitatea

.
Raportul financiar (bilantul contabil) al Asociatiei SOS Infertilitatea aferent anului 2010:
.
Bilantul contabil (versiune mai usor lizibila) precum si detalii la zi despre operatiunile de fundraising ale Asociatiei pot fi consulatate pe forum.
******

Asociatia “SOS Infertilitatea” – RAPORT DE ACTIVITATE 2010

Asociatia “SOS Infertilitatea” a dobandit personalitate juridica la data de 19 octombrie 2009, prin hotararea Judecatoriei Sectorului 1, Bucuresti, fiind inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor cu nr. 110/27.10.2009. Anul 2010 a fost, deci, primul an complet de activitate institutionala oficiala a Asociatiei SOS Infertilitatea.

Asociatia SOS Infertilitatea a desfasurat in 2010, pe de o parte, activitati permanente de informare, comunicare si sprijin pentru cuplurile hipofertile si, pe de alta parte, campania de advocacy in plan politic si mediatic privind cauza luptei impotriva infertilitatii.

Actiuni in plan politic

In 2010, in plan politic, Asociatia “SOS Infertilitatea”, prin voluntarii sai, a continuat actiunea, inceputa in martie 2008, de responsabilizare a clasei politice asupra gravitatii problemei infertilitatii in Romania, solicitand sprijinirea cuplurilor hipofertile in lupta pentru a avea un copil.

La inceputul celui de-al doilea trimestru al anului 2010, Ministerul Sanatatii a anuntat amanarea anuntatului program-pilot pentru 250 de cupluri care au nevoie de fertilizare in vitro si care ar fi trebuit sa fie implementat in 2010, dar acest aspect nu ne-a descurajat si am continuat campania de advocacy pentru instituirea unui program in acest domeniu.

Ca atare, in data de 28 decembrie 2010, a fost aprobata in sedinta de guvern instituirea Subprogramului pentru Fertilizare in Vitro si Embriotranfer, ce va fi implementat de catre Ministerul Sanatatii in 2011 si 2012. Astfel, principala revendicare a campaniei desfasurate in regim de voluntariat de catre Asociatia SOS Infertilitatea este pe cale de a fi indeplinita: cuplurile hipofertile – contribuitori la asigurarile de sanatate – vor beneficia de ajutor in lupta cu boala.

In paralel, incepand cu luna februarie 2010, la initiativa si cu participarea Asociatiei SOS Infertilitatea, incepe lucrul la Proiectul de Lege privind Reproducerea Umana Asistata Medical la nivelul Comisiei de Sanatate a Camerei Deputatilor. Lucrul la documentarea si redactarea proiectului de lege se va desfasura in mod constant pe intreaga durata a anului 2010, sub coordonarea dnei deputat Mihaela Ioana Sandru, cu participarea dlui as. univ. dr. Sabin Gutan si a altor factori din mediul medical si politic.

De asemenea, Asociatia SOS Infertilitatea a desfasurat in perioada februarie – martie 2010 o campanie de advocacy la sediul Parlamentului European, obtinand prin intrevederi directe sprijinul a 11 eurodeputati romani pentru cauza luptei cu infertilitatea in Romania.

Detalii despre actiunile in plan politic, precum si link-uri catre declaratiile oamenilor politici referitor la subiect, se gasesc in articolele de pe pagina web ce mediatizeaza campania.

Actiuni in plan mediatic

Si in 2010, in plan mediatic, campania “Infertilitatea este o boala” s-a facut vazuta, auzita si citita, suscitand o mediatizare exceptionala: zeci de minute in prime time in cadrul emisiunilor de stiri ale tuturor televiziunilor, reportaje si dezbateri radio si TV, zeci de aparitii in presa scrisa centrala si locala, precum si online.

O lista completa cu mediatizarea campaniei, pe categorii (TV, radio, presa scrisa, online), cu linkuri catre continuturile interventiilor media, se gaseste pe pagina noastra web, subpagina “mediatizare”.

Actiuni si recompense in plan asociativ

Asociatia SOS Infertilitatea a participat in 2010, prin voluntarii sai, la numeroase actiuni de tinuta in plan asociativ, precum ONGFest, sau in plan medical, precum Ziua Nationala de lupta impotriva Infertilitatii, organizata de Asociatia Embriologilor, carora li se adauga numeroase gale si evenimente asociative.

Pentru intreaga sa activitate, campania “Infertilitatea este o boala” a primit in 2010 Silver Award for Excellence la Romanian PR Gala, Premiul Galei Participarii Publice, a fost nominalizata (top 3) la Gala Medica, categoria ONG-uri de sanatate, si a castigat locul doi la RoBlogFest 2010, categoria Blog colectiv, devenind una dintre cele mai vizibile organizatii din sectorul asociativ romanesc.

Actiuni in plan international

Asociatia SOS Infertilitatea a devenit in 2010 membru cu drepturi depline a Fertility Europe, participand la reuniunile acesteia de la Viena (martie) si Roma (iunie); costurile participarii la aceste reuniuni au fost suportate integral de catre Fertility Europe si ESHRE.

Cu ocazia Congresului ESHRE de la Roma, Fertility Europe a organizat Special Families Campaign, la care au participat cu fotografii si mesaje de speranta si cinci familii din Romania, voluntari SOS Infertilitatea.

Actiuni de informare, de comunicare si de sprijin al cuplurilor hipofertile

Unul dintre cele mai importante si mai cronofage eforturi ale Asociatiei SOS Infertilitatea a fost pe planul dezvoltarii structurii proprii si a comunicarii in cadrul acesteia cu “publicul-tinta” – organizarea membrilor si voluntarilor, actualizarea constanta a bazelor de date, publicarea de articole in paginile blogului, animarea forumului, emiterea de newsletter-uri si de infoflash-uri, alimentarea cu informatii a conturilor de pe retelele sociale, oferirea de raspunsuri personalizate sutelor de persoane hipofertile care ne-au adresat intrebari pe e-mail, comunicarea constanta cu presa si cu partenerii institutionali.

Asociatia SOS Infertilitatea a instituit in februarie programul “Sfaturi medicale online”, in cadrul caruia unii dintre cei mai reputati medici ginecologi si embrilogi din Romania raspund la intrebarile pacientilor pe forum. Programul s-a desfasurat cu maxim succes pe durata intregului an 2010, ceea ce a determinat decizia continuarii sale si in 2011. De asemenea, in 2010 s-au pus bazele a alte doua programein vederea inceperii implementarii acestora in ianuarie 2011: “Biblioteca SOS Infertilitatea” si “Grupul de Suport SOS Infertilitatea”.

Actiuni de dezvoltare asociativa

Asociatia SOS Infertilitatea si-a consolidat in 2010 “brand”-ul, castigand notorietate, devenind o prezenta cunoscuta si apreciata atat in sfera infertilitatii / reproducerii umane asistate medical, cat si in sfera mai larga a structurilor asociative non guvernamentale. Asociatia a ameliorat in mod constant platforma online (accesibila prin trei nume de domeniu – www.infertilitate.com, www.sosinfertilitatea.ro, www.sosinfertilitatea.org), restructurand organizarea informatiei, publicand zeci de articole, emitand in perioada ianuarie – decembrie 25 de newsletter-uri si infoflash-uri catre pacienti, medici, ziaristi, policiticieni, ONG, oferind raspunsuri tuturor comentariilor si mesajelor primite.

Anul 2010 a fost de asemenea primul an in care Asociatia SOS Infertilitatea a desfasurat actiuni de fundraising – dezvoltand un sistem de donatii online cu cardul, popularizand posibilitatea efectuarii de donatii prin virament in contul bancar si deruland, in perioada martie – mai 2010, campania “2% pentru lupta impotriva infertilitatii”. De asemenea, Asociatia SOS Infertilitatea si-a dezvoltat instrumentele necesare pentru atragerea de sponsorizari, in conditiile Cartei deontolgice pe care Asociatia si-a autotrasat-o.

Activitatile pe toate aceste planuri, inclusiv intreaga organizare din spatele actiunilor (printari, tipariri, multiplicari, telefoane, deplasari, taxe postale, taxe de inscriere s.a.) au fost realizate cu resurse financiare minimale, cheltuielile angajate pe durata intregului an 2010 de catre Asociatia SOS Infertilitatea fiind de 7.288 RON (respectiv, echivalentul a cca. 1.788 €). Asociatia SOS Infertilitatea isi propune ca in anul 2011 sa desfasoare o campanie de fundraising mai intensa si sa poata astfel desfasura mai multe evenimente “in viata reala”, care sa se adauge celor din virtual.

Asociatia “SOS Infertilitatea” se bucura sa constate in raportul de activitate al primului sau an complet de existenta oficiala ca a reusit, in conditii de voluntariat si cu resurse financiare minime, sa obtina sprijinul statului roman pentru cuplurile cu probleme de fertilitate si pentru finantarea, fie si partiala, de catre asigurarile de sanatate a procedurii de fertilizare in vitro, asa cum este normal si cum se intampla in Uniunea Europeana. Ne propunem sa ne continuam activitatea in 2011 in asa fel incat sa se ajunga la implementarea acestui program si la rezultate concrete.

Asociatia “SOS Infertilitatea”,

31 decembrie 2010