Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Infertilitatea masculina

Frecventa infertilitatii masculine

Infertilitatea masculina este responsabila in 30-40% dintre cazurile de sterilitate conjugala, ceea ce dovedeste ca in cazul unei sterilitati trebuie sa fie supus investigatiilor “întregul” (cuplu, barbat, femeie) si nu numai un singur segment: femeia. În peste 80% din cazurile de sterilitate masculina, un protocol de exploatare serios va permite evidentierea unui factor etiologic precis, iar un tratament specific adaptat poate aduce sanse rezonabile de succes. Responsabilitatea masculina in cazul unei sterilitati este usor de recunoscut cu ajutorul unor examene simple, precum testul post-coital si spermograma.

dorintapaterna

[sursa foto]

Factori de risc

Factori de risc recunoscuti pentru afectarea fertilitatii masculine sunt:

  • Temperatura scrotala crescuta (boli febrile, sauna, bai fierbinti);
  • Alcool in exces, droguri, fumat;
  • Expuneri profesionale la insecticide, pesticide, solventi organici;
  • Interventii chirurgicale inghino-scrotale (ex. hernie inghinala) sau criptorhidie;
  • Boli cronice (renale, tiroidiene, consumptive, diabet, neuropatii);
  • Boli cu transmitere sexuala in antecedente;
  • Medicamente – sulfasalazina, colchicina, steroizi anabolizanti sau alti hormoni sexuali, unele antihipertensive sau antidepresive, cimetidina, chimioterapice etc.

Cum se depisteaza infertilitatea masculina

Factorul masculin este relativ frecvent depistat in ultimul timp, atat datorita unei ponderi semnificative in etiologia infertilitatii cuplului, cat si adresabilitatii mai mari si combaterii unor prejudecati.

Spermograma este investigatia standard pentru evaluarea partenerului masculin si este suficienta in cazul unui rezultat normal. O interpretare corecta trebuie sa estimeze atat caracteristicile lichidului seminal, concentratia si mobilitatea spermatozoizilor, cat si aspectele de morfologie ale acestora..

Identificarea unui factor masculin responsabil in infertilitate necesita efectuarea unei anamneze corecte si aprofundarea investigatiilor.


Investigatii suplimentare

Investigarea suplimentara presupune, pe langa spermograma: spermocultura, biochimia spermei, dozari hormonale (FSH, LH, testosteron, prolactina) si indrumarea catre un urolog. Acesta poate recomanda, in functie de examenul genital, si alte teste (culturi din sperma sau secretie uretrala, ecografie testiculara, deferentografie, biopsie testiculara); se pot depista cauze locale inflamatorii sau tumorale, uneori asimptomatice, dar foarte grave (cancer testicular).

infmasc

[sursa foto]

Pentru alterari spermatice foarte severe sau azoospermie, este utila si o evaluare genetica – testarea pentru microdeletii ale cromozomului Y si cariotip. Dintre cauzele depistabile, doar disfunctiile hormonale pot beneficia de tratament specific cu impact pozitiv asupra fertilitatii. Varicocelul continua sa fie o etiologie controversata (fiind prezent si la 10-15% dintre barbatii fertili); studiile efectuate sunt discordante si in privinta beneficiului tratamentului chirurgical. Desi aparent aceste investigatii ar trebui sa contureze o conduita mai specifica, realitatea este ca, in majoritatea cazurilor, nu se poate identifica o cauza.

In infertilitatea masculina, singurul tratament care si-a demonstrat eficienta este reproducerea asistata medical. Toate incercarile de tratamente cu hormoni, vitamine, aminoacizi, antioxidanti etc. s-au dovedit ineficiente in acest caz.

Tipuri de infertilitate masculina

OMS descrie 5 tipuri de infertilitate masculina: (sursa: Gineco.ro nr. 3/2006)

Infertilitatea de cauza mecanica (0,3-7%) include:

a)disfunctiile erectile;

b)disfunctiile ejaculatorii;

c)disfunctiile coitale

Azoospermia (0,9-16%) , include:

d)insuficenta orhitica secundara (azoospermia de cauza pre-testiculara);

e)insuficenta orhitica primara (azoospermia de cauza testiculara);

f)cauzele obstructive(azoospermia de cauza post- testiculara)

Infertilitatea imunologica (3,4 – 25%) – anticorpii antispermatici

Anomalii ale calitatii spermei (23-48%) –oligoastenospermia

Disfunctii ale spermei (0-25%) – spermograma este normala, dar exista disfunctii oculte ale spermatozozilor


Oligospermia si combinatia oligoastenospermia

Este ce mai frecventa caza a infertilitatii masculine, iar la originea ei pot sta: criptorhidia, varicocelul, infectiile cronice, autoimunizarile, cauze hormonale, cauze genetice, cauze nervoase, cauze metabolice si nutritionale (diabet, obezitate, hiperlipemie, ciroza, abuz de alcool, tutun, medicamente, neurotrope, mari carente alimentare) si oligoastenospermie de cauza necunoscuta: în procent de 20%.

Au etiologie complexa sau obscura si rezultatele terapeutice sunt putin incurajatoare. Scaderea numarului spermatozoizilor se insoteste de obicei de scaderea mobilitatii si de cresterea de forme patologice, formand entitatea cunoscuta sub denumirea de oligo-asteno-teratospermie.

Azoospermia

Azoospermiiile, mai putin frecvente decat oligospermiile sunt de doua feluri: secretoare si excretoare. Azoospermiile secretoare se caracterizeaza prin oprirea maturizarii celulelor germinale sau prin lipsa lor. Testicolele sunt hipotone si micsorate de volum. In ejaculat exista celule germinale imature. Azoospermiile excretoare sunt detreminate de procese obstructive bilaterale, situate la nivelul epididimului si al canalului deferent. Cele unilaterale sunt cauzele oligospermiilor. De cele mai multe ori este vorba de sechele infectioase locale (gonococice, tuberculoase, etc) sau generale. Infectiile se propaga descendent pe cale hematogena sau limfatica si se localizeaza cu predilectie in epididim.

Teratospermii si necrospermii: teratospermiile sînt o parte asociate unui varicocel. În majoritatea cazurilor, cauza ramîne necunoscuta.

Azoospermia (absenta spermatozoizilor la doua examinari repetate) este legata fie de obstructia cailor excretoare, fie de atingere testiculara secretoare.

Alti factori de sterilitate: excesul de volum ejaculat (peste 5 ml), tulburari ale coitului (5% din cazurile de sterilitate), ejaculare precoce, ejaculare retrograda, insa 30% din sterilitatile masculine ramîn total inexplicabile.

cuplu

[sursa foto]

Problema psihica

Mai ales in Romania, unde problema infertilitatii in general este aproape un tabu, un barbat care descopera ca el este cel infertil in cuplu poate trece tacut prin multe stadii ale unei depresii.  Imposibilitatea de a actiona, sentimentul de a isi frustra partenera de posibilitatea maternitatii sunt foarte greu de suportat. Trebuie sa amintim si ca mult prea des in mentalul colectiv romanesc un barbat infertil este considerat un barbat impotent si, in ciuda absurditatii acestei ipoteze, psihicul sau poate fi este grav afectat. Se pot constata diverse manifestari, barbatul infertil se poate inchide in el, poate deveni depresiv si tacut, poate renunta sa mai lupte, poate chiar sa-i propuna sotiei divortul. Femeia aflata langa el trebuie sa fie indeajuns de puternica sa-l sustina, sa-l inteleaga si impreuna sa incerce sa rezolve problema.

Infertilitatea masculina este cu atat mai dureroasa cu cat nu exista tratamente cu eficienta demonstrata, singura cale de rezolvare (nu a infertilitatii, ci de obtinere a unei sarcini) fiind fertilizarea in vitro cu icsi. Iar in cazul cu zero spermatozozizi – azoospermia – se mai adauga si trauma atat fizica cat si psihica a biopsiei testiculare, cu si mai putine sanse teoretice de reusita.

O alta solutie este apelarea la inseminare artificiala / fertilizare in vitro cu sperma de la donator, procedeu in care se tine cont de caracteristicile fizice si fiziologice (grupa sanguina) ale partenerului, pentru o perfecta integrare a copilului in familie.

Cititi si:


Stire ProTV despre infertilitatea masculina:

Barbatii, responsabili pentru infertilitatea in cuplu

StirileProTV.ro

Despre cum functioneaza Clomid in cazurile de infertilitate masculina

 

Comments:

  • Livia Says:

    Cu tristete observ ca tot mai multi barbati sunt afectati de infertilitate… Lor le e cu atat mai greu, cu cat ignorantii confunda inca “infertilitatea” cu “impotenta”…

  • Madalina Says:

    Si sotul meu in urma analizelor are azoospermie,singura noastra sansa este de a face Fiv ,a facut punctie testiculara i-am congelat spermatozoizii si urmeaza FIV dar nu avem bani.

  • Maria Says:

    Din pacate, noi am avut nesansa de a afla (in urma unor analize genetice) faptul ca in cazul nostru azoospermia este cauzata de mutatii ale cromozomului Y…Toate sperantele noastre de a avea propriul copil s-au spulberat intr-o clipa! E foarte greu sa treci peste asa ceva! Incerc din rasputeri sa-l scot pe sotul meu din depresie. Ma simt neputincioasa pentru ca nicio incurajare de-a mea, nici afectiunea nu au avut succes in alungarea sentimentului de vina care l-a coplesit pe sotul meu…

  • miha Says:

    da,multe cupluri cu probleme in a concepe un copil.eu si sotul ne chinuiam de 8 luni sa facem un bebe si nu cunosteam motivul.cand l-am aflat …sa cadem jos…sotul meu este total steril.da , am ramas cu gura casca.sotul meu este un barbat perfect sanatos(are 27 ani),inalt si frumos cu un aptit sexual crescut dar toti spermatozoizii lui mobili care sunt oricum f putini,au forme aberante.nu stiu ce ne-ar mai ramane de facut…sa vedem ce ne va spune si endocrinologul,poate gaseste o cauza…daca nu ,asta e, nu ne ramane decat sa infiem un copilas. trebuie sa ne chinuim daca vrem copii. toti prietenii nostrii se chinuie sa faca copii, CREDETI-MA PE CUVANT, CEVA SE INTAMPLA…

  • Miha, ne pare rau de problema de infertilitate masculina, dar exista solutii. te asteptam pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=2

  • silvia Says:

    te cred pe cuvand,miha!!!din pacate suntem tot mai multi cei care ne confruntam cu aceasta problema.exact ca si voi,noi am incercat un an de zile,si ni s-au dat toate sperantele,pana ieri:((of,of cat e de nedreapta viata asta…..!!!!

  • tot miha Says:

    am revenit.dupa 2 luni de cercetari, stres, si bani aruncati pe tot felul de analize am renuntat sa mai cautam cauza.de asta vara ii dau sotului meu naturiste acum o luna am zis sa mai facem o spermograma.eram amandoi ferm convinsi k vom infia si surpriza!!!!spermograma a iesit ideala pentru inseminare artificiala.acum facem ultimele pregatiri si in februarie speram sa aflam vestea cea mare:)))).nu va pierdeti speranta si apelati la naturiste asa cum am facut si noi.silvia, trebuie sa fim puternice sa sa luptam ai incredere in dumnezeu si vei vedea ca te va ajuta.multa cupluri s-au confruntat cu aceiasi problema ca a noastra si acum au poate si al doilea copil.pup

  • deea Says:

    si sotul meu are oligoastenozoospermie.ne dorim atat de mult un copil.vom incerca inseminare artificiala, cu toate ca nu stim ce fel de inseminare: intravaginala, intrauterina, intracervicala?! am facut 2 spermograme si a iesit acelasi diagnostic…dar in rest, nu ni s-a oferit nici o indrumare, nu stim ce urmeaza sa facem. eu personal m-am gandit la inseminare ca sa nu mai colind aiurea la toti medicii. sanatate!

  • Deea, te asteptam pe topicul de inseminare de pe forum, poti pune acolo toate intrebarile: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=5

  • steluta motan Says:

    Buna ziua,
    In urma efectuarii unei spermograme si a unei spermoculturi, am obtinut urmatoarele rezultate:
    -volum 4,8 ml;
    -culoare:opalescent;
    -pH:7.3
    -lichefiere: completa;
    -timp de lichefiere:15 min;
    -vascozitate: normala;
    -concentratia: 18mil/ml;
    -nr total de spz in proba: 86,4 mil;
    -motilitatea: 58.3%
    Numarul de spermatozoizi analizati:100. Dintre acestia: 6% forme normale, 94% forme anormale, 1 % leucocite. Spermatozoizii cu forme anormale: defecte cap 84%, defecte gat 42%, defecte coada 16%. Obs.: numerosi spermatozoizi cu capete fara acrozom; Rezultat: teratozoospermie severa.
    Precizez ca analizele efectuate de mine pana la acest moment sunt ok. Avand in vedere diagnosticul dat sotului meu, cunoasteti daca exista un tratament pentru remedierea acestei probleme astfel incat sa putem avea o sarcina normala? Multumim!

  • Steluta, te asteptam pe forum, unde poti adresa intrebari medicilor, completand integral fisa cu istoricul de infertilitate: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=2

  • EMESE Says:

    Buna ziua.
    Din pacate eu si sotul meu trecem prin toate aceste lucruri, are sub 10 mil si pe deasupra si lenesi…. suntem doar de 28ani, nu stiu cum vom trece peste, ne dorim foarte mult un copil. Ma gandeam si eu la tratamente naturiste…
    .

  • Emese, te invitam pe forum, sunt multe informatii despre infertilitatea masculina: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=5

  • JON Says:

    Buna am facut 2 spermograme diferenta intre ele fiind de 3 luni iar rezultatele au fost:astenozoospermie si teratozoospermie.
    Prima spermograma :motilitate:tip a rapid( progresivi )-o%
    tip b (lent progresivi)-29%
    tip c(neprogresivi)-10%
    tip d(imotili)-61%
    morfologie:normal -17%
    defect cap 66%
    defect piesa intermediara 7%
    defect coada 10%
    a doua spermograma :motilitate:tip a rapid( progresivi )-4%
    tip b (lent progresivi)-33%
    tip c(neprogresivi)-13%
    tip d(imotili)-50%
    morfologie:normal -15%
    defect cap 77%
    defect piesa intermediara 2%
    defect coada 6%
    Sunt putin disperat ptr.ca nu stiu cit de grava e problema si daca se poate remedia(daca pot avea copii pe cale normala)precizez ca intre prima si a doua spermograma am luat branca ursului.Rog pe cineva sa imi explice diagnosticul ca eu am citit undeva la OMS ca s-au schimbat valorile :la mobilitate in loc de 50%a+b este acuma 35%si la morfologie 4%in loc de 30%.Va multumesc.

  • JON Says:

    .

  • jon Says:

    chear nu ma poate lamuri nimenni?

  • GABI Says:

    buna ziua stie cineva unde se poate face o vasografie sau o deferentografie?

  • myki Says:

    buna am si eu o probl cu sotul are oligoastenoteratospermie severa am facut si FIV -ICSI din pacate esuat si acum dr ne recomanda punctie epididimala ceva de genu, nu stiu daca este ok sau eficienta nu stim ce sa mai facem?multumesc mult suntem disperati neinvestigam de 10 ani

  • Myki, te asteptam pe topicul de infertilitate masculina: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=5&t=7

  • Alina Says:

    Buna dimi.Sotul meu a facut doua spermograme si la ambele ia iesit acelasi rezultat:Oligoteratozoospermie.Este ceva grav?Se poate trata?Spuneti mi un tratament dak se poate trata.A doua spermograma este facuta la o diferenta de 3 luni.Intre timp a luat Azinc.Mai putem face copii pe cale naturala sau ne putem gandi la insamantare in vitro?Va multumesc anticipat.Va doresc o zi buna.

  • Lili Says:

    AZOSPERMIA SE trateaza!
    Am sa va spun povestea noastra,in urma cu ceva timp sotul meu a fost diagnosticat cu AZOSPERMIE,adica 0 spermatozoizi,,,au urmat vizite peste vizite la diferiti medici care ne spuneau ca singura sansa pt bebe ar fi fertilizare cu donator,,a fost o perioada grea pt noi,am avut un soc era de necrezut ca ni se întâmplă chiar noua,nici nu vroiam sa aud de donator,eram dezamăgiti de toti medicii la care am fost si ne spuneau acelasi lucru,,,dar pana intr-o zi când un alt medic ni l-a recomandat pe dl.dr.SEBASTIAN VOINEA DIN BUCURESTI care profesează la spitalul FUNDENI,si surpriza am dat peste un om extraordinar,un profesionist care ne-a redat speranta,,sotul a fost operat de dr,voinea si de echipa dansului,interventie se numeste vasoepididimostomie bilaterala si a fost operat pe 13 dec.2013,zi cu noroc pt noi,a avut un mare succes operatia ,fericiti am revenit la control la domnul doctor chiar luna aceasta iar spermograma era foarte buna deci acum datorita dr,VOINEA o sa putem avea un bebeluş mult dorit pe cale naturala mulţumim mult domnule doctor si intregii echipe!

  • eugenia Says:

    Buna ziua! Am promis ca voi impartasi povestea noastra tuturor celor care se confrunta cu infertilitatea masculina

  • eugenia Says:

    Anul trecut am inceput demersul de face un copil, am facut analize , ovulatie aveam , toate bune . Pentru ca tot citisem pe internet despre infertilitatea masculine , am decis sa faca si sotul meu o spermograma, rezultatul -oligoastenospermie.Au inceput investigatiile hormonale, urologice, toate bune(inafara de un chist, o vena mai diltatata la un testicol ..dar nu acesta era cauza infertilitatii,. am fost la prof Marinescu Bogdan , I-a recomandat trat cu spermotrend si branca-ursului , cu precizarea clara, macar sa obtinem un nr de spermatozoizi pt inseminare …in ianuarie am avut un avort menstrual (era un semn ca tratamentul lucre , dar nu sufficient), Sora mea care locuieste in New York a aflat ca exista niste vitamine care au in component toate substantele active pt fertilitate -fertile aid se numesc-le-am procurat -doza pt minimum 3 luni-fertil aid for men, fertile aid for motility , for count.
    In iunie am refacut spermograma-numarul lor nu crescuse considerabil -de la 4 mil erau 5 mil 200 , dar morfologia de la 30 care era considerate normal s-a dus la 75 % iar motilitatea A+B la 50 % de la 19 % . In august , pe 2 , mi-am facut test de sarcina-eram insarcinata -nu e cazul sa va spun ce emotii am avut si am in continuare -dar am reusit! Acum am 18 saptamani si va fi baiat!

  • eugenia Says:

    Sfatul meu? Nu disperati, fiti increzatori, rugati-va Sf Nectarie , nu luati totul in tragic! Cautati pe internet-sunt comercializate numai pe piata SUA -de firma Fairhaven ,poate aveti vreo cunostina dispusa sa vi le comande si sa vi le aduca in tara! Va urez succes !

  • eugenia Says:

    As vrea sa intelegeti ca nu fac reclama produsului, vreau doar sa va spun ca miracole exista , asa cum exista si solutii!

  • danielj Says:

    Buna ziua.
    ma numesc daniel si citind articolul m-am regasit in totalitate.
    Acum ceva ani vazand ca nu reusim sa facem un copil am facut niste analize iar la spermograma mea surpriza: 000 spermatozoizi. Si acum imi amintesc ce soc am avut.
    De atunci a inceput calvarul. Anul urmator am reusit si am facut o biopsie (doctorii sperau sa gaseasca ceva ce la analize nu se vedea) si m-au linistit spunandu-mi sa-mi iau de-o grija, ca nu pot avea copii.
    Acum dupa 2 incercari de inseminare cu donator cu probe aduse din Danemarca nereusite vreau sa va intreb daca exista si in Romania banca de sperma?

  • aly Says:

    Sotul meu are oligoteratozoospermie,de 2 ani incercam sa facem un bebe,iar de luna viitoare vroiam sa facem IA,dar se pare ca nu mai mi-a venit menstruatia luna asta,mi-am luat ieri un test si a iesit pozitiv,suntem fff entuziasmati,dar am zis sa nu ne bucuram pana nu zice maine doctorita daca intradevar asa este o sa avem un bebe.Deci uitati ca se poate si cu acest diagnostic….multa bafta fetelor!

  • Ramona Says:

    Buna ziua,

    In urma efectuarii de catre sotul meu a unei spermograme si spermoculturi, am obtinut urmatoarele rezultate:
    Volum sperma: 3 ml
    Viscozitate: normala normala
    Aspect sperma: anormal
    pH sperma: 8.07
    Concentratie spermatozoizi: 0.8 mil./ml
    Numar total spermatozoizi/ejaculat: 2.4 mil.

    Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena (Neisseria gonorrhoeae, Streptococcus agalactiae, Enterococcus spp.,
    Staphylococcus aureus, Haemophilus spp., Enterobacteriaceae)

    , respectiv diagnosticul : Oligozoospermie, Sperma alba , transparenta .; Numarul mic de spermatozoizi nu a permis exprimarea procentuala a mobilitatii spermatozoizilor , a formelor aberante si efectuarea testului de viabilitate. Prezente leucocite ( rare ).

    Precizez ca analizele efectuate de mine pana la acest moment (pana la HSG) sunt ok. Avand in vedere diagnosticul dat sotului meu, care sunt sfaturile dumneavoastra?

    Multumesc!

  • Alina Says:

    Buna seara, sunt noua si as vrea sa stiu ce se poate face in caz de azoospermie si cum imi pot da seama ce fel de azoo este. Daca mai este cineva cu un caz asemnator, rog sa imi dea detalii despre acest subiect.

  • florin Says:

    buna seara. am 34 de ani, nu am copii si am fost diagnosticat cu oligozospermie. medicul ginecolog a zis ca ultima sansa ar fi sa optam pentru FIV, rezultatul spermogramelor este 6 milioane din care un milion activi dar si aia sunt lenesi. exista vreun tratament pentru imbunatatirea si inmultirea lor? multumesc!

  • silvi Says:

    Buna seara!intimplator am trecut cu privirea pe pagina aceasta si am intilnit problema cu care care ne confruntam cu sotul de acum 5 ani.Sotul a fost diagnosticat cu azoospermie ,totul zero,dar nu e specificata de care e.Recent am facut niste analize :inhibina b si are valori de 179,pe cale genetica este totul in norma la fel si cariotipul.Markerii functiei androgene,testosteronul are valoare putin scazuta dar organele genitale absolut in norma.Rog daca cineva se afla in situatia mea,rog sami scrieti.Vreau doar sa imi spuneti ce ati facut in cazul meu.Curind vom face vizita la med.androlog.

  • Alina Says:

    Sotul meu a făcut testosteronul ieri la 3 luni dupa Nebido recomandat de urolog si surpriză în loc să crească a scazut de la 3.13 la 2.43.Luna următoare mergem la inseminare.intrebarea mea este daca această valoare ne împiedică să facem îndemînarea.Multumesc

  • bb Says:

    Buna ziua!In urma spermogramei, la comentarii scrie:,, Aspect lactescent filamentos.Absenta fluidizarii la 30 de minute.Examen microscopic:rare celule seminale, relativ rare leucocite; aglutinate specifice grad I-II.

    Ar trebui sa ma ingrijoreze aglutinatele?

  • Ema Says:

    Exista in BUC urologi de prima linie si la Spitalul Fundeni si la spitalul Dimitrie Gerota si in privat. Daca un barbat are probleme de Spermograma trebuie sa faca un control la sectia UROLOGIE a spitalului Fundeni ca sa vada daca e o problema operabila. Daca nu e o prolema operabila trebuie vazut ce tratament exista , e dr Nicolae Calomfirescu UROANDROMED. De obicei se rezolva.

  • Maria Says:

    Buna ziua. In urma analizelor, soțul meu a fost diagnosticat cu azoospermie. Putem apela la reproducere asistata in acest caz? Mulțumesc

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.