Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai. Nu avem sediu, masini, angajati, chirii, salarii etc. Dar cheltuieli exista! Nu ramaneti indiferenti: implicati-va in sustinerea cauzei comune, donati sume incepand de la CINCI LEI pentru ca sa putem desfasura activitatile!
Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Implicati-va!

SUBPROGRAMUL 2011 – 2012: 1.156 de dosare aprobate:

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul SOS Infertilitatea.

SUTE DE BEBELUSI NASCUTI DEJA!

Scrie-i ministrului Sanatatii!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Peste 200 de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica, in Bucuresti, Oradea, Iasi.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre infertilitate si reproducerea asistata, disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Fertilizarea in vitro

*****

Va rugam, nu considerati aceasta pagina drept o simpla pagina de informatii, cum sunt atatea pe internet. In spatele ei se afla mai mult decat atat: suntem un grup de persoane, noi insene afectate de infertilitate, care lupta pentru drepturile noastre colective. Ajutati-ne sa va ajutam! Sustineti actiunile Asociatiei “SOS Infertilitatea”.

Actiunile “SOS Infertilitatea” se desfasoara exclusiv in regim de voluntariat, nu exista personal angajat (nici macar part-time) si nici surse externe de finantare. Asociatia “traieste” exclusiv din contributiile membrilor si simpatizantilor. ACUM PUTETI DONA ONLINE (click pe imagine). Nicio suma nu este prea mica: 10 RON, 5 €/$ ne pot ajuta sa ne dezvoltam activitatile.

VA MULTUMIM!

…………………………………

[Pentru discutii despre FIV va asteptam pe forum!]

Calculator data nasterii pentru sarcini obtinute prin FIV.Fertilizarea in vitro (FIV) este o tehnica de reproducere umana asistata, la care se apeleaza dupa ce toate tratamentele clasice au esuat (inclusiv cealalta procedura de reproducere umana asistata, mai putin invaziva – inseminarea artificiala) sau in cazuri de infertilitate mai grave, unde se recomanda din start fertilizarea in vitro (lipsa trompe, infertilitate masculina grava).

fiv

[Sursa foto]

Fertilizarea in vitro (FIV) inseamna crearea embrionului in afara corpului uman. Fertilizarea nu intervine cu nimic in complexul genetic al copilului, astfel ca intre fatul creat in vitro si fatul procreat natural nu apar deosebiri ale dezvoltarii. Dupa stimularea hormonala a ovarelor, ovocitele (celulele germinative feminine) sunt extrase si se pun in contact cu spermatozoizii partenerului intr-o eprubeta (in vitro). Spermatozoizii vor fecunda ovocitele si astfel se vor obtine embrioni care vor fi introdusi in uterul viitoarei mame, unde, in cazul fericit, acestia vor continua sa se dezvolte, rezultand sarcina. Sansele de reusita a acestei proceduri (obtinerea unei sarcini viabile) sunt insa destul de mici, procentele estimate de majoritatea clinicilor fiind in jur de 30-35%.

Procedura FIV consta in trei pasi majori:

 • inducerea stimularii ovariene
 • punctia ovariana (extragerea ovocitelor)
 • embrio-transferul.

Stimularea ovariana controlata – inducerea cresterii mai multor foliculi

Acest pas consta in doua faze: prima- este pre-tratamentul, cand functia ovaraiana este temporar suspendata fie cu pastile contraceptive., fie cu injectii. Acest pre-tratament conduce la rezultate mai bune ale stimularii si, de asemenea, la o programare flexibila a ciclurilor. Dupa acest pre-tratament, daca totul este in regula, se poate incepe stimularea ovariana, de obicei prin tratament diferentiat in functie de pacienta si de profilul hormonal al acesteia. Totul se face sub monitorizare ecografica, la interval de cateva zile. Lungimea medie a stimularii este de 10-12 zile. Atunci cand foliculii cei mai mari ating 17-18 mm, incepe pregatirea pentru extragerea ovocitelor. Urmeaza o injectie care declanseaza faza finala de maturare a ovocitelor, iar punctia este programata dupa 36 de ore.

Riscurile stimularii ovariene:

In cca. 10% din cazuri, in ciuda stimularii, pot sa apara foarte putini foliculi sau chiar deloc. In aceste cazuri, este necesara intreruperea procedurii si startul uneia noi, unde se recomanda o stimulare diferita.

Aproape toate pacientele care sunt sub tratamentul de stimulare ovariana resimt anumite dureri abdominale, crampe, balonari. In cca 1% din cazuri aceste simptome sunt mai grave si se dezvolta hiperstimularea ovariana, caz in care ovarele se maresc, dureri abdominale mai acute sunt prezente. Iar in cele mai severe cazuri, lichidul se acumuleaza in abdomen si etse cazul sa fie drenat. Daca aceste simptome sunt prezente deja in timpul stimularii, incetarea procedurii sau congelarea tuturor embrionilor poate fi deveni necesara.

Punctia ovariana

La 36 de ore dupa  injectia cu  hormon Hcg (pregnyl, ovitrelle), se face punctia ovariana, procedura care se efectueaza sub anestezie. In timpul punctiei, un ac fin este introdus in ovare ca sa absoarba foliculii si sa obtina ovocitele.

In aceeasi zi, ovocitele sunt fertilizate fie prin fertilizare directa, fie (indeosebi in cazul unei hipofertilitati masculine) prin injectie introcitoplasmatica a spermatozoidului direct in ovocit (ICSI).

Ovocitele nu pot fi extrase din toti foliculii, rata de extragere fiind de 80%

ICSI (injectia introcitoplasmatica de sperma)

Daca parametrii spermei sunt slabi sau daca exista alta indicatie (de ex. fertilizare nereusita in cazuri anterioare) ovocitele sunt fertilizate cu ICSI in loc de fertilizarea clasica. In timpul ICSI, sperma selectata este trecuta prin stratul protector ce inconjoara ovocitul cu un ac foarte fin de sticla. In 1-2% din cazuri, acest proces dauneaza embrionului si in consecinta, nu se va dezvolta un embrion normal din acel ovocit. Folosirea ICSI nu are alte efecte adverse asupra embrionului sau fatului. Rata anomaliiilor congenitale nu este mai mare decat la fertilizarile obisnuite.

fiv

[Sursa foto]

Asisted hatching

In anumite cazuri, inainte de embrio-transfer, invelisul care inconjoara embrionul este perforat fie cu un laser, fie cu uacid, procedura numita assited hatching. Aceasta procedura poate ajuta la implantarea cu succes a embrionului. Procedura nu dauneaza embrionului, nu creste riscul malformatiilor. Creste usor riscul obtinerii de gemeni monozigoti.

Embrio-transferul

Transferul a unu,  doi sau trei embrioni (mai rar patru) este programat a doua sau a treia zi de la punctie, iar la unele clinici chiar a cincea zi (in cazul dezvoltarii de blastocisti). In timpul transferului, mai intai un cateter gol este trecut prin cervix, pentru a se vedea daca transferul este usor sau dificil. Odata ce este confirmat accesul la cavitatea uterina, embrionii sunt absorbiti intr-un cateter similar si transferati in cavitatea uterina.

Riscuri referitoare la sarcina

Exista posibilitatea aparitiei unei sarcini ectopice (extrauterine) dupa FIV, riscul fiind  de 2-3%. Este de asemena posibil ca o persoana sa dezvolta o sarcina in trompe si una in uter (riscul este de la 1: 5000  la 1: 30000). Riscul de avort spontan este crescut in cazurile de sarcina obtinuta prin FIV, acesta fiind cauzat in principal de problemele care stau la baza apelarii la FIV, nu de procedura in sine.

Riscul anormalitatilor genetice sau congenitale nu este crescut in cazul acestei proceduri, este acelasi ca si pentru sarcinile obisnuite (2-3%). Folosirea echipamentelor/metodelor de laborator nu cresc riscurile de defecte la nastere.

Rata de obtinere a sarcinii

In general, rata de obtinere a unei sarcini (de reusita a unui ciclu FIV) este de 30-35% (estimata de clinici). Aceasta depinde si de varsta femeii, este mai mare cu cat femeia este mai tanara. Cca. 20% din sarcini sunt multiple, majoritatea acestora fiind gemeni.

Despre esecul in FIV (in lb. engleza):
http://www.drmalpani.com/failedivf.htm


Costurile FIV

Costul unei fertilizari in vitro in Romania variaza intre 1400-3000 euro, la care se adauga costul medicamentelor necesare – care pot ajunge, in functie de tratamentul prescris, la 2000 euro (fara analizele premergatoare pe care cuplul trebuie sa le efectueze, care ajung si ele la cca. 1000 RON). In concluzie, pentru o singura incercare de fertilizare in vitro, un cuplu trebuie sa dispuna de 3000- 5000 euro.

Trebuie mentionat faptul ca in celelalte tari europene, cuplurilor cu probleme de infertilitate li se acorda de catre stat posibilitatea de a efectua un numar gratuit de fertilizari in vitro. In tari precum Ungaria, Franta, Belgia, Grecia etc. statul sustine financiar tehnicile de reproducere umana asistata ca metode moderne de tratament al infertilitatii unui cuplului (pana la 5 incercari de fertilizare in vitro si 6 inseminari artificiale per cuplu).

In privinta “costurilor” psihologice ale cuplurilor a caror unica sansa de a avea un copil este fertilizarea in vitro, …aici ar fi foarte multe de zis  si asteptam de la voi marturii. De asemenea, daca aveti intrebari despre FIV, ni le puteti adresa si va vom raspunde, in masura in care cunoastem aceste raspunsuri.

Cititi si:


 

 

Comments:

 • cristina Says:

  felicitari initiatorilor unui astfel de proiect, care vizează sustineterea cuplurilor ce trec prin aceasta drama!nu este deloc usor, sacrifici suflet, bani, chiar viaţa de cuplu prin încercările(uneori zadarnice)de a avea un copil;am trecut prin 3 FIV nereusite, am fost pustiită sufleteşte de tehnica in sine şi de eşec!m-am ridicat si am continuat numai pentru că e ceea ce îmi doresc cel mai mult…un copil!
  demersurile dumneavoastră îmi confirmă că nu sunt singură!
  cu aprecieri

 • nico Says:

  felicitari si din partea mea, eu nu am facut inca fiv, dar as vrea. ar fi tare bine daca si statul ne-ar sustine. sper din suflet ca autoritatile se vor sensibiliza in fata dramei noastre.

 • ingeras Says:

  Felicitari! Eu urmeaza sa fac FIV spre jumatatea acestui an, dupa ce mai fac (a 2-a, a 3-a oara) niste investigatii si analize.
  Luca, o sa reusim pana la urma!

 • nico Says:

  ingeras poate imi dai niste detalii in leg cu analizele care trebuie facute ,de ce trebuie sa le repeti ?Si eu vreau sa fac fiv dar sunt la faza de discutii si pe 2 feb am programare la dr la Cluj sa vedem ce zice si cu ce incepem .

 • ingeras Says:

  Nico, imi dai o adresa de contact? sa nu postez aici toate analizele :)

 • infertilitateaesteoboala Says:

  Ar fi bine sa scriem si aici analizele, Ingeras, sunt multe persoane care citesc si pot fi interesate de informatie. :)

  Pentru viitoarea mamica:
  A Profit Hormonal ziua 2-4 a ciclului: FSH, LH, PRL, Estadiol;
  B Analiza uzuala a sangelui: hemoleucograma, glicemia, ureea, creatinina, coagulograma;
  C Investigatii serologice pentru: Hepatita B – HBs; Hepatita C – HCV, HIV, VDRL;
  D Grup Sanguin; Rh;
  E Histerografie si/sau Histerosalpingografie
  F Culturi col Chlamydia, Mycoplasma
  G Frotiu cervical Papanicolau

  Pentru viitorul tatic:
  A Spermograma si spermocultura;
  B Investigatii serologice: Hepatita B – HBs; Hepatita C – HCV, HIV, VDRL;
  C In cazul patologiei masculine severe (pentru ICSI): Cariotip si Microdeletii cromozom Y
  D. Dozari hormonal FSH, LH, testosteron

  Ingeras, mai adauga tu daca lipseste ceva, te rog. :)

  Ma gandesc chiar sa fac o subpagina cu aceste analize, am vazut in statistici ca sunt multe persoane care ajung pe blog cautand tocmai asta. Astfel mai multe persoane care se lupta cu infertilitatea afla de existenta campaniei noastre.

 • nico Says:

  multumesc tare mult ptr raspuns si daca mai vreti sa-mi spuneti ceva accept cu cea mai mare placere.Cred ca vorba ta nu sunt singura care cauta asa ceva si nu gaseste asa ca e binevenita aceasta postare .Daca mai postezi pe un alt site sa ma anunti si pe mine chiar sunt interesata sa aflu tot ce tine de fiv ,cred ca si tu ai fost la fel daca ai facut ,ptr ca tot ce e nou ne sperie

 • ingeras Says:

  Buna,

  As mai adauga ca analize inainte de FIV:
  Pentru viitoarea mamica:
  >>uzuale: TGO, TGP, VSH, fibrimogen, sumar de urina, urocultura
  >>microbiologie/parazitologie/virusologie: toxoplasma, CMV, EBV, rubeola, rujeola, oreion, herpes, varicela), chlamydia, Ag Hbs-pentru hepatita B, listeria
  >>culturile din secretiile vaginale (pe cele din col le-ai spus tu)
  >>APTT, timp de sangerare, timpul Quick, protrombina

  Pentru viitorul tatic:
  >>grup sangvin; RH

  Atentie! analizele sunt valabile 6 luni; daca din varii motive FIV-ul nu s-a facut in aceasta perioada, majoritatea trebuie repetate (evident, fara cele pentru care pacientii au deja anticorpi si nu se mai poate face boala si fara ce nu se modifica, adica grup sangvin, RH).

  In cazul in care mamica a pierdut sarcini (in general se fac la 3 sarcini pierdute), pe langa cele de mai sus, se fac si urmatoarele:

  ANALIZE IMUNOLOGICE FENOTIPARE LIMFOCITARE A CELULELOR T,B SI NK
  anticorpii anti ADN ds
  ANTICORPI ANTI-B2 GLICOPROTEINA-1 (ANTI B2GP1) IGG
  ANTICORPI ANTI-B2 GLICOPROTEINA-1 (ANTI B2GP1) IGM
  ANTICORPI ANTI BETA 2 GLICOPROTEINA
  ANTICORPI ANTI MICROZOMIALI TIROIDIENI (Anti TPO)
  ANTICORPI ANTICARDIOLIPINICI IGG
  ANTICORPI ANTICARDIOLIPINICI IGM
  ANTICORPII ANTIFOSFOLIPIDICI
  ANTITROMBINA III
  AP
  APCR V:R
  APTT
  CARIOTIP
  CD 19+5+
  CD 56+
  CITOMEGALOVIRUS IGG
  CITOMEGALOVIRUS IGM
  FACTORUL II (PCR)
  FACTORUL V (LEIDEN) (PCR)
  FAN (Factori anti-nucleari)
  FENOTIPARE LIMFOCITARE CELULE B,T SI NK
  FIBRINOGEN
  FR (factor reumatoid)
  HEMOLEUCOGRAMA
  HERPES SIMPLEX
  INR
  LUPUS ANTICOAGULANT
  lymphocytic choriomeningitis virus
  PARVOVIRUS B19
  PROTEINA C
  PROTEINA S
  PT
  R APTT
  SCREENING PT TROMBOFILII
  TOXOPLASMA GONDII IGG
  TOXOPLASMA GONDII IGM
  TS

 • infertilitateaesteoboala Says:

  Multumim mult ingeras, vom completa si noi lista de la pagina de analize.

 • felix76 Says:

  O intrebare: stie cineva cat costa toate aceste analize? Ma sperie lista in sine dar costurile lor…

 • nico Says:

  felix nu trebuie sa te sperie ptr ca nu sunt atitea de facut ,nu stiu ce informatii au fetele dar eu am inceput procedura la cluj si pot sa-ti spun ca nu sunt atitea .daca vrei poti intra pe forumul despre copii la sectiunea fiv la cluj 9 si pe prima pagina sunt toate analizele dar chiar te rog sa intri sa te linistesti ,daca vrei poti sa-mi scrii pe mess nico.leta34 te ajut ptr ca eu acum fac analizele

 • nico Says:

  analizele sunt cele de la punctul 6 postate aici, restul se fac doar in cazul in care sunt probleme deosebite (sarcini pierdute), asa ca nu te speria

 • oancea cristina Says:

  Sunt o femeie tanara,24 ani neimpliniti,pana acum nu am ramas insarcinata de 5 ani,am avut unele probleme,raceli ,anexita ,chisturi,sper si ma rog bunului Dumnezeu sa nu ajung sa fac FIV mai ales ca nu dispun de finante,si ma rog bunului Dumnezeu si pentru cuplurile care vor copii,este foarte greu,acord votul meu cu tot sufletul pentru aceasta petitie!

 • angi Says:

  cristina, o sa faci un bb, esti tanara!

 • Irimia Dana Says:

  Va rog daca imi puteti spune detalii despre FIV in Ungaria la Seghed, preturi etc…Va multumesc anticipat.

 • Ioana Says:

  Pt Dana: preturile in Ungaria la Szeged pt FIV sunt:
  Ovulometria si monitorizarea cu ultrasunete – 105.000 ft
  Punctia ovariana – 105.000 ft
  ET – 112.000 ft
  ICSI -110.000 ft
  In total un fiv ajunge la 322.000 ft simplu – cca 1100 euro, iar FIV+ICSI la 432.000f, cca 1500 euro. La aceasta suma se mai poate adauga assited hatching -50.000 ft (in anumite cazuri -varsta mai mare la femeie, esecuri repetate)
  In plus, costul stimularii (care este in functie de profilul hormonal al pacientei si de cum raspunde la tratament) este cuprins intre cateva sute si 1000 euro.
  (1 euro=cca 300Ft; 100ft= cca 1,5 ron)
  Pt mai multe detalii, intra aici:
  http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135547

 • Irimia Dana Says:

  Multumesc din suflet pt raspuns.As mai avea o intrebare setul de analize premergatoare FIV sunt separat?

 • Ioana Says:

  Da, analizele premergatoare sunt separat si sunt acceptate cele facute in Romania, indiferent de laborator.

 • Irimia Dana Says:

  Multumesc mult, mi-ai fost de mare ajutor.

 • miha69 Says:

  Recomand tuturor cu tot sufletul clinica din SZEGHED pentru ca acolo doctorii sunt foarte preocupati si dedicati muncii care o fac!!! Eu au facut acolo un FIV si as fi vrut sa ajung si anul acesta dar nu mai permite aproape deloc timpul sotului meu. Eu cu durere in suflet spun caanul acesta merg aici desi nu am sufletul impacat pentru asta. Nu vreau sa cred ca voi avea atita ghinion sa prind medici lipsiti de profesionalism si suflet , asa cum majoritatea care au ajuns sa faca FIV aici , pot spune. Am o prietena care a avut in decursul a 8 ani vreo 14 FIV plus IA si toate luate la mare bascalie de fiecare din medicii prin mina carora a trecut. Cind a ajuns in Szeghed a reusit din prima cu gemeni pe care a avut grija un medic din Romania ( poate din rautate sau asa cum ii caracterizeaza nesimtire) sa ii piarda in luna a sasea de sarcina; ea avea nevoie de ajutor si nimeni nu a fost in stare de nimic sa o ajute. Asa ca asta este soarta noastra aici si poate cindva se va schimba ceva. Tot curajul pentru cei ce doresc Szeghed pentru ca ceea ce am povestit este realitate.

 • Irimia Dana Says:

  Miha69 iti multumesc pt incurajari, as dori sa te intreb cat te-a costat pe tine FIV?
  Ai facut inainte de FIV laparoscopie pentru clipsarea trompelor?Astept vesti.

 • miha69 Says:

  Draga Dana
  Eu am facut in tara laparo si histero si dupa toate procedurile , trompele au fost la fel de impermeabile . Raspunsul evaziv al doctorului a fost: ” ce sa iti fac ai stat in frig , trebuie FIV” Dar pentru raspunsul asta am decis ca nu trebuie sa fiu casieria lui, si atit, fara suflet. Am ales alta tara la recomandarea altui medic( ilustru de altfel) care a spus ca acolo se practica intradevar FIV la standard si mi-a recomandat Turcia dar intre timp am facut programare in Szeghed. Dr Zadori este THE BEST . Cam cu tot cu cazare cu mincare ( eu si sotul ) doua saptamini plus tratament si procedura cu ISCI m-a dus aprox 3700 euro ; dar am avut parte de toata atentia.

 • Irimia Dana Says:

  Draga Miha eu am facut 5 histero si 2 operatii de desfundare de trompe ,una laparoscopica si alta clasica pt a-mi scoate si un mic fibrom, din septembrie pana in ianuarie s-au astupat din nou trompele, deci ultima sansa mi s-a recomandat FIV.Tu ai reusit ca nu am inteles prea bine?

 • miha69 Says:

  Buna Dana
  Eu vad ca avem timp sa raspundem tot a doua zi , dar oricind e bine! Asa este, nu am specificat decit ca anul acesta o iau de la capat, deci nu am reusit. Nu mai risipi banii cu histero si laparo , pt ca nu ai garantia ca se face bine ce se face; poate ca nu s-a lucrat competent si daca nu au fost bine curatate tot degeaba. Un medic spunea ca istilatiile ar fi fff importante.Vezi eu nu am fost pusa sa le fac
  Asa ca mie mi s-a recomandat ( de psiholog ) echilibru si iar echilibru pt ca asa ajut evolutia sanatoasa a corpului. spune psihologul ca in tari mari civilizate , FIV-ul nu se face la persoane disperate si stresate si … ; inainte de toate trebuie sanatate mentala si echilibru( spun si ginecologii pentru hormonii de care avem nevoie nu de cei care oricum se dezvolta pe fond de stres(androgeni) dar nu sunt deloc benefici).Si atentie ce maninci. Acidul folic sa nu lipseasca ; consuma zilnic nuci, arahide neprajite, sa ai in alimentatie naut, soia,orez, legume ,porumb spanac,sfecla rosie urzici, si carne alba si ficat. Evita piinea ,pastele, brinza ,unt. . Nu este de neglijat acest lucru . Eu am “controlat alimentatia si sunt multumita de rezultatul analizelor puna acum( ma pregatesc pt un nou FIV). O zi buna

 • Irimia Dana Says:

  Asa este ai dreptate referitor si la alimentatie, eu sunt foarte atenta la ce mananc, cu psihicul stau destul de bine tinand cont ca de aproximativ 12 ani incercam sa avem un bb, sunt inca optimista, fac mult sport.Si referitor la instilatii le-am facut si pe acelea de vreo 2 ori.Acum unde o sa faci FIV?
  Iti doresc din suflet sa reusesti.

 • miha69 Says:

  Vai de mine!!!! de 12 ani incerci? Trebuie sa il cunosti pe Zadori Iti dau nr lui Ana o romanca care traduce din maghiara la clinica( 0036302735889) ii spui ca vrei o programare( daca vrei) pentru ca dureaza.iI SPUI CA Miky din Bucuresti ti-a dat nr. Eu fac anul acesta la Med Life daca totul merge bine sper sa nu regret.Iti doresc sa cunosti cit mai repede cum e cu sarcina.

 • Irimia Dana Says:

  Iti multumesc din suflet, tu tot cu Zadori ai facut ?Am citit numai lucruri bune despre dumnealui.Iti doresc din tot sufletul sa reusesti.Tu cand faciFIVul?

 • miha69 Says:

  Buna Dana.
  Nu am mai intrat din 30 pe site,; am fost plecata. Acum ca sa iti raspund, eu tot cu Zadori am facut, iar anul acesta fac aici nu stiu cu cine( cica o comisie ) si nici cind( functie de analize si programari) , oricum cit mai repede posibil. Te-ai hotarit pentru Zadori? Este foarte relaxant sa te sti pe miini profesioniste si asa este. Bafta

 • Irimia Dana Says:

  Da, la el as vrea sa merg, dar trebui sa ma programez, am inteles ca se asteapta destul de mult 5-6 luni, dar nu stiu dacabse asteapta atat pentru programare sau pentru procedura in sine. Sa auzim de bine, te pup.

 • miha69 Says:

  Se asteapta pentru prima programare. Apoi totul merge mai repede cind deja ai dosar acolo. Procedura dureaza 14 zile daca totul este OK cu organismul tau. Te pup si bafta nu te lasa, ca nimeni altcineva nu lupta mai mult decit tine pentru problema ta!!!

 • Irimia Dana Says:

  Am sunat adineauri la Doamna Ana, la numarul care mi l-ai dat tu si a zis sa-i trimit un mail Dr Zadori in care sa specific tot istoricul ,varsta, ma rog totul ,dupa care dumnealui ma va programa iar cand ma voi duce la dansul trebuie sa ma duc cu tot setul de analize.Mi-a zis Doamna ca tu imi poti spune analizele care trebuie facute.Asta seara o sa trimit mailul la o verisoara de-a sotului sa mi-l traduca in ungureste dupa care o sa-l trimit Dr Zadori.Oricum multumesc din suflet pt incurajari, nu ne lasa pana nu reusim, nu-i asa?

 • miha69 Says:

  Nu este nevoie sa il scrii ungureste.Dr. stie fff bine engleza . Orice poti comunica doar cu el in engleza .O sa caut lista cu analize sa vad daca o mai am.Cere in email Dr-lui lista ca e dragut si o trimite . Oricum sunt cele de care ai avea nevoie si aici: pentru tine si sotul tau. .Fireste ca nu trebuie abandonat. Orice zi conteaza. BAFTA

 • Irimia Dana Says:

  Asa este ai mare dreptate, orice zi conteaza. Te pup

 • miha69 Says:

  Tu ai mai incercat FIV afara, ca nu am retinut?
  Daca chiar nu casesc o prietena are programare pe 15 mai si o rog sa ia lista din nou sa o aduca Oricum tu probabil vei avea undeva in august.

 • Irimia Dana Says:

  Nu FIV nu am mai facut, decat 2 inseminari artificiale. Daca te rog imi poti spune de la prietena ta cu aproximatie cat o costa toata procedura? Pentru noi este un efort financiar destul de mare, si sper sa ne descurcam cu banii.Multumesc anticipat.

 • miha69 Says:

  Cind se intoarce ( asta pe la finalul lunii) o sa o intreb exact si o sa iti spun. Efort este , de asta si exista acest site pentru ca nu avem drepturi, numai obligatii noi cei care muncim aici. Stiu ca este greu dar banii ii faci dai incolo!!! Bucuria unui copil nu este cu pret!! Eu asta zic.

 • Irimia Dana Says:

  Sunt de acord cu tine in totalitate, nimic nu valoreaza cat zambetul unui copil.

 • Victor Says:

  La clinica din SZEGHED recomandata tuturor cu tot sufletul, cum vorbim ca nu stim maghiara, unde stam? Sfaturi, ca totusi domiciliez in Bucuresti si sunt sute Km si o VAMA la Nadlag care te cam scotocesc in masina.
  SUCCES TUTUROR!

 • infertilitateaesteoboala Says:

  Victor, intra pe sectiunea aspirantelor pe forumul desprecopii.com si exista un topic “FIV in Ungaria” – ai acolo o sinteza despre transport/cazare/preturi etc. de la persoane in cunostinta de cauza. Din cate am inteles, cei mai multi dintre medicii unguri vorbesc engleza, iar in unele clinici exista traducatoare de limba romana (asistente medicale originare din Transilvania, de pilda). Numai bine, succes si tie!

 • daria Says:

  dragele mele,

  in sfarsit am decis sa spun povestea mea pentru ca sper sa ajute cuiva, sa va dea speranta, incredere.
  Am facut fiv+icsi la szeged in 2007 dupa ce dr Zadori in mailul introductiv mi-a raspuns ca teoretic ar putea exista o mica sansa de a avea un copil sotul meu suferind de azoospermie. Am crezut cu putere in aceasta mica sansa si acum am o frumusete de baietel. intradevar dl doctor este incredibil.
  Sa credeti cu tarie in sansa voastra.
  Din toate cazurile ce erau in derulare al nostru era cel mai dezastruos eu nu prea raspundeam la tratament, dupa marirea dozelor in final desi dr nu prea era multumit de rezultate am mers mai departe cu biopsia testiculara facuta sotului meu. Din ce au recoltat au reusit sa pregateasca un singur embrion … VA DATI SEAMA… UNUL SINGUR…altii aveau de pus si la pastrare.. eu aveam inima cat un purice, imi era frica, dar niciodata nu am aratat, imi tot spuneam ca trebuie sa reusim, am gandit mereu pozitiv…si cred ca asta m-a ajutat enorm.
  Deci fetelor se poate, nu va pierdeti speranta… recapitulez:AZOOSPERMIE,DR ZADORI, UNA BUCATA EMBRION rezultat fantastic 10 martie 2008 – a venit pe lume LUCA MATEI – Matei in ebraica = DAR DE LA DUMNEZEU – asa si este.
  Va doresc din inima tuturor sa reusiti, ganditi pozitiv, credeti in sansa voastra…

 • luc Says:

  Buna!Sunt Luc si doar ce am luat drumul spre Szeghet.Dupa ce am colaborat doua luni cu dr.Zadori pe mail am ajuns in Szeghet la inceputul lunii iunie la dr Krissan deoarece dr Zadori nu a acceptat varianta mea cu traducatoare (d-na Moriko careia ii plac f mult banii 30euro pt o intilnire).M-ar ajuta f mult pareri despre dr Krissan ,posibilitati de cazare in Szeghet.In data de 17 o sa merg in Szeghet pt o echografie iar in luna august pt fiv .Mult succes tuturor!

 • Nika Says:

  Buna! In luna septembrie m-am programat si eu pentru FIV, dar marea problema este ca nu-mi gasesc medicamentele necesare , cum ar fi Menopur, Gonal si Cetrotide.Am sunat la multe farmacii si nimeni nu dispune de asa medicamente.Fetelor indrumnati-ma, va rog, de unde sa le procur.Va multumesc si mult succes tutror!

 • Nika Says:

  ….daca cineva dispune de aceste medicamente sau stie unde se vind, va rog lasati-mi un mesaj la adresa mea de e-mail: victorianicka@gmail.com. Va multumesc mult!

 • infertilitateaesteoboala Says:

  Nika, pana iti raspunde cineva mai informat (eu nu locuiesc in Bucuresti), te intreb doar daca ai incercat la farmacia de la Giulesti. Si am inteles ca mai exista o farmacie in Cartierul Tei care s-a specializat in medicamente pentru FIV.

  Cel mai bine cred ca ar fi sa intri aici http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=16 – cauta subiectul FIV si pune acolo inrtebarea, sigur ti se va raspunde exact.

  Mult succes!

 • nico Says:

  nica eu le-am luat de la sensiblue din cj ,o farmacie linga clinica de fiv deci poti incerca la farmaciile de pe linga clinicile fiv de regula colaboreaza si au

 • Irimia Dana Says:

  Eu am prima intalnire cu Zadori de 7 iulie, merg la el cu setul de analize cerut si pentru ecografie. Multa bafta tuturor celor care au pornit pe acest drum.

 • Nika Says:

  Buna fetelor!
  Am sunat la farmacia Giulesti privitor la medicamente si la moment nu au pe stoc nici un medicament.
  Infertilitateaesteoboala si Nico va multumesc pentru informatie.Voi incerca sa apelez la sursele recomandate de voi.
  Succese la toate fetele!

 • nico Says:

  Nika bafta multa si succes,in ce stadiu esti ? faci fiv sau inseminare ?

 • Clipsy Says:

  Buna
  aveti un site f.f.bine documentat!
  Sper din tot sufletul ca propunerea legislativa sa nu doarma multi ani de acum incolo printr`un sertar din biroul unui deputat/senator.

  imi puteti spune si mie daca stiti cumva mai multe detalii despre Diagnosticul genetic al preimplantarii (PGD)?
  Am inteles ca este o medota f.noua si ma interesa sa aflu mai multe detalii
  Multumesc anticipat

 • infertilitateaesteoboala Says:

  Clipsy, multumim pentru aprecieri. Tot site-ul este facut in timpul liber, din experienta noastra, a celor care ne confruntam direct cu infertilitatea.

  Despre PDG stim doar generalitati, printre care si faptul ca nu se practica in Romania, iar in alte tari se practica doar in conditii speciale, cand exista motive serioase si acordul comisiei de etica.

  Daca ai de gand sa te documentezi pe subiect, poti sa scrii un articol pe tema asta si sa ni-l trimiti la contact@infertilitate.com – il vom publica pe site, cu siguranta sunt si alte persoane care vor sa afle informatii despe cand, cum si unde se poate face aceasta investigatie.

  Numai bine!

 • pistruiata Says:

  Buna seara,

  Am citit postarile dvs. si m-am hotarat sa scriu pe scurt povestea mea: acum 2 ani am suferit o anexectomie bilaterala, uterul fiind salvat. Singura posibilitate de a avea copii este eceea de a face FIV cu ovule donate. Intrebarea mea este daca aveti cumva cunostinte despre clinica de la Szeghet daca au banca de ovule, sau trebuie sa gasesc eu donatoarea? Am 28 de ani si sufar enorm cu gandul ca nu pot avea un copilas, sunt convinsa ca ma intelegeti.

 • alexa Says:

  Buna. Eu sunt noua pe aici doar cu probleme vechi. Sa va spun povestea mea: in 2001 am nascut un baietel “perfect sanatos”, Gruia, care dupa numai 2 luni de viata a plecat la ingeri. Sufar si acum in fiecare zi si nu este clipa sa nu ma gindesc le ingerasul meu. De 8 ani tot incerc sa ramin insarcinata si am fost numai la medici renumiti, Marinescu etc., care mai mult rau mi-au facut. Am 3 operatii de dsf trompe: 1 normala si 2 laparo la ultima din data de 19 08 2009 mi-au fost clipsate trompele de catre dr Tutunaru. A, am uitat sa va spun ca in 2008 octombrie am fost la ZADORI care este inainte de toate OM, dar nu mi-a reusit FIV pt ca nu sa-u fecundat micutii, cred ca din cauza trompelor care ar fi fost cu hidrosalphings (trat mi-a mers f greu]. Deci si prin urmare eu in aceasta viata nu mai am cum sa am un copil pe cale naturala, singura sansa – FIV. La Tutunaru si in RO in general nu am nici o tragere de inima, mai mult ca sigur tot iu Ungaria voi merge. Pt cultura mea poate sa spuna cineva ceva despre FIV facut la TUTUNARU si daca a mai avut cineva prob ca mine cu trompele si cum a rezolvat-o pt ca sincer mie imi cam pare rau ca am clipsat trompele. NUMAI BINE VA UREZ SI SA REUSIM TOATE SA NE TINEM COPILASII NOSTRI IN BRATE. ESTE GROAZNIC PRIN CE TRECEM NOI, DAR SI MAI GROAZNIC ESTE CA TOCMAI MEDICII DE LA NOI AU FACUT DIN NOI VICTIME ALE DISPERARII. TOATE SUNTEM DOAMNELE LAZARESCU!

 • valentina Says:

  Buna, va rog si sa-mi dati adressa de email a dr Zadori…. Am incercat un Fiv+icsi in montreal si nu a mers, poate ca am mai multe sanse in ungaria… Va multumesc si va doresc la toate burtici!

 • Irimia Dana Says:

  Alexa, in primul rand nu-ti pierde speranta, referitor la trompe si eu le-am desfundat de 2 ori, am hidrosaplinx pe partea stanga, am fost saptamana trecuta la Zadori sa incep procedura pt FIV dar nu mi-a venit ciclul, eu ovulam in z 30, nu mi s-a mai intamplat niciodata. Dupa lungi discutii cu Zadori am cazut de comun acord ca mai bine e sa vin in tara si sa-mi scot trompele, astfel evit si o extrauterina, scap si de durerile cumplite din cauza trompelor imflamate si cresc si sansele fivului scapand de hidrosalpinx. Zadori e de parere ca o singura data ar trebui sa-ti desfunzi trompele ca apoi se astupa foarte repede la loc. Iti doresc multa bafta si daca mai ai intrebari iti raspund cu mare placere.

 • Irimia Dana Says:

  Pentru Valentina jzadori@gmail.com

 • alexa Says:

  Buna, Dana. Sincera sa fiu, nu mai stiu cum sa procedez. Toata lumea care ma stie ma intreaba ce am mai facut cu problema mea, iar eu am inceput sa mint, sa aberez, nu mai vreau sa spun minic nimanui. Ce stii despre Tutunaru, a avut reusite la F.I.V? asa, ca fapt divers, pt ca oricum nu am incredere in medicii de la noi, tot la ZADORI am sa merg, mai ramine sa ma hotarasc cind. Sper din tot sufletul sa reusim toate sa ne vedem visul implinit si sper ca pe viitor nici o femeie sa nu se mai confrunte cu aceasta problema care mie imi macima sufletul zi de zi. Iar in leg cu guv care o taragana cu aprobarea F.I.V subventionat tre sa intelegem ca cele care nu trec prin ce trecem noi nu au cum sa ne inteleaga oricit s-ar chinui.

 • Irimia Dana Says:

  Alexa, eu consider ca e foarte important sa nu ne pierdem speranta sa ne rugam la Dumnezeu si sa fim increzatoare ca intr-o zi vom reusi. Referitor la lumea care te intreaba eu spun la toate lumea adevarul, tinand cont ca incercam de vreo 12 ani sa avemun bb. Iar treaba cu guvernul pe mine ma lasa rece, nu-mi pun nici o speranta in asta. Multa bafta in continuare!

 • miha69 Says:

  Buna Dana,

  Sunt mihaela, cea care ti-a dat nr Dnei Ana din Szeghed… Inteleg ca ai ajuns la Zadori si nu ai reusit nimic pina acum!!! Ai trecut oricum de cel mai mare hop: contactul cu un medic perfect. De acum incolo bazeaza-te pe experienta lui. In legatura cu infectia aceea este o doctorita cercetator la Fundeni care a tratat la mine toata vara pentru ca mie mi se parea logic ce spune: trompele infundate inseamna infectii care trebuiesc tratate; ea nu crede ca prin tratament riguros nu poti scapa de infectii; cu asta se ocupa acolo. Nu bag mina in foc pentru ea, insa cind unui cuplu i-a spus ca inca nu sunt pregatiti pentru FIV ca au de tratat infectii asa a fost. Ei s-au grabit si au pierdut timp si bani. Trebuie luat in considerare si acest aspect.

 • valentina Says:

  Multumesc Irimia ptr adresa, sper ca o sa ajung la anul sa incerc cu dr. Zadori……bafta la toate….

 • liliana Says:

  fetelor va rog sa imi dati si mie niste sfaturi. Am 39 de ani si am intrat la menopauza. Tratamentul cu difaston nu a dat rezultate.
  Am o relatie de mai mult timp si ne dorim un copil. Ce pot sa fac? Credeti ca se mai poate face o inseminare? Daca cineva imi poate da sfaturi adresa mea de mess este liliana_69_tm Va multumesc anticipat!

 • Irimia Dana Says:

  Buna, Miha. Intr-adevar am ajuns ls Zadori, prima data pe 7 iulie si a doua oara pe 23 august cand de fapt plecasem sa fac FIV si nu mi-a venit ciclul, am stat o saptamana la Szeghed iar in concuzie am stabilit cu dr sa vin si sa scot trompele, astfel scap si de hidrosalpinx iar in octombrie sa ma intorc pentru FIV.

 • miha69 Says:

  Bafta multa Dana !!!! Este greu sa vezi cum trece timpul si de fapt sunt multe probleme de rezolvat. Cred ca te-ai convins de Zadori ? Eu simt ca esti la un pas de bebe! Sa stii ca o prietena care a ajuns acolo dupa opt ani de incercari in Romania , a reusit din prima ; si i-am spus ca simt ca reuseste. Asta iti zic si tie!!! Bafta

 • Irimia Dana Says:

  Multumesc din suflet pentru incurajari, Mihaela, o sa te tin la curent. Referitor la Zadori am incredere deplina in el si asta ma ajuta tare mult.

 • Irimia Dana Says:

  Liliana eu credca exista alte medicamente mai eficiente dacat dufastonul pentru a putea avea ciclul in continuare.Nu-ti pierde speranta, trebui sa existe sanse si in cazul tau.Multa bafta.

 • Cristina Diana Says:

  buna ziua sunt noua pe acest site dar nu noua in domeniu de fertilizare in vitro,vreau sa stiu cine a reusit din a doua incercare eu am facut pe prima dar din pacate negativ am o teama imi doresc foarte mult un copil acest tratament il fac la London am trecut prin mai multe operatii in care una din ele mi-au scos trompele nu erau bune, primul tratament negativ acuma am o alta programare pe 7 feb cu doctorul si cu psiholog sincer ma cam afectat esecul si am o teama.INNE A REUSIT din a doua incercare e mai usor.vamultumesc si bafta la toate D-NL care au acceiasi dorinta ca a mea BEBE

 • Cristina Diana, te asteptam pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=2

 • dany Says:

  buna,am si eu o problema mai dificila,pe care as vrea sa o impartasesc cuiva;am ovarele polichistice si pe linga asta am si o trombofilie(se coaguleaza singele mai repede)datorita careia am 2 sarcini pierdute si inca una oprita in evolutie anul trecut in februarie.acum sint sub tratament de stimulare ovariana,am 15 injectii la activ cu MENOPUR si cu toate astea nu mi s-au dezvoltat foliculii pt a ramine insarcinata,miine merg la control din nou,dar nu am nici o speranta…dupa toate astea ma voi oprii ma declar o invinsa a sortii crude(de 20de ani ma tot chinui sa fac ceva si degeaba,este jumatate din viata mea,de chin si plins,asta e,n-am ce face,am facut ultima incercare care a fost destul de scumpa pt niste oameni simplii.Va pup,va urez noroc si multumesc ca a-ti ascultat povestea mea.

 • Dany, mult succes, sa fie bine! Te asteptam pe forum http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=2

 • ara Says:

  din suflet va sfatuiesc si din toata inima daca ati ajuns in stadiul in care nu se mai poate face nimic decat FIV atunci sfatul ar fi: NU FACETI FIV IN ROMANIA!!!!!! NU AU NICI APARATURA NECESARA DE EXEMPLU PT CAZURILE INFERTILITATE MASCULINA NU EXISTA INCA IN ROMANIA PROCEDURA FIV IMSI CEEA CE DUCE LA O RATA MAI MARE DE SUCCES DECAT FIV ICSI.

 • Andreea Says:

  As vrea sa va contrazic pe unele care spun ca la noi nu exista aparatura pentru FIV IMSI, daca intrati pe clinica dl dr Tutunaru o sa vedeti acolo tot ce poate face.. eu saptamana viitoare incep procedura FIV ICSI, voi reveni sa va povestesc cu amanunte, costuri, tratamente, trairi si evident testul pozitiv :).
  PS: curaj tuturor, nu va opriti din lupta, pentru ca vom reusi!

 • Dana Says:

  Buna! Eu sunt Dana si m am chinuit mai multi ani sa raman insarcinata! Am fost pe la diferiti medici cunoscuti si nu mi au dat multe sanse de reusita.Si intr un final am ajuns la o doamna doctor,care mi a zis ca singura cale de a avea un copil este sa fac FIV.Si uite asa am ajuns la Bucuresti ,la doamna doctor Dracea ,iar pe 21 februarie 2011 am facut fertilizarea! Cred ca am fost una dintre femeile norocoase,pentru ca mi a reusit din prima procedura si am dus sarcina la bun sfarsit,iar pe 8 noiembrie ,de ziua Sfintilor Mihail si Gavril am nascut un baietel sanatos,pe nume David Mihail. Eu ca va pot spune, este sa nu va pierdeti speranta si sa luptati in continuare! Multa bafta!

 • Felicitari, Dana!

 • ana Says:

  buna seara..
  vineri 30 noiembrie 2012 am programare la doctorul Zadori,si abia astazi am aflat…e prima mea programare,ma duc cu setul de analize cerut pt fiv.
  stau in Anglia si vreau sa imi fac rezervarea la avion,intrebarile mele sunt:
  Cat costa o consultatie?
  care este cel mai apropiat aeroport?
  cum ajung de la aeroport la clinica?
  si cam cat cere doamna Ana?am vb cu ea la tel dar imi este rusine sa o intreb..
  va multumesc mult!

 • Ana, pentru raspunsuri la astfel de intrebari te invitam pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=4&start=2900

  Mult succes!

 • Stoica Ileana Says:

  Buna! Dupa 3 ani in care am incercat sa obtinem o sarcina in afara unui tratament specializat am decis impreuna ca e cazul sa investigam aceasta situatie mai in detaliu. Sotul meu fusese diagnosticat cu oligospermie, ceea ce insemna ca sansele sa avem un copil prin concepere naturala erau nule. Tratamentele pentru incercarea de a trata au fost multe si de tot felul incepand cu tratamente naturiste si trecand prin tot felul de medicamente si vitamine, dar nu au fost rezultate. La recomandarea unor prieteni care au avut succes cu fertilizarea in vitro, am inceput imediat demersurile si am avut succes din prima! Desigur, sunt cazuri cu acelasi diagnostic unde reusita nu este imediata, depinde de fiecare, dar ce e important e ca se poate! Succes tuturor!

 • Andreea05 Says:

  Buna! Felicitari pentru articol! Foarte cuprinzator. Eu il recomand cu toata increderea pe Dr. Zadori,Szeged,un medic in adevaratul sens al cuvantului si un om minunat. Analizele mele perfecte,sotul cu oligozoospermie gradul 3. Mentionez ca ne-a recomandat din start Fiv plus Icsi, din cauza analizelor sotului. Primul Fiv in iunie 2009-transferat un singur blastocist-nereusit. Al doilea septembrie 2010,doi blastocisti transferati rezultat —minunea noastra Daria! Suntem programati iar,l a sfarsitul lunii Martie(2013) pt un alt Fiv plus Icsi!!! Succes tuturor!

 • Felicitari si succes, Andreea! Te asteptam pe forum: http://forum.infertilitate.com

 • marlena Says:

  in urma unor investigati am constatat ca am ambele trompe infundate si singura solutie e sa mi le scoata printr-o endoscopie (laparoscopie) si apoi pot ramane insarcinata doar prin FIV. imi poate recomanda cineva vreo clinica in galati sau macar in apropiere? va multumesc!

 • Marlena, nu exista clinica FIV in Galati. Ai in schimb pe forum o baza de date cu toate clinicile acreditate pentru FIV: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=6&t=155

  Succces, sa faci alegerea norocoasa!

 • adina Says:

  Buna, tot catre fiv ma indrept si eu cu mareee groaza. Ma gandeam sa merg in Turcia. Poate sa-mi dea cineva informatii legate de FIV TR? Dr TAYFUN BAĞIŞ de la Clinica Acibadem pare ca stie ce face. Am tot vazut recomandari catre Dr Zadori, insa rata de reusita am sesizat ca e mult mai mare in Budapesta si mai ales in Turcia. Suntem la primul FIV, inca nu l-am programat, inca mai strangem banii necesari

 • Adina, noi nu facem recomandari, dar avem o sectiune de feedback pe forum – FivAdvisor: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=20 Mult succes, sa faci alegerea norocoasa!

 • anca Says:

  Buna! Am 36 de ani, diagnostic infertilitate secundara (sarcina oprita la cerere in urma cu 14 ani), sotul are 33 infertilitate primara (oligoastenoteratospermie). Suntem la primul FIV (am mai facut o IA nereusita) cu dosar aprobat la Medlife si incepem in iunie tratamentul. Este cineva care a reusit din prima la aceasta clinica? Aud tot timpul ca nu se reuseste din prima si sa nu ne facem sperante. Imi este un pic teama si de tratament. Va multumesc!

 • Anca, avem multe reusite din prima pe forum, chiar in clinica despre care vorbesti. Te asteptam pe forum.

 • catalina Says:

  cat timp e necesar pentru tot procesul fiv?

 • catalina Says:

  ce trist! fiecare cu povestea ei, eu am 28 de ani si as dori sa incerc prin fiv a avea un copil. la inceputul analizelor totul era bine, dar nu ramaneam insarcinata. dupa 2 ani analizele toate bune, dupa 6 ani trompele sunt infundate, toate astea s-au intamplat in spitalele din spania, care ma trimiteau in sala de operatii sa imi scot trompele asa ca nu mai am incredere in nici un medic. as dori sa stiu cat timp dureaza tratamentul si tot procesul in sine, nu pot sa stau prea mult in romania. deci nu doar in romania e rau in spitale.

 • Lucia Says:

  Buna
  eu am 31 iar sotul 32 – mi-au fost extrase ambele trompe iar singura solutie este FIV pentru a avea un bebe.
  Vreau sa va intreb daca mai este valabil proiectul finantat de ministerul sanatatii … altfel ..nu mai pot spera ca voi fi vreodata mama,nu imi voi permite niciodata banii necesari pentru FIV..

 • Catalina, pentru FIV in sine (fara investigatii preliminare) – cam o luna, in mare.

 • Catalina, faptul ca ti s-a recomandat sa scoti trompele nu este ceva care trebuie sa te faca sa iti pierzi increderea in medici. Daca trompele nu sunt functionale si dau semne de infectie, da, e bine sa fie scoase, altfel hidrosalpinxul poate afecta si sansele prin FIV. Iti uram sa gasesti solutia si medicul in care sa ai incredere.

 • Lucia, cu nespusa parere de rau iti spunem ca, in ciuda eforturilor Asociatiei SOS Infertilitatea de a resuscita Subprogramul, acesta nu mai exista in prezent. Ne pare extrem de rau, stim cat de necesar era. Fiecare mesaj ca al tau este pentru noi un cui in inima. :(

 • Ali Says:

  Buna,as vrea sa gasesc o mama purtatoare ptr ca eu nu pot sa port o sarcina,din motive de sanatate…ca rog sa mi dati niste detalii…unde se face asa ceva,cum se numeste,fertilizare sau inseminare? Multumesc

 • maria Says:

  am programare pe 9 aprilie 2014 si as vrea sa mi spuneti si mie niste detalii cat costa un fiv in ugaria? va multumesc

 • Simo Says:

  Oare, la varsta mea de 40, ani voi mai avea sansa de a avea un copil prin fiv? Constat ca aceasta clinica din Szeghed este foarte apreciata, Poate cineva sa-mi dea si mie detalii despre preturi, analize,etc

 • timoc florentina Says:

  Sunt tot mai dezamagita, am 42 de ani si am inceput procedurile de FIV.Am aflat azi ca am un singur ovul fecundat si maine o sa stim mai multe sau daca va avea loc inseminarea…asta in cazul in care este cu ce. Deci sapt asta o sa stiu dak voi fi sau nu mama vreodata :((( Poate ca am lasat sa treaca timpul dar lipsa banilor este motivul principal. Am uitat sa va zic ca am apelat la Kali in Ungaria pentru acest tratament.

 • Ana Says:

  Buna, e cineva la Szeged pentru fiv aceasta perioada? Azi e 15.03.2014.

 • ildiko Says:

  Va recomand clinica din tg mures.recent am facut fiv si este cu reusita,ma lupt cu infertilitatea de aproape 10 ani ,si datorita acestei clinici am reusit!

 • Luciana Says:

  Buna,
  Sunt noua pe forum si am o intrebare. Joi 19.06 am avut transfer de 2 embrioni. E normal sa am dureri ca la menstra, dureri de sani, a doua zi dupa transfer? M-au tinut 2 zile, sanii dor si acum.Oare nu s-au prins mititeii ?

 • Alexia Says:

  Buna,
  Si eu sunt noua pe forum, din pacate suntem dintre cei care se confrunta cu aceasta nemiloasa si nedreapta – cred eu – problema. Medicii din Romania nu ne dau nicio sansa. As vrea sa va intreb cum se procedeaza sa cer o parere si unui medic de la clinica Kaali din Ungaria. Pot trimite un mail unui medic in care sa spun despre ce e vorba sau trebuie sa-mi fac o programare si sa ma duc acolo?

 • Lori Says:

  Buna, viitoarelor mamici!
  Am intrat doar pentru a va impartasi experienta mea. Timp de 6 ani, am incercat diverse tratamente naturiste, in incercarea disperata de a avea un bebe! Ma adresez, in primul rand, celor 20 de procente de cupluri infertile, care totusi prezinta rezultate satisfacatoare la analizeze specifice….am mers la Cluj, la hysterosalpingografie, la Dr Chiroiu, un super profesionist, rezultat nesperat de bun, la Dr Surcel, care vedea ovulele, spermograma f buna…totusi timp de 6 ani, frustrari, discutii, neimplinire. Ca orice disperat, incerci, cam tot ce mai auzi, citeste forumuri…nicaieri ceva concret, cu exceptia inseminarilor si fertilizarilor! O prietena, care din fericire avea o alta prietena, pana de curand “infertile”, ma sfatuieste sa-i dau sotului, un complex de vitamine. Sotul meu le-a luat, evident, fara noi o speranta, doar in ideea ca “o mai incercam si pe-asta, inainte de fertilizare!” Ne-mam continuat viata, ca si cum nici nu incercam ceva nou, adica fara speranta! Ei bine, la 2luni si o saptamana, surpriza mare…minune as-a intamplat! O sarcina nu usoara, dar acum sunt cea mai fericita mamica, la 39’de ani! Va doresc sa traiti aceeasi bucurie pe care o traiesc eu acum! Si nu va pierdeti speranta!

 • paun vasile Says:

  Alexia, exista speranta! Bafta!

 • Irina Says:

  Buna fetelor, vin si eu cu o parere despre dna doctor Dorina Codreanu. La dansa am facut fiv-ul in urma cu 2 ani. Mai inainte am incercat si la o clinica din chisinau, de unde sunt eu, insa in pacate acolo n-am avut succes. Doamna doctor Codreanu e foarte profesionista si se ingrijeste cu adevarat de pacientii sai. Pe langa ca mi-a explicat fiecare pas al tratamentului, m-a ajutat enorm sa-mi redobandesc increderea in mine si in puterea relatiei pe care o am cu sotul meu. Incercarile nereusite de a face un bebe au dus la multe certuri si dansa ne-a ajutat enorm… sincer, nu stiu ce medic se implica nu doar pentru sanatatea fizica, dar si cea emotionala a pacientilor. Fiv-ul a iesit bine, sarcina a prins din start si am un baietel de 6 luni cuminte si sanatos! Eu o recomand pe dna doctor Codreanu!

 • Gabriela Says:

  Buna. As dori sa fac si eu o inseminare artificiala cu donator, imi puteti recomanda o clinica ?

 • Vero Says:

  Buna. Si eu tot la Gynera m-am ,,tratat de infertilitate”, dar la dr. Laura Dracea. Am avut norocul sa o vad intr-o emisiune la tv si m-a convins sa vin la clinica pentru investigatii. Am doar cuvinte de lauda la adresa dumneaei si mi-a placut modul dansei de a discuta cu pacientii. Dupa 2 ani de la nastere, merg periodic impreuna cu gemenele mele in vizita la dumneaei la cabinet, deoarece chiar s-a creat o legatura. De inseminarea cu donator nu stiu ce sa spun, dar putei suna la clinica pentru a cere informatii. Personalul este foarte prietenos, amabil si te ajuta cu indicati si sfaturi, iti raspund la orice intrebare ai legata de infertilitate si fertilizare. Recomand cu sinceritate gynera si ii respect pentru profesionalism. Toate bune!

 • oana Says:

  Buna ziua…. eu si sotul meu, ne confruntam cu aceasta problema de multi ani, iar din dorinta de a avea copii am facut si 2 fiv uri, la utimul am obtinut mai multi embrioni, pe care i am congelat si am mai facut 2 embrio transferuri….rezultatele….negative … totul absolut s a facut doar pe cheltuiala noastra, clinica nu ne a spus nici macar, ca o parte din cheltuiala o putea sustine staul, daca noi ne am fi incadrat in anumite criterii, rugamintea mea ar fi, daca se poate, nu stiu unde ar trebuii sa ma interesez, as vrea sa stiu daca nu cumva, dupa tot ceea ce noi am platit, clinica nu cumva a decontat si de la stat o parte din bani. Daca cinea ma poate ajuta cu o informatie, unde anume as putea sa ma interesez…. va rog, astept un raspuns.

 • […] Fertilizarea in vitro este o tehnica de reproducere umana asistata, la care se apeleaza dupa ce toate tratamentele clasice au esuat (inclusiv cealalta procedura de reproducere umana asistata, mai putin invaziva – inseminarea artificiala) sau in cazuri de infertilitate mai grave, unde se recomanda din start fertilizarea in vitro (lipsa trompe, infertilitate masculina grava). Procedura de fertilizarea in vitro consta in trei pasi majori: inducerea stimularii ovariene, punctia ovariana (extragerea ovocitelor), embrio-transferul. In general, rata de obtinere a unei sarcini (de reusita a unui ciclu FIV) este de 30-35% (estimata de clinici). Aceasta depinde si de varsta femeii, este mai mare cu cat femeia este mai tanara, arata infertilitate.com. […]

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.