Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Am castigat mediatizare via RoBlogFest

Blogul nostru, care mediatizeaza campania dedicata luptei impotriva infertilitatii, a fost votat  pe locul doi la categoriile “cel mai popular blog” si “cel mai bun blog colectiv”, iar campania via twitter a primit, de asemenea, multe voturi, castigand doua categorii. Acest fapt dovedeste ceea ce noi, organizatorii campaniei si editorii blogului, stiam deja: sunt multe, mult prea multe persoane afectate de infertilitate in Romania! Dintre acestea, cateva sute au facut efortul de a ne vota in acest concurs, nu pentru ca li s-ar fi promis laptopuri, morcovi sau dude, ci pentru ca spera ca mediatizarea va aduce mai multa vizibilitate in spatiul public pentru cauza infertilitatii. Sa notam ca multe dintre voturi au venit de la persoane care nu sunt afectate de infertilitate – le multumim mult pentru solidaritate!

Stim ca sunt veterani ai blogosferei care vor spune “cine-s astia, ca n-am auzit de ei?!” – e si normal, suntem un blog de nisa si recent, care astazi implineste abia patru luni. De-aia ne-am si inscris la RBF, sa auziti de noi. :) Nu atat de *noi*, cat de cauza noastra, sa constientizati ca infertilitatea exista. Ne dorim o mediatizare a cauzei si un instrument de presiune mediatica asupra politicienilor de care avem nevoie pentru reglementarea legala a infertilitatii / reproducerii umane asistate medical in Romania. In campania mediatizata de acest blog s-au investit, cumulat, mii de ore de munca in regim de voluntariat. Avem multe articole originale si de interes (am auzit prin blogosfera ca am avea doar vreo zece articole; indicatie deci necesara pentru cei care nu sunt in stare sa treaca de index: exista un meniu imediat in dreapta, cu o organizare civilizata a paginilor si subpaginilor specializate ale acestui blog; ei, da!), un blogroll plin cu reactiile pe care le-am generat deja in campania noastra, iar unele din actiunile mediatizate printr-o simpla fraza pe rubrica “news” reprezinta in fapt efortul organizatoric al unei echipe, timp de o saptamana sau mai mult. Dincolo de cuvinte – esentiale! –, pe acest blog exista fapte. Si oameni care le-au facut impreuna.

logo SOS Infertilitatea

Le multumim celor care vor avea capacitatea de a lua faptul ca atare si de a reactiona prin comentarii neutre sau pozitive. Celor care vor emite comentarii negative, le transmitem sa nu conteze pe noi pentru balacareala blogosferica, noi nu vom riposta pe blogurile lor, avem treburi mai bune de facut: o campanie, niste copii.:) In schimb, vom raspunde tuturor comentariilor de aici, de pe blogul nostru, asa cum este si normal.

In concluzie, ne bucuram pentru clasarea cu pricina, o circumstanta care ne arata ca putem conta pe mobilizarea subiectilor si simpatizantilor cauzei noastre. Vom avea grija sa transmitem si factorilor politici acest mesaj. :)

Retineti ca infertilitatea este o boala care afecteaza un cuplu din sase, deci statistic voi insiva cunoasteti cupluri infertile (dar poate nu sunteti constienti de asta; infertilitatea este o suferinta tacuta, adesea un subiect tabu). Chiar daca ne cititi astazi absolut ocazional, chiar daca nu sunteti afectat de infertilitate si nu va intereseaza deloc subiectul in sine, mai treceti din cand in cand pe la noi,  sa vedeti ce-am mai facut – dincolo de miza in sine, campania noastra este si un experiment civic si comunicational.

PS: pentru comentatorul decernarii de premii, care intelegem ca a facut glumite exact pe analfabeta confuzie intre infertilitate si impotenta, avem cu dedicatie acest articol.  Cu accent pe motto. A bon entendeur, salut!

campanie de responsabilizare, infertilitate / hipofertilitate, reproducere umana asistata medical, roblogfest, SOS Infertilitatea

 

Comments:

  • Raluca Says:

    Felicitari din toata inima! C-o mana de oameni s-au realizat atat de multe!!! Bravo!

  • Raluca Says:

    Si inca ceva: comentariul lui Cabral a fost deplasat, nu pot sa cred ca la nivelul acesta infertilitatea e confundata cu impotentza…

  • Catalin Says:

    Felicitari Doamnelor
    Tot respectul pentru ceea ce faceti.
    Admirabila actiune

  • april16 Says:

    felicitari de o mie de ori!
    @ Raluca: poate Cabral si cei care inca mai au aceeasi parere arunca un ochi si pe post-ul de pe blog legat de prejudecati si perle.

    http://infertilitateaesteoboala.wordpress.com/2009/03/09/prejudecati-si-perle-despre-infertilitate/

  • infertilitateaesteoboala Says:

    Da, April, si noi speram sa citeasca. Sa inceapa cu motto-ul! :)

  • Ioana Rugescu Says:

    Felicitari pentru rezultatele notabile de la RoBlogFest!

    Am urmarit cu interes decernarea premiilor si nu m-am putut abtine sa nu observ si de data aceasta ca dezinformarea este mai rea decat indiferenta !
    Speram ca impreuna cu dumneavoastra sa reusim sa schimbam aceste mentalitati.
    Cred ca ar trebui sa-l invitam pe Domnul Cabral la Ziua Nationala a Infertilitatii!
    Inca o data felicitari!

  • Mady Says:

    Bravo, sinteti minunate! Sa va ajute Dumnezeu pe mai departe!

  • anto Says:

    Felicitari!Toate eforturile si dedicatia voastra trebuie sa aiba cat de curand si rasplata!

  • ramo Says:

    bravo, va felicit pentru locurile obtinute.
    tineti-o tot asa!

  • ellenii Says:

    E nemaipomenit cat de multe ati reusit sa faceti intr-un timp asa de scurt. Sunt alaturi de voi in continuare si va sustin!

  • Andreuta23 Says:

    Felicitari din tot sufletul!
    a fost intr-adevar o mare dezamagire reactia lui cabral, dar ce mai conteaza – LUMEA A AUZIT DE NOIIIIII

  • oanamdem Says:

    Felicitari si de data asta!!!!!Si multumiri pentru ceea ce faceti pentru noi!

  • Beatris Says:

    Un articol cu substanta, ca si toate celelalte de pe acest blog. Da, calitatea si utilitatea informatiilor, substanta articolelor, scopul absolutamente nobil, spiritul&emotia celor care comenteaza – diferentiaza acest blog de toate celelalte! FELICITARI celor care il administreaza!

  • red_tulip Says:

    Felicitari fetelor, v-am mai zis o data. Vroiam sa va zic ca sa nu puneti la suflet ce se vb pe bloguri de voi, ci sa va ganditi ca important e sa se vorbeasca :D
    Vorbe urate o sa tot auziti o vreme de acum incolo.

  • infertilitateaesteoboala Says:

    Multumim tuturor.

    RedTulip, iti spun sincer ca nici nu stim ce se vorbeste pe bloguri despre noi (daca nu dau link sa primim ping, eu nu stau sa caut), in dimineata asta am fost prinsi cu comunicatul despre intalnirea cu Sever Voinescu. Consideram ca episodul RBF s-a incheiat, ne-am jucat rolul, ce-am avut de spus am spus deja aici pentru cine e in stare sa citeasca. In continuare ne vom concentra pe campanie, avem alte cateva intalniri politice si mediatizarea lor in pregatire.

    Multumim pentru mesaj, mult succes si voua! :)

  • infertilitateaesteoboala Says:

    Andrei, te inseli, chiar nu am facut spam. Spam inseamna adresarea de mesaje nesolicitate, adesea repetate, insistente. Ai primit asa ceva de la noi? Unde, cand, cum? etc. Am facut doar mobilizare la vot pe vreo doua-trei forumuri de nisa si pe blogul asta. Se intampla insa sa avem mai mult decat “vizitatori” pe blog, ci cititori si sustinatori, oameni cu o problema reala, care sunt dispusi sa acorde cinci minute atunci cand inteleg ca miza este o crestere a vizibilitatii cauzei comune. E atat de simplu.

  • Loredana Says:

    Excelent!!!! Suntem tari!!!Chiar asa…ma bucur ca sufar de infertilitate…pt ca stiu ca intr-o zi ma voi vindeca!!!Exista boli nevindecabile ca “prostia“ “cum a spus Mihaela“ care daca ar durea am auzi numai gemete de peste tot!!!
    Felicitari si multumiri tuturor care ne-au votat la rbf , chiar daca nu sufera ca noi, ne-au demonstrat ca sunt “oameni“.

  • purcelush Says:

    *Au* bon entendeur, daca imi permiteti – si felicitari pentru premii :)

  • infertilitateaesteoboala Says:

    Multumiri pentru felicitari. Este foarte corect scris – “à bon entendeur, salut”.

  • tili Says:

    Felicitari!!!!

  • Mihaela S Says:

    Felicitari grupului de initiativa “SOS Infertilitatea” pentru tot ce a reusit pana acum! Si la cat mai multe reusite!

  • gramo Says:

    Felicitari pentru plasarea pe locul doi la categoria “Cel mai bun blog colectiv”! Noi v-am votat la categoria respectiva fiindca chiar am crezut ca meritati premiul.

  • infertilitateaesteoboala Says:

    Multumim inca o data. :) Gramo, stim ca ne-ati votat, citisem la voi pe blog si ne-am bucurat. Am mai avut parinti, oameni care nu se confrunta cu infertilitatea, care ne-au votat. Pentru idee, pentru experiment. De altfel, chiar in nucleul restrans al celor care organizam campania avem mame, respectiv gravide. Asta e tare incurajator. Thanks again, merci encore! :)

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.