Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Lucrul la proiectul de lege a demarat oficial!

Se intampla! Cand anul trecut pe vremea asta abia incepeam sa ne organizam si sa trimitem primele mesaje catre politicieni si autoritati pentru a semnala gravitatea problemei infertilitatii in Romania, nimeni  – nici macar noi :) – nu spera sa reusim sa ajungem pana aici.

sulfina-barbu-2.O delegatie formata din trei reprezentante ale Grupului de Initiativa “SOS Infertilitatea” a participat,  la Palatul Parlamentului, la prima sedinta de lucru ce a avut drept obiect viitoarea initiativa legislativa in domeniul  reproducerii umane asistate medical. Dna  deputat Sulfina BARBU a prezidat aceasta sedinta si si-a reafirmat oficial  hotararea de a coordona crearea unui proiect de lege care sa fie supus votului Parlamentului.

[sursa foto]

cristian_irimie

Am avut placuta surpriza ca, la aceasta  prima sedinta de lucru, Ministerul Sanatatii sa fie reprezentat la varf, de catre dl. secretar de stat  dr. Cristian IRIMIE. Acest fapt ne confirma importanta particulara pe care dl. secretar de stat – medic obstetrician practicant la Maternitatea din Suceava, pana de curand –  o acorda problemei infertilitatii in Romania, asa cum constatasem deja in intrevederea directa pe care am avut-o la jumatatea lunii februarie la Ministerul Sanatatii.  [sursa foto]

Drept model principal pentru elaborarea legii a fost propus cadrul legislativ francez in domeniu,  cu adaptarile de rigoare, specifice realitatilor romanesti. Echipa politico-juridica a dnei deputat Sulfina Barbu beneficieaza de consultanta din partea dnei dr. Lucia CORNEA, medic roman care practica in Franta, ca specialist in infertilitate, bun cunoscator al realitatilor medicale si specificitatilor legislative in domeniul infertilitatii in cele doua tari. La urmatoarele  intrevederi, in echipa de lucru se vor adauga specialisti obstetricieni, specialisti in bioetica si reprezentanti ai Colegiului Medicilor.

Pana la urmatoarea intrevedere, fiecare dintre stakeholder-ii prezenti la aceasta prima sedinta de lucru trebuie sa isi alcatuiasca propria expunere de motive pentru crearea legii privind reproducerea umana asistata medical in Romania. Aceste propuneri vor fi preluate de catre expertii si juristii Parlamentului, in vederea alcatuirii unui draft al proiectului de lege; acest document intermediar va constitui obiectul unui seminar intre specialistii in domeniu, pentu definitivare. In paralel, se va realiza o campanie de constientizare a problemei infertilitatii in Romania,  pentru ca  factorii de decizie si populatia sa detina informatiile asupra problematicii ce va fi lansata in dezbatere publica.

*****

Grupul de Initiativa “SOS Infertilitatea” continua sa activeze strict pe principiul implicarii si voluntariatului. Resursele noastre sunt strict umane si informatice/mediatice, iar campania este facuta in timpul liber – care nu mai este liber – al membrilor Grupului. Facem un nou apel la voluntari! Avem nevoie de oameni care sa se implice in campanie, indeosebi juristi. Va rugam sa ne scrieti la contact@infertilitate.com Multumim.

Nimic nu e castigat inca, dar ce era mai greu de facut – s-a facut. Lucrul la proiectul de lege a demarat oficial! Acum a devenit o chestiune de timp. Si de motivare.

campanie de responsabilizare, Cristian Irimie, infertilitate / hipofertilitate, initiativa legislativa, reproducere umana asistata medical, SOS Infertilitatea, Sulfina Barbu

 

Comments:

  • amalia Says:

    cit ma bucur! cum ziceti si voi: chiar se intimpla! e singura speranta pentru mii de familii de a spera in venirea unui copilas! va multumesc! doamne ajuta!

  • anca Says:

    Multumim dna Sulfina. Multumim si dlui doctor Irimie de la minister. Multumim tuturor celor care inteleg ca infertilitatea e o problema grea si dureoasa si ca avem nevoie de ajutor!

  • pogo Says:

    miiii de multumiriii pentru ca ne intelegeti si ati inceput deja a lucra la proiect! e un drum greu dar speram sa fie cu succes!!

  • Abi Says:

    Felicitari!Spor la lucru!

  • Stefan Says:

    Felicitari pentru inceperea lucrului la proiectul de lege si multe multumiri d-nei Sulfina Barbu, d-lui Irimie si echipei SOS Infertilitatea!

  • Ileana Says:

    Ma bucur mult de tot ca s-a ajuns pana aici. si sper din suflet sa se munceasca in continuare si sa se ajunga la reglementarea problemei.

  • dana Says:

    e foarte bine. ma bucur ca sunt fetele de la sos infertilitatea acolo, ma bazez pe voi sa aveti grija sa se introduca in lege si faza cu rambursarea tratamentelor.

  • infertilitateaesteoboala Says:

    Multumim tuturor.

    Dana, sigur, am spus deja, asta e scopul nostru principal: pe bioetica suntem departe de a fi specialisti (dar putem avea opinii in domeniu, am citit, ne-am informat), insa in ceea ce priveste dificultatile financiare ale cuplurilor care se confrunta cu infertilitatea, necesitatea sprijinului statului si bunele practici europene in domeniu – chiar avem ce spune. Si vom spune. :)

    Totodata, semnalez ca nu prin aceasta lege se vor stabili exact rambursarile procedurilor, compensarile medicamentelor, gratuitatile analizelor etc. – ci doar principiile de sprijin al statului pentru cuplurile infertile. Detaliile se vor stabili, in baza principiului din lege, in documente mai specifice, la nivelul Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

  • anka Says:

    Multumim din nou daca mai este nevoie a spune. SE pare ca in sfarsit cineva in Romania pune in miscare institutiile statul in aceasta privinta.
    MULTUMIM!

  • tili Says:

    Ma bucur ca se face ceva…
    Multumim din suflet!!!
    Multumiri “SOS Infertilitatea”!!!
    Multumiri d-nei Sulfina Barbu!!!
    Multumiri fetelor inimoase care ne-au reprezentat la intrunire!!!
    Ralu… ptr. tine .. nu am cuvinte … de multumire!!!
    Multumiri !!!
    Mii de Multumiri!!!

  • miha69 Says:

    Multumiri SOS Infertilitatea!!! Sunteti cele mai in masura sa reprezentati acesta problema !!! Sunt atitea cauze pierdute din scutec pentru ca nu s-au gasit oamenii potriviti sa lupte si sa atace din toate partile , pentru reusita!! In postul pastelui, ma rog pentru voi si pentru lupta voastra, pentru noi, toate care avem nevoie de intelegere si sprijin!!

  • red_tulip Says:

    Ia uite, ati reusit :) Felicitari

  • Loredana Says:

    Multumim doamnei deputat Sulfina Barbu si domnului dr. Irimie pentru implicarea in acest proiect si le multumesc si fetelor din grupul sos pt aportul f important adus la aceasta campanie. Cu ajutorul Domnului vom reusi sa obtinem sprijinul statului!Sper cat mai curand!!

  • miha69 Says:

    Dragile mele colege de suferinta,
    Am inceput sa fac sedinte de psiholog pentru ca daca analizati bine toti ginecologii spun sa ne echilibram si sa facem tot posibilul sa minimalizam problema acesta pt ca ne afecteaza in tot ceea ce facem. Asta pentru ca familia mi-a recomandat si de asemenea cred ca toata activitatea mea profesionala s-a dezechilibrat cu acesta problema – copilul. Am citit un referat de tratament chinezesc care spune ca psihicul influenteaza tot. Asa mi-a spus si dl psiholog,el profesind o vreme in Germania, a spus ca acolo si in alte tari, nu se lucreaza cu corpul bolnav, decit dupa ce psihicul este echilibrat. Va recomand sa profitati de experienta Dlui Adrian Dragotoiu, care de altfel era foarte interesat sa ajute pe fiecare care are nevoie; eu simt ca incep sa imi gasesc locul si stiu ca fiecare simtiti tensiune si presiune. Bafta!

  • dana Says:

    felicitari inca o data grupului SOS infertilitatea, este un mare pas inainte care sper din tot sufletul sa se concretizeze f curind intr o lege aprobata si aplicabila, nu stiu daca alesii poporului realizeaza , dar aceasta lege ar reprezenta o ultima speranta , o sansa la o viata normala pentru multe multe cupluri afectate de aceasta boala cumplita si de ce sa nu spunem ar aduce putina echitate in societate si in sistemul sanitar romanesc.
    oricum multumirile si respectul meu pt d-na Sulfina Barbu pt dl Irimie si intreaga echipa ce lucreaza la proiectul de lege

  • raluca Says:

    Doamne ajuta!
    Sper sa nu ramana la stadiul acesta si intr-adevar sa se intample ceva;ar face o mare bucurie miilor de cupluri cu probleme de fertilitate care nu-si pot permite nici o fertilizare nu mai vorbim de mai multe incercari; ma rog sa fie asa si sa reusim si noi cei cu probleme sa avem copilasul nostru in felul asta!

  • medut Says:

    Bravo !!! Sper sa intre cat de repede acest proiect. Este dureros faptul ca faci Fiv si nu reusesti, dar te afecteaza si partea financiara cand constati ca s-au dus minim 3000 de euro si trebuie sa tragi si sa muncesti pentru urmatorii 3000 de euro. Sunt care au credite la banca, care renunta din cauza lipsei banilor, si este trist ca pentru niste bani nu reusim sa ne implinim viata…

  • april16 Says:

    Multumiri d-nei Sulfina Barbu pentru demararea proiectului de lege. Felicitari pentru emisiunea de astazi de la B1TV, este un pas important in mediatizarea initiativei legislative!

  • Magdita Says:

    Fetelor, felicitari din suflet pentru tot ceea ce ati reusit sa realizati pana acum, pentru aceasta campanie de informare despre problemele infertilitatii.
    Dna Sulfina Barbu, multumim pentru tot ceea ce faceti pentru aceasta cauza, putere de munca va dorim !
    Doamne ajuta !

  • Stefan Says:

    Multumim doamnei Sulfina Barbu pentru implicarea de care a dat dovada si in cadrul emisiunii de azi de pe B1TV!
    Va multumim ca ne intelegeti si ne ajutati!

  • infertilitateaesteoboala Says:

    Multumim pentru mesaje, am transmis Dnei Barbu. Vom posta cat de repede putem inregistrarea emisiunii de la B1TV de astazi.

  • Loredana Says:

    Felicitari si multumiri tuturor celor care au intermediat si au participat astazi la emisiunea de la canalul B1 tv. Succes in continuare cu proiectul de lege.

  • Mada Says:

    Felicitari!!!! multumiri tuturor celor care au demarat campania asta si multumiri speciale d-nei Sulfina Barbu pentru implicarea in acesta campanie, ma rog ca bunul Dumnezeu sa va dea putere sa concretizati toata aceasta “durere” a noastra, intr-o lege care sa permita milioanelor de femei cu probleme din tara asta sa auda minunatul cuvant “mama” din gura pruncilor.

  • Barabas Melinda Says:

    Felicitari ! Va spun ca dupa de 10 ani de incercari si cu multe cheltuieli pe medicamente si analize, ar fi binevenit un ajutor financiar. Pentru ca 2800-3000 de euro este o suma imensa pentru o familie cu un venit net mediu pe tara.
    Succes !

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.