Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Ministerul Sănătăţii va derula un Program naţional de susţinere a cuplurilor care recurg la fertilizare in vitro

Serviciul de Presa al Ministerului Sanatatii a dat publicitatii urmatorul comunicat:

Programul va fi funcţional începând cu anul 2010 şi are drept scop susţinerea, de la bugetul de stat, a costurilor necesare procedurilor de fertilizare in vitro pentru 250 de tinere cupluri infertile.


Este timpul ca infertilitatea să fie recunoscută de către autorităţi ca o problemă medicală ce produce suferinţă şi care necesită compensare. Este corect ca şi pacienţii români să aibă acces gratuit la tratamente medicale dovedite utile. Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei de obstetrică –ginecologie a Ministerului Sănătăţii şi am decis că este necesar ca de anul viitor programele naţionale ale Ministerului Sănătăţii să cuprindă şi o iniţiativă pentru a ajuta tinerele cupluri”, a declarat prof. Dr. Adrian Streinu–Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

În program vor fi incluse, în principal, cupluri cu vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani, urmând ca, ulterior, membrii Comisiei de Obstetrică Ginecologie a MS să stabilească şi alte criterii. Conform iniţiativei, Ministerul Sănătăţii va susţine financiar prima procedură de fertilizare in vitro. În cazul în care este nevoie ca acaesta să fie repetată, următoarele costuri financiare vor fi suportate de cupluri.

Bugetul noului program este estimat la aprox. 500 000 de euro anual.

Începând de mâine, 20 octombrie 2009, pe site-ul ministerului, la adresa www.ms.ro va fi postată o altă iniţiativă a MS, proiectul de Legea Reproducerii Umane Asistate şi Embriologiei, precum si Codul de Procedură.

Legea Reproducerii Umane Asistate şi Embriologiei, precum si Codul de Procedura au fost create ca urmare a unei reale îngrijorări publice cu privire la implicaţiile pe care noile tehnologii de reproducere asistată ar putea să le aibă asupra percepţiei şi valorificării vieţii umane şi a relaţiilor de familie.

Intervenţia sau cercetarea medicală din domeniul reproducerii umane asistate are ca scop diminuarea problemelor de infertilitate sau reducerea riscului de apariţie a anomaliilor ereditare.

Legea Reproducerii Umane şi Embriologiei priveşte toate modalităţile de utilizare a spermei, ovulelor şi embrionilor cu aplicare umană şi toate investigaţiile care implică folosirea de embrioni umani vii. Această lege prevede obligaţii pentru centrele de cercetare în sensul practicării unor standarde de calitate şi siguranţă adecvate, furnizării şi înregistrării de informaţii, asigurării de consultanţă.


Adrian Streinu-Cercel, Asociatia SOS Infertilitatea, fertilizare in vitro FIV, initiativa legislativa, reproducere umana asistata medical, tratament compensat infertilitate, tratament infertilitate suportat de asigurari

 

Comments:

  • daniela Says:

    as vrea sa cred ca nu e o gogoasa electorala si ca intr adevar autoritatile vor lua in sfirsit in serios aceasta problema!Initiativa autoritatilor este salutara, dar nu ma pot impiedica sa nu ma intreb de ce doar 250 de cupluri???Pe ce criterii vor fi alese aceste 250 de cupluri, cu ce ar prima ei in fata celorlalti care sunt si ei cotizanti la bugetul statutlui?Mi e groaza sa ma gindesc cum va fi gestionata aceasta problema , probabil se vor face liste de asteptare, se va umbla cu spagi etc.
    Imi cer scuze ca nu pot exprima mai mult entuziasm la adresa initiativei guvernantilor nostri, e bine macar ca au recunoscut ca infertilitatea este o problema majora ce necesita suportul statului, asa cum se intimpla in orice stat civilizat

  • medut Says:

    Asa e Daniela, dar sa asteptam sa vedem si criteriile.Probabil situatia materiala a cuplurilor va fi unul. Eu una stiu ca am sa cedez locul meu unui cuplu care chiar nu are deloc bani sau dupa mai multe incercari pur si simplu nu continua din cauze materiale. Si sunt convinsa ca multe fete care auo stare materiala bunicica nu se vor inghesui sa faca pe gratis.
    Sa le uram spor la treaba la Ministerul Sanatatii si sa multumim SOSI-ului pentru ca nu au renuntat la campanie.

  • mihaela Says:

    cine ar fi crezut acum un an! fetelor sunteti extraordinare! nu e perfect dar e un inceput!!! multumim!!