Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Programul FIV, in prioritatile noii conduceri a Ministerului Sanatatii

CsekeAttila

Noul ministru al Sanatatii, dl. Attila Cseke, a prezentat astazi prioritatile Ministerului Sanatatii pentru 2010, printre care se regaseste si programul privind fertilizarea in vitro:

.

.

PROGRAME DE SĂNĂTATE

“Suntem în faza de analiză a programelor de sănătate. Pe unele le vom păstra pe altele le vom reorganiza şi avem în intenţie să introducem şi programe noi, în funcţie de fondurile existente. Într-un an fără bani o atenţie deosebită trebuie acordată programelor naţionale de prevenire a îmbolnăvirilor. Vom face funcţionale programele de screening pentru cancerul de col uterin şi cel mamar mamar. Programele  trebuie să fie cât mai accesibile, motiv pentru care se va aloca o sumă importantă prevenţiei. Vom introduce şi noi programe de sănătate ca de exemplu programul de screening pentru cancerul de colon şi de prostată şi programul pentru fertilizare in vitro. Un alt proiect început pe care îl voi continua este cel care vizează dotarea unităţilor prespitaliceşti”, a declarat ministrul Sănătăţii.

.

Sa speram ca acest program va fi pus cat mai curand in practica, exista bugetul de 500.000€ (insuficient pentru cate cupluri au nevoie de fiv in Romania, dar sa nu uitam contextul, austeritatea bugetara, “anul fara bani” despre care se vorbeste si in comunicatul de mai sus), iar metodologia este pe cale de a fi elaborata. Va vom tine la curent.

*****

PS: se pare ca este nevoie sa repetam – nu Asociatia “SOS Infertilitatea” va gera programul, noi doar am militat (cu succes, iata!) pentru crearea lui si vom fi consultati de-a lungul implementarii, care va fi insa competenta Ministerului Sanatatii. Nu ne mai cautati sa depuneti dosare pe la sediul social din antet:), ca nu avem noi bani de sediu si secretara:), facem totul in regim de voluntariat, cu buget minimal (donatii proprii), preponderent online, nici macar la mailuri  nu mai avem timp – ca pana de curand – sa raspundem personalizat fiecaruia, a fost o tornada in ultimele zile, iar activitatile campaniei au devenit mult prea cronofage. Va rugam sa privilegiati forumul pentru a adresa intrebari, pentru ca un raspuns oferit acolo are avantajul de a putea fi citit si de catre altii, evitand repetarea in bucla a intrebarilor si raspunsurilor. Va multumim si va asteptam sa va implicati in campanie. Chiar avem nevoie.

In cazul in care nu sunteti inscrisi in bazele noastre de date si nu l-ati primit, puteti citi aici newsletter-ul Asociatiei SOS Infertilitatea.

Adrian Streinu-Cercel, Asociatia SOS Infertilitatea, Attila Cseke, Cristian Irimie, fiv gratis, fiv gratuit, Ministerul Sanatatii, reproducere umana asistata medical, SOS Infertilitatea, tratament infertilitate suportat de asigurari

 

Comments:

  • Loredana Says:

    Este f bine ca Ministerul Sanatatii constientizeaza in sfarsit ca trebuie sa ne sustina in lupta noastra cu infertilitatea si incearca sa faca ceva concret in acest sens . Iata ca truda voastra nu a fost in zadar, fetelor si sper sa avem cat mai curand detaliile mult asteptate. in privinta ajutorului, dati un mail si spuneti cu ce pot sa mai ajut.
    Cu drag, voluntara Loredana!:)

  • iulia Says:

    Sa le dea Dumnezeu gandul bun si sa demareze programul cat mai repede!

  • Sorina Says:

    Speram ca vom afla curand cat mai curand vesti despre acest program! Doamne ajuta sa avem copii sanatosi!

  • MARIA Says:

    Nu inteleg de ce la noi in acesta “Tara minunta” nu exista ca si in alte tari un program mai riguros in ceea ce priveste FIV.Sunt convinsa caci asa cum eu imi doresc un copil sanatos asa isi doresc toate mamele din aceasta tarisoara,chiar daca noi mamele avem vreo proplema de sanatate din nastere si pe care statul de multe ori nu vrea sa si-o asume.Nu am inteles de ce ,sau paate ca am inteles prea bine de ce statul Spaniol acorda sprijin GRATUIT nu numai celor din stat, cat si acelora care sunt asa zisi ESTRAJEROS.FELICITARI ESPANIA,Stat care a dat, multori Romani o speranta ,SI NU PE BANI,CREDETI-MA

  • ALINA Says:

    Am 31 de ani si sotul meu 32,de 8 ani ne chinuim sa dam si noi viata unui copil,nu s-a putut…Am facut 2 laparoscopii si 2 ia ratate.Dupa prima laparoscopie am fost diagnosticata cu endometrioza,m-au curatat,m-au cauterizat dar nu m-au asigurat ca nu se va mai reface.Nu a durat decat 2 ani si am facut si cea de-a doua laparoscopie unde erau deja focare de endometrioza dar din nou cu ajutorul altor proceduri mi s-a spus ca dupa oprirea menstruatiei timp de 6 luni cu dipherelin sunt sanse.Din pacate nu au fost…Este greu va spun nu e nimic mai dureros pe acest pamant.Acum Dumnezeu mai imi da o sansa acest program gratuit(sper sa ma incadrez si eu)in care imi pun toate sperantele.O sa va rog din suflet sa ne anuntati unde si cand vor incepe depunerea acestor dosare.Multumiri anticipate.

  • Mari Says:

    Datorita voua dragi doamne, aflu lucruri noi despre aceasta problema, din pacate si eu am asemenea probleme medicale, abia astept alte sa citesc si alte comentarii.
    Multumesc frumos.Mari:)

  • Flory Says:

    sper ca statul roman sa ne sustina. am 27ani si am ratat 2 sarcini, adica am avut sarcini extrauterine si singura sansa este fiv. am inceput sa ma interesez dar nimeni nu stie nimic concret. mi s-a spus ca am toate sansele de a ma incadrez, dar ce acte trebuie si unde se depun dosarele? Cu Dumnezeu inainte sa ni se indeplineasca visul de afi mama…. va multumesc, flory.

  • viorica Says:

    imi doresc ff.mult ca ministerul sanatatii sa recunoasca ca si infertilitatea este o boala si sa ne ajute si pe noi cei care suferim ,asa cum toate celelalte tari isi ajuta cetatenii.Sa dea Dumnezeu sa ni se implineasca si noua acest vis.Cu toata increderea si cu tot respectul asteptam cu nerabdare sa vedem ce se intimpla.Ajutati-ne nu ne lasati asa sa suferim .Va multumesc

  • Florentina Aldea Says:

    Am 32 ani si am avut 2 sarcini extrauterine si singura sansa este fiv-ul. Am inceput sa ma interesez dar nimeni nu stie nimic concret. As vrea sa stiu ce sanse am sa ma incadrez? Ce acte trebuie si unde se depun dosarele? Sper sa faca statul roman ceva si pentru noi. va multumesc, Florentina.

  • SOSI Says:

    Asociatia “SOS Infertilitatea” a obtinut la Parlamentul European sprijinul a cinci eurodeputati care vor scrie Ministerului Sanatatii pentru a cere accelerarea programului privind fertilizarea in vitro. Sa speram ca macar lor le vor raspunde la mesaje.

  • […] exprimam convingerea ca Ministerul Sanatatii va analiza cat mai curand acest program, inclus in prioritatile Ministerului Sanatatii pentru anul 2010, si va trece la implementarea […]

  • […] a oferit in presa precizari privind programul FIV. Desi se alocase un buget de 500.000 € iar la inceputul anului dl. ministru Attila Cseke declara ca programul FIV este una din prioritatile Min…, iata ca realitatea de peste cateva luni arata altceva: programul nu va fi implementat in acest […]

  • adriana Says:

    CUM SE FACE SELECTIA ;UNDE TREBUIE SA MERGEM ;LA CE SPITALE SE FACE PRIN MINISTERUL SANATATII ; POT SA IMI ALEG SPITALUL ?de 4 ani ne chinuim m-am saturat de spitale cu-toate ca lucrez in domeniu vreau sa incerc fiv in primavara.

  • Adriana, urmareste subiectul pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=2

  • adina Says:

    si eu am nevoie de fertilizarae am ami facut una la giulesti sunt asistenta chiar acolo dar nu stiu daca se va putea

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.