Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Medicii si embriologii va raspund la intrebari pe forumul nostru!

COMUNICAT DE PRESA

Asociatia «SOS Infertilitatea» anunta lansarea proiectului «Infertilitatea: sfaturi medicale online». Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca la nivel european un cuplu de varsta reproductiva din sase are dificultati in a concepe un copil. Cuplurile care se confrunta cu infertilitatea sunt nevoite sa duca o lupta lunga si dificila, pe plan psihic, fizic si financiar, cu atat mai mult in Romania, unde statul inca nu a pus in practica o politica publica in domeniu.

Clinicile de fertilitate din Romania sunt foarte solicitate, asteptarea pentru a avea o consultatie sau acces la o procedura fiind adesea de ordinul saptamanilor sau chiar lunilor. In acelasi timp, noile tehnologii de informare si comunicare au democratizat accesul la informatia medicala de specialitate; acest fapt poate avea consecinte pozitive (pacienti mai informati, care inteleg ce se intampla in corpul lor), dar si negative (indeosebi riscul de autodiagnosticare si riscul de a se lasa influentat in mod vital de «sfaturile» pur medicale venite de la utilizatori anonimi care nu au pregatire de specialitate). In acest context, Asociatia «SOS Infertilitatea» a decis sa puna in contact virtual pe forumul sau www.forum.infertilitate.com persoane afectate de infertilitate si medici din domeniul infertilitatii si reproducerii umane asistate medical.

Am avut bucuria ca multi medici si embriologi foarte cunoscuti si apreciati  din Romania – printre care dr. Diana Cocei, dr. Dorina Codreanu, dr. Gabriela Cotarcea, dr. Daniel Damian, embr. Monica Dascalescu, dr. Laura Dracea, dr. Irina Dumitrascu, Dr. Andrew M. Glazier, biol. Ramona Mihart,  dr. Luminita Mirzan, dr. Andreea Mustata, prof. Mircea Onofriescu, biol. Iulia Raica, biol. Ioana Rugescu, dr. Lacramioara Sandu – sa isi exprime disponibilitatea de a intra in comunicare cu pacientii via platforma web a Asociatiei «SOS Infertilitatea». Le multumim, indeosebi pentru ca stim cat de pretios este timpul dumnealor si realizam efortul pe care il vor face pentru a putea fi in contact.

Pacientii pot adresa intrebari ce tin de domeniile infertilitate feminina (probleme tubare, malformatii uterine, sindromul ovarelor polichistice, endometrioza etc.), infertilitate masculina / andrologie si embriologie. Pentru o cat mai eficienta utilizare a timpului pe care medicii il pun la dispozitie, pacientii vor furniza in acelasi timp cu intrebarea propriu-zisa si o fisa cu informatii precise despre istoricul de infertilitate a cuplului.

Mentionam ca aceste sfaturi medicale pot fi foarte utile pentru a se pozitiona, insa o evaluare si o recomandare medicala personalizata se pot efectua numai in urma unei consultatii detaliate; in consecinta, aceste sfaturi medicale nu inlocuiesc consultatiile, ci doar le pregatesc.

Va asteptam deci pe forumul Asociatiei «SOS Infertilitatea» pentru a beneficia de sfaturile medicale ale celor mai reputati specialisti romani in infertilitate si reproducere umana asistata medical.

Asociatia “SOS Infertilitatea”

StiriONG

Gala Societatii Civile

Andreea Mustata, Andrew M. Glazier, Daniel Damian, diana cocei, doctori buni infertilitate, Dr. Gabriela Cotarcea, fiv gratis, forum infertilitate, infertilitate / hipofertilitate, inseminare artificiala, Irina Dumitrascu, Laura Dracea, medicii raspund la intrebari despre infertilitate, Mircea Onofriescu, Monica Dascalescu, reproducere umana asistata medical, sfaturi medicale online, SOS Infertilitatea, tratament infertilitate, vid legislativ infertilitate, www.infertilitate.com

 

Comments:

  • Beatris Says:

    Multumiri specialistilor care se implica in acest proiect foarte util pentru cuplurile infertile!

  • alif Says:

    O campanie foarte utila si bine pusa la punct!! inca odata felicitari.

  • Irina Says:

    Foarte buna initiativa! Si facuta profesionist, standardizat, toate amanuntele sunt prevazute, nu la plesneala. Cat despre medici, aveti un “buchet” impresionant. O sa scriu si eu.

  • Dana Says:

    Este impresionant tot ce reusiti sa faceti, eu nu stiu unde gasiti timp si energie!! Nu mai trecusem de mult pe la voi dar am primit newsletterul. Chiar ma uimeste cat ati avansat si pe cate planuri va desfasurati, m-am uitat la articolele din urma, la mediatizare, la evenimentele anuntate in dreapta. Ma simt chiar vinovata ca nu fac decat sa privesc de pe margine, dar promit ca macar la 2% sa trimit cateva formulare de la mine si prieteni. Ideea asta cu medicii care raspund online este excelenta, pacat ca nu foarte multa lume stie de forumul vostru. Va urez mult succes!!

  • Multumim tuturor pentru aprecieri si urari. Da, lucrurile evolueaza, ne straduim sa miscam ceva.

    Dana, ai dreptate, forumul nostru nu e foarte cunoscut, pe de o parte pentru ca are doar cateva luni, iar, pe de alta, noi nu am pus accent pe click-uri, nu avem scopuri comerciale, nu i-am facut agresiva impanzind netul cu linkuri, ci dorim sa oferim suport si informatie. Cat mai bine organizata, fara brizbriz-uri. Deci nu cantitatea e criteriul nostru. Cine ne va cauta insa, ne va gasi. :)

  • pisaru elena Says:

    Am si eu intrebare daca am endometrioza trebuie neaparat operata?
    Vreau sa precizez ca nu am copii dar am renuntat la gindul asta dupa 12 ani de chinuri.

  • Elena, te rugam sa adresezi intrebarea completand fisa de pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=68&start=0

    Numai bine!

  • daniela lazar Says:

    am si eu o intrebare,in anul 2004 am facut FIV la cluj la dr. Stamatian ,din pacate fara succes,intrebarea este cit timp se pot tine embrionii criogenati in pastrare?

  • daniela lazar Says:

    AS DORI SA MA INSCRIU SI EU IN ACEASTA ASOCIATIE!

  • Daniela, din ce stim, nu exista “data limita” pentru criogenarea embrionilor, anul trecut in SUA s-a nascut un copil dintr-un embrion criogenat acum 20 de ani. Dar in anumite tari pastrarea embrionilor este limitata la cinci ani.

  • Daniela, te poti inscrie in Asociatie urmand instructiunile de aici: http://infertilitate.com/about-2/cum-devin-membru/

  • ana Says:

    buna sunt ana sunt casatorita si am 2 copii pe care i-am nascut prin cezariana. Acum as dori sa mai nasc unul dar nu am ramas gravida dupa un an nu am folosit contraceptive in tot acest timp (8 ani) ce sanse am sa nasc normal si de ce nu am mai ramas gravida?

  • Ana, nu ti se poate raspunde pe un site web de ce nu ramai gravida, trebuie sa mergi la medic pentru a descoperi cauza infertilitatii secundare. Succes!

  • Andreea Says:

    Buna ziua, este dureroasa recoltarea de ovocite fără anestezie? Va multumesc

  • sara Says:

    am 27 de ani. in 2015 am facut primul ET ICSI nereusit. dupa o pauza de 2ani am facut un TEC (transfer de embrioni congelati) nereusit. cu o pauza de o luna sunt la al doilea TEC, deci al treilea transfer. sunt in ziua 3 dupa tec. problema e ca la celelalte 2 transferuri am avut dureri abdominale puternice. acum nu simt nimic, dar nimic, nada. inseamna ca nidatia nu a avut loc? tinand cont ca blastocistul a fost de z5. de ce nu ma mai doare in partea de jos? iau utragestan si acid folic. multumesc.

  • sandu corina Says:

    am 38 ani ovare polichistice lipsa ovulatiei amh 5,20 in feb 2017 am facut fiv la gynera protocol scurt cu menopur 275ui s-au extras 7ovocite 5 s-au fertilizat 3 au ajuns la stadiu de blastocit dar calitatea afost slaba 2BC. Dr spune a din cauza varstei calitatea ovocitelor este slaba. Nu stiu daca un alt tip de tratament m-ar putea ajuta sa am o calitate mai buna embrionilor sau sa fac fiv cu ovocite donate?