Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Amplu articol hotnews.ro: SOS Infertilitatea – Romancele isi vand masina pentru o fertilizare in vitro. In Europa e gratis!

Ne bucura sa semnalam aparitia pe hotnews.ro si smartwoman.hotnews.ro  a unui amplu articol despre infertilitate, FIV si Asociatia noastra: SOS Infertilitatea: Romancele isi vand masina pentru o fertilizare in vitro. In Europa e gratis!

Reproducem cateva fragmente din articol:

[…]Raluca Bonzi, initiatoare a proiectului, povesteste ”Desi eu locuiam deja in strainatate si beneficiam de tratamente si proceduri gratuite in lupta pentru a avea un copil, m-au impresionat mult povestile cuplurilor din Romania care isi vindeau masina sau isi ipotecau apartamentul pentru a putea finanta tratamentele. Daca viata mea ar fi evoluat diferit si as fi ramas in Romania, as fi fost in aceeasi situatie (atat doar ca nu as fi avut nici macar ce vinde/ipoteca – deci fara iesire). Exista in randul aspirantelor multa frustrare generata de faptul ca, desi aceste persoane contribuie luna de luna la asigurarile de sanatate cu sume deloc neglijabile, trebuie sa plateasca integral medicamentele si procedurile, cu toate ca infertilitatea este o boala. Eu nu am facut decat sa canalizez aceasta nemultumire, initiind in martie 2008 o campanie de petitionare a Ministerului Sanatatii”.

[…]Anca: “Eu nu am reusit, s-ar putea sa ma indrept spre adoptie si o sa consider tot o victorie. Incerc din 2006. Am inceput sa merg la medic, cu monitorizari si stimulari, de doi ani. Cam vreo doi ani mi s-a aratat intr-una ca, teoretic, puteam sa concep natural – totul era perfect dar nu se descoperea cauza… pana am trecut la artileria grea de inseminsari si fertilizare. Am avut o sarcina naturala care a fost extrauterina si de acolo am inceput un sir de operatii chirurgicale laparoscopice. Si am facut si un FIV printre ele. Fertilizarea a reusit dar am pierdut sarcina. Intre timp, cumva, am ajuns la o rezerva ovariana foarte scazuta. Daca ar fi numai varsta – 38 de ani – nu ar fi asa mare problema, dar se pare ca si interventile in sine, pe care am fost nevoita sa le fac, m-au lasat cu aceasta rezerva ovariana scazuta. Vreau sa mai incerc o fertilizare. Sansele sunt cam de 5-7% de reusita in cazul meu. Foarte mici. In general sunt de 25-30%, in unele clinici chiar 35%. Pentru urmatorul FIV noi o sa vindem masina”.

[…]SOS Infertilitatea a reusit sa atraga atentia asupra unui subiect delicat si, mai mult, impinge de la spate evolutia lenta a legislatiei din acest domeniu. Ce sentiment ii dau Ralucai Bonzi progresele facute pana acum? “Ca este posibil sa creezi vizibilitate pentru o cauza in care crezi, chiar daca nu exista bani. […] Dar “reusita” ar fi abia daca as simti ca nu mai e nevoie de o asociatie de acest tip, daca problemele care ne-au constrans sa ne asociem si sa actionam ar disparea. Daca infertilitatea ar fi considerata ceea ce este, respectiv o conditie medicala ce necesita empatie si sprijin, daca ar exista un cadru legislativ in domeniul reproducerii asistate medical, daca s-ar respecta criteriile de bioetica, daca persoanele afectate ar putea beneficia fara probleme de informare, consiliere, acces universal la tratament etc. Abia atunci as avea sentimentul de reusita si as putea sa revin cu constiinta impacata la hobby-urile mele de dinainte, pe care le-am cam abandonat”.

Articolul integral poate fi citit pe hotnews.ro

ajutor pentru cauza luptei cu infertilitatea, Asociatia SOS Infertilitatea, campanie de responsabilizare, fertilizare in vitro FIV, infertilitate, infertilitate / hipofertilitate, reproducere umana asistata medical, SOS Infertilitatea, www.infertilitate.com

 

Comments:

  • Lili Says:

    Titlul este foarte sugestiv, sunt multe cupluri care isi vand masina sau fac imprumut la banca pentru a plati tratamentele si procedurile.

  • Mihaela Says:

    Eu nici imprumut nu mai pot sa fac, pusculita e goala, complet goala. Ma gandesc ca poate la 50 de ani oi ajunge sa am bani, dar la ce or sa-mi foloseasca? Sunt foarte trista!

  • Irina Says:

    Excelent articolul, bravo!

  • Bogdan Says:

    Nicaieri nu este gratis; oamenii platesc impozite.

  • Impozite – dar mai ales asigurari de sanatate. Sa stii insa ca in Franta accesul la RUAM este asigurat si pentru persoanele cu venituri extrem de scazute care detin CMU (couverture maladie universelle), deci nu platesc asigurari, sau pentru strainii care beneficieaza de “l’aide de l’Etat”.

    Insa Franta este mai degraba o exceptie in ceea ce priveste accesul la ingrijiri medicale. In general, da, este vorba de acces la RUAM oferit asiguratilor.