Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

VICTORIE!! Cuplurile hipofertile vor beneficia de fonduri pentru fertilizarea in vitro in 2011-2012.

Dupa aproape trei ani de campanie desfasurata in regim de voluntariat de catre de grupul de intiativa devenit Asociatia SOS Infertilitatea, azi s-a aprobat in sedinta de guvern “Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer”, ce va fi implementat in premieră, începând de anul viitor, de catre Ministerul Sănătăţii!

In cadrul acestui program se vor asigura fondurile necesare realizării unei proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile.

COMUNICAT DE PRESA.

Asociatia SOS Infertilitatea saluta initerea Subprogramului pentru fertilizare in vitro si embriotransfer.

Asociatia SOS Infertilitatea isi exprima satisfactia si saluta aprobarea in sedinta de guvern din 28.12.2010 a initierii Subprogramului pentru fertilizare in vitro si embriotransfer, prin care se asigura fonduri pentru cuplurile hipofertile, a caror singura sansa de a avea copii este reproducerea umana asistata medical.

Astfel, Ministerul Sanatatii va derula în perioada 2011 – 2012 programe nationale de sanatate, printre care si cel pentru fertilizare in vitro. „În premiera am propus ca programele nationale de sanatate gestionate de Ministerul Sanatatii sa se desfasoare multianual, pe o durata de 2 ani, pentru a exista o predictibilitate atat din punctul de vedere al furnizorilor din sistem, cat si din cel al pacientilor”, a declarat ministrul Sanatatii, dl. Cseke Attila.

Asociatia SOS Infertilitatea se bucura sa constate ca vocea societatii civile, a cetatenilor, a contribuabililor a fost ascultata! Principala noastra revendicare este pe cale de a deveni o realitate, cetatenii romani hipofertili platitori de asigurari de sanatate vor beneficia de sprijinul statului in lupta lor cu bolile care ii impiedica sa devina parinti. SOS Infertilitatea este o organizatie de voluntari, care din martie 2008 desfasoara, cu fonduri minimalissime, o campanie de advocacy prin care a atras atentia in plan politic si mediatic asupra gravei si pana de curand ignoratei probleme a infertilitatii.

Reamintim ca Rezolutia Parlamentului European din 21 februarie 2008 privind viitorul demografic al Europei (2007/2156(INI)) prevede: Parlamentul European “constata ca infertilitatea este o boala recunoscuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniaza faptul ca rata infertilitatii este în crestere, atingand in prezent aproximativ 15% din cupluri; invita, prin urmare, statele membre sa garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament impotriva infertilitatii”.

Reamintim de asemenea ca in cele mai multe tari europene astfel de programe de sustinere a cuplurilor hipofertile exista de mult timp, si nu doar in Occident, ci si in statele vecine noua: cetatenii bulgari au dreptul la trei tentative de fertilizare in vitro sustinute din fondurile asigurarilor de sanatate, iar cetatenii unguri au dreptul la cinci tentative.

In prezent, Romania nu detine un cadru legislativ care sa reglementeze reproducerea umana asistata medical, dar un astfel de proiect de lege, conceput la initiativa Asociatiei SOS Infertilitatea, este in faza finala de pregatire la Comisia pentru Sanatate a Camerei Deputatilor. Vom reveni cu amanunte cand acest proiect de lege va fi depus si va intra in circuitul de aprobare legislativa.

Asociatia “SOS Infertilitatea”

Web: www.sosinfertilitatea.org

E-mail: contact@infertilitate.com

advocacy, Asociatia SOS Infertilitatea, campanie de responsabilizare, Cristian Irimie, fertilizare in vitro FIV, finantare fertilizare in vitro, fiv gratis, fiv gratuit, infertilitate, infertilitate / hipofertilitate, initiativa legislativa, Mihaela Sandru, Ministerul Sanatatii, reproducere umana asistata medical, SOS Infertilitatea, Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer, www.infertilitate.com, www.sosinfertilitatea.org, www.sosinfertilitatea.ro

 

Comments:

  • Lili Says:

    E FANTASTIC! Se intampla in Romania!

  • iepumic Says:

    FELICITARI fetelor, ma bucur nespus ca eforturile voastre au dat roade si stiu ca datorita voua multe familii vor reusi sa isi indeplineasca, in sfarsit, visul de a avea un copil. Ma bucur sa inchei anul 2010 cu o veste atat de buna!!!!!!!!!!!!!

  • corina Says:

    mi-au dat lacrimile. e minunat tot ce ati facut sper sa se tina ministerul sanatatii de cuvant de data asta.

  • Mireille Says:

    FELICITARI si multumim pentru tot efortul depus in acest sens! Sa auzim cat mai multe vesti bune in noul an!

  • alif Says:

    Felicitari!

  • Multumim, doamnelor. Mai multe amanunte despre subiect, pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=145

    Precizare necesara: nu va asteptati ca acest program sa inceapa foarte curand. Sunt multe etape de parcurs pana la implementare, va dura.

    Ca de obicei, Asociatia SOS Infertilitatea va face publice toate informatiile care ii vor parveni.

    Va rugam sa nu ne scrieti pe e-mail decat daca e strict necesar, urmariti blogul si forumul, vom anunta public tot ce aflam.

  • claudia Says:

    Felicitari, ma bucur nespus de mult doar ca, oare mai are cineva incredere in cei de la ministerul sanatatii? Si la inceputul anului 2010 era cam aceasi poveste si nu s-a intamplat chiar nimic. Am sunat la mai multe centre de fertilizare din tara si nu stiu nimic, nu preiau dosare pentru ca nu au nimic in scris de la minister. Doar traim in Romania, nu?!!!

  • Claudia, multumim pentru felicitari.

    Iti intelegem scepticismul, insa anul trecut au fost doar vorbe, anul asta este o hotarare de guvern aprobata.

    Referitor la informatii, nu e de mirare ca clinicile nu stiu, pentru ca nu exista alte informatii. Tot ce se stie este ceea ce am scris noi pe blog si forum: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=145

    Aseara a fost o stire la Observator, ministrul sanatatii a venit cu ceva amanunte, dar de ordin general: deocamdata nu sunt stabilite normele metodologice. Important este insa ca am reusit, acum e doar o chestiune de durata pana la implementare. Cand am inceput campania asta in urma cu trei ani nu ne credea nimeni ca vom fi luate in serios, ca vom reusi sa convingem MS sa initieze sprijinul pentru cuplurile hipofertile.

    Urmareste forumul, vom furniza absolut toate informatiile pe care le detinem.

    2011 sa fie anul norocos pentru noi toate!

    Cu bine,
    Echipa SOS Infertilitatea

  • Va rugam mult, nu luati de bune informatiile de prin diferite surse, forumuri sau site-uri. Credeti-ne: criteriile nu sunt stabilite, normele metodologice vor fi realizate in urmatorul trimestru, deocamdata nu s-a stabilit nimic.

    Cativa asa-zisi jurnalisti au dat o cautare pe net, au dat peste criteriile vehiculate anul trecut si le-au dat drept cele care vor conta anul asta. Fara sa verifice. Si acum aceste pseudocriterii se raspandesc in bucla, derutand oamenii.

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.