Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Consilierea psihologica in reproducerea asistata


Dna psiholog Cristiana Haica ne-a pus la dispozitie unul dintre materialele introductive prezentate in cadrul primei sesiuni a Grupului de Suport SOS Infertilitatea.

Pe langa acestea, participantii au primit cateva chestionare profesionale pentru evaluarea starii psihologice a cuplului in confruntarea cu infertilitatea, precum si multe informatii si sfaturi utile. Atmosfera a fost foarte destinsa, relaxata si motivanta.

Mai multe informatii despre grupul de suport puteti afla pe forum.

ajutor pentru cauza luptei cu infertilitatea, Asociatia SOS Infertilitatea, campanie de responsabilizare, Cristiana Haica, fertilizare in vitro FIV, grup de suport infertilitate, infertilitate / hipofertilitate, reproducere umana asistata medical, www.infertilitate.com

 

Comments:

  • livia Says:

    cat ma bucur ca incepe sa se miste ceva si pe planul asta… nici nu stiam ca exista psihologi specializati in infertilitate in romania……..

  • Georgiana Says:

    Interesant dar cam general ….

  • Da, Georgiana, am precizat ca este un material generalist, introductiv, la grupul de suport s-a discutat mult mai mult, chestiuni mai concrete, chestionare de evaluare psihologica etc.

  • Beatrix Says:

    Intalnirea cu doamna psiholog Cristiana Haica – specializata in consilierea si terapia cuplurilor cu infertilitate – a fost o premiera atat pentru cuplurile care s-au inscris sa participe cat si pentru organizatoarele SOSI, ele insele facand parte dintre cuplurile infertile.

    Pentru ca nu stapanesc termenii de specialitate si nu as putea sa jonglez corect cu ei – nu am cum sa descriu pe larg toate subiectele abordate, de aceea incerc sa fac un rezumat.

    Doamna psiholog ne-a povestit despre dileme specifice celor cu infertilitate, ne-a vorbit despre toate etapele prin care trece un cuplu infertil si in toate cat de importanta este consilierea psihologica si gestionarea proprie d.p.v. psihologic a acestor etape – intelegand aici identificarea vulnerabilitatilor inca de la inceput, perioada de tratamente & proceduri, sarcina care este foarte grea, perioada post-sarcina in care cuplul trebuie sa isi pastreze stabilitatea.

  • Beatrix Says:

    Apoi ne-a vb despre efectele emotiilor, temerilor asupra organismului – a vb de tipologiile de anxietate: in momentele de anxietate, semnalate de catre hipotalamus hipofizei – aceasta nu isi mai trimite hormonii reglatori catre ovare/testicule ci actioneaza asupra hormonilor corticosuprarenalei, facand astfel sa creasca mult (pana la urias) nivelul de cortizol – pt ca organismul reactioneaza metaforic vorbind la modul “exista un pericol mare, trebuie sa salvam organismul, nu ne mai ocupam de glandele reproductive, la lasam sa se descurce singure”; rezultatul poate fi dezastruos in special la femeie, care are mai multi hormoni sexuali ce trebuie reglati de catre cei hipofizari pt a fi bine realizate functiile reproductive; de asemenea, furia este unul dintre cei mai puternici factori care ridica nivelul cortizolului in organism.

  • Beatrix Says:

    Apoi s-a vb de cum trebuie sa gandim in timpul tratamentelor, despre stabilirea unor termene si limite pana la care sa actionam, despre “optimul motivational” (de multe ori sub-motivarea duce la esec, dar si supra-motivarea se soldeaza cu procent si mai mare de esec), despre relatia de cuplu si care sunt obiectivele unui cuplu, despre doliul psihologic si acceptarea momentelor de tristete atunci cand suferim o pierdere, despre acceptarea de sine neconditionata (care e numita in viata de zi cu zi un pic impropriu spus “increderea in sine”).

    Intanirea a durat multe ore, e dificil de redat toata esenta si lucrurile atat de utile pe care le-am aflat pentru gestionarea personala.

    Insa ce pot spune este ca cei prezenti, desi in mare parte nu ne cunosteam dinainte, am comunicat foarte usor si atmosfera a fost mai mult decat degajata.