Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Dosarele pentru Subprogramul FIV-ET se depun dupa 15 iunie

Va propunem o sinteza a normelor metodologice de implementare a Subprogramului pentru Fertilizare in Vitro si Embriotransfer realizata intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii.

Detalii si discutii despre Subprogram puteti citi pe topicul dedicat pe forumul SOS Infertilitatea.

 

Adrian Streinu-Cercel, Asociatia SOS Infertilitatea, Attila Cseke, clinici fertilizare in vitro, costuri fertilizare in vitro, Cristian Irimie, doi la suta 2011, doi la suta din impozit, fertilizare in vitro, finantare fertilizare in vitro, fiv gratis, fiv gratuit, fiv in austria, Fiv in Bulgaria, fiv in ungaria, fiv in uniunea europeana, fiv suportat de asigurari, forum infertilitate, infertilitate, Ministerul Sanatatii, norme metodologice FIV, norme metodologice fiv gratis, preturi fertilizare in vitro fiv, programul pilot FIV, Proiect de lege privind Reproducerea Umana Asistata Medical, SOS Infertilitatea, Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer, tratament compensat infertilitate, tratament infertilitate, tratament infertilitate suportat de asigurari, www.infertilitate.com, www.sosinfertilitatea.org, www.sosinfertilitatea.ro

 

Comments:

  • alina Says:

    unde se depune dosarul ?

  • Alina, te rugam sa citesti mai intai. Inca nu s-au inscris clinicile care vor sa intre in program, o vor face abia la sfarsitul lunii.

    Detalii si discutii despre Subprogram puteti citi pe topicul dedicat pe forumul SOS Infertilitatea: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=2

  • nicoleta Says:

    Citesc si parca nu imi vine sa cred ca e realitate, ca suntem atat de aproape de implinirea marelui vis.
    Vreau sa urez tuturor mult succes, sa ne dea si Dumnezeu sansa de a deveni parinti asa cum voi SOSI ne-ati dat-o !
    Multumim din suflet pt ceea ce ati facut si sper in 2012 sa va pot spune cum il cheama pe copilul nostru.

  • ionuka Says:

    eu recunosc ca nu am crezut ca mai este o sansa si pentru noi. saizeci de milioane e ceva !! nu aveam de unde sa-i scot, am incercat in toate felurile ! ma uitam noaptea in tavan si ma gandeam cum sa fac rost de o suta de milioane pentru fiv ! asa, daca da statul banii astia, pot sa ma gandesc sa mai strang cureaua si sa iau medicamentele, POT SA SPER !! multumesc !

  • alexandra Says:

    este extraordinar ce ati reusit ! fetelor sunteti niste ingeri !

  • carmen Says:

    multumim , doamne dragi ! !

  • corina Says:

    Buna fetelor minunate! Multumiri inca o data!
    Din pacate suntem in Romania, nu? Nu putea sa iasa ceva bine din prima…fara sa fie nevoie de precizari, informatii si intrebari suplimentare…
    1.Documente-dosar, lit.h: “diagnosticul de sterilitate al cuplului”…normal era “diagnosticul de infertilitate”, nu? doar scrie negru pe alb ca tre’ sa fie “pusi” in joc spermatozoizii si ovocitele proprii, pe cand un cuplu “steril” n-ar avea ce cauta aici…
    2.Documente-dosar, lit.i: “indicaţia medicală pentru realizarea procedurii de FIV/ET”…mi-au zis multi medici pe la care am fost ca e necesar, dar nici unul nu mi-a dat in scris…

    Cine da pana la urma aceasta indicatie? Sau cine pune diagnosticul de “sterilitate” a cuplului?

    3.Se tot vehicula ideea ca trebuie sa demonstrezi ca incerci demult sa ai un copil, acuma toate actele tre’ sa aiba data de 2011??
    Am vazut c-ati scris din nou MS, sper sa ne lamurim odata si odata cu toate…
    Multumim oricum! Fara voi n-am fi aici!

  • pet Says:

    In comunicatul din Martie a aparut ca rezervă ovariană în limite normale probată de valoarea FSH SAU AMH
    In Comunicatul din Mai limitele normale de probeaza prin valorile normale ale FSH SI AMH
    Va rog sa-mi spuneti ca este o greseala si ca legiuitorul a vrut sa spuna SAU in loc de SI cum eronat a aparut in comunicatul din MAI. Altfel foarte multe femei vor fi indepartate de la acest program care se refera la cuplurile cu probleme ( si nu la cele fara) si pentru care una din analize este buna nu ambele. Va rog mult sa ma ajutati sa interveniti la MSanatatii sa schimbe aceasta greseala. Multumesc

  • Pet, analizele FSH si AMH se interpreteaza impreuna pentru a indica rezerva ovariana. Deci nu este o greseala, trebuie cele doua analize, recente.

  • Corina: 1. da, in principiu exista distinctia “infertilitate” vs. “sterilitate”, dar nu mai insistam si pe asta, caci nu are efecte negative asupra “publicului”, se intelege la ce se refera.
    2. Pai sa-ti dea acum in scris, nu vedem care e problema, mai e timp, esti in grafic. Despre medicul specializat in infertilitate, din cadrul clincii autorizate unde vrei sa faci FIV este vorba. 3. Am solicitat MS ca documentele medicale sa nu aiba data exacta a emiterii, in schimb indicatia de FIV sa ramana recenta; vom vedea daca vor fi de acord.

  • nicoleta Says:

    dupa ce am mai citit aici si chiar pe forum, acum imi pun si eu o intrebare, eu am doua sarcini extrauterine , una in 2001 si una in 2005, e clar ca nu mai pot avea copii decat prin fiv, dar ce acte sa aduc eu care sa imi ateste infertilitatea ??? caci primul bilet de externare in care se specifica extirparea trompei nu il mai am, dar totusi in dosarul meu medical de la medicul de familie este inregistrata, mi-ar fi folositor ceva de la el sau sa fac iar o hsg ? mai am una pe acasa dar….. e din 2007 , cel mai rau e ca nu avem pe cine intreba concret si aunci am putea risca acceptarea dosarului tocmai datorita lipsei de infarmatii
    sunt constienta ca si noi ne grabim si sper ca in timp se vor clarifica multe

  • Nicoleta, sa asteptam sa vedem daca va tine cont MS de propunerea noastra cu investigatiile recente, daca vor modifica prevederea respectiva. Dar normal e sa ai oricum documente medicale care sa iti ateste diagnosticul, mai ales in cazul unuia ireversibil, precum lipsa trompe. Da, incearca sa le recuperezi de prin dosare. Numai bine!

  • nicoleta Says:

    buna fetelor, am o noua problema sper sa ma poata ajuta cineva ……. ar trebui sa fac analizele pentru dosar,fsh si amh, din cate am mai citit una dinte ele se recolteaza in ziua 3 sau 3-4 a cm si acum intrebarea mea este daca prima zi a fost 14.05 in jurul orei 11, pot merge luni dimineata,adica pe 16-05 sa fac analizele ???????
    pentru ca este sfarsit de saptamana si toate cabinetele med. inchise nu stiu pe cine sa intreb si nu as vrea sa nu fie bune analize din cauza aceasta ……..cei de la laboratorul la care voi recolta analizele nu le lucreaza acolo si nu stiau prea multe despre aceste analize …… ce sa fac??? luna viitoare va fi deja prea tarziu.

  • Nicoleta, exista deja un topic despre FSH si AMH pe forum, te rugam sa adresezi acolo intrebarile.

    N-am inteles insa care este “problema”, da, luni esti Z3 si toate cabinetele medicale sunt deschise. Doar pentru FSH conteaza ziua, AMH are o valoare stabila, se poate face oricand.

  • nicoleta Says:

    multumesc mult , problema era ca nu sunt 72 de ore exact, eu nu am mai facut astfel de analize tinand cont de cauza infertilitatii mele, tubara, si nu eram sigura daca e bine ……despre fsh intrebam si eu si m-am referit la un medic cara sa ma lamureasca .
    Inca odata va multumesc.

  • Analiza respectiva nu se face la “72 de ore exact”, ci in faza foliculara precoce, zilele 2-4. Mult succes!

  • alimyna Says:

    Buna.
    As dori si eu sa-mi depun dosarul pentru FIV, insa nu stiu ce sanse as avea. In octombrie am fost operata la Cluj, avand infertilitate primara – mi-au fost lipite trompele, acum cea stanga fiind functionala doar 80%. Am tot asteptat dar nimic, nici un rezultat. Pe 15.04 am fost la Debrecen, unde medicul mi-a spus ca operatia care am facut-o la Cluj a fost pierdere de timp si bani, asa ceva la ei nu se mai face de ani de zile, fiind ca nu sunt sanse si ca singura sansa ai fi sa-mi fac FIV, din pacate nu mi-a dat nimic in scris, mi-a dat numai ceva tratament si mai multe analiza de facut.
    Multumesc

  • Alimyna, te asteptam pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=2

  • nyko Says:

    vreau sa stiu si eu daca a bagat cineva dosarul la Giulesti si ce acte trebuie

  • Mioara Says:

    Buna ziua.as dori sa stiu daca in 2013 mai este programul fiv al ms

  • Bianca Says:

    Buna, din “raspunsurile” referitoare la continuarea programului in 2013 am inteles ceva de genul ca respectivele clinici se pot inscrie abia la sfarsitul lunii (despre care luna se vb???). Linkurile cu detaliile sunt cam inactive sau cel putin irelevante pentru mine/intrebarea de mai sus. Va rog sa-mi raspundeti concret la aceasta intrebare, eu tocmai am amanat cat am putut procedura din lipsa de fonduri…
    Multumesc anticipat

    Cu stima Bianca din Sibiu

  • Buna ziua. Aveti detalii pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=9&t=443

  • Bianca, ai un ton foarte revendicativ. Da, unele linkuri nu mai sunt actuale, comentezi pe un post de acum cativa ani, dar nu ai acordat un minut sa intri pe forum, unde sunt comentarii la zi. http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=9&t=443

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.