Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

“A purta o sarcina pentru altcineva nu are nimic imoral”

Intrucat in contextul proiectului de lege RUAM  unul dintre subiectele cele mai mediatizate (pentru unele media – chiar singurul) in Romania a fost posibilitatea de a recurge la mama-surogat / purtatoare / gestatia pentru altcineva (GPA), va propunem un interviu pe aceasta tema cu un foarte reputat profesor francez, dr. Israël Nisand, specialist in bioetica.

Interesant este ca acesta s-a pronuntat initial impotriva gestation pour autrui (de altfel, interzisa in prezent in Franta), insa contactul direct cu cuplurile infertile, cunoasterea durerii provocate de infertilitate si observarea bucuriei pe care o aduce aparitia unui copil l-au determinat sa isi schimbe atitudinea si sa fie acum pro.

 

Dupa parerea d-voastra, trebuie legalizata gestatia pentru altcineva (GPA)?

Eu sunt pro legalizare, de la caz la caz. Nu trebuie permis totul si orice. Dar consecintele negative ale interzicerii GPA ne antreneaza in ce poate fi mai rau: in zilele noastre, o mama surogat costa 15 000 de euro pe Internet; cuplurile mai sarace merg in Ucraina sau in India in niste conditii detestabile.

Adversarii GPA evoca o dimensiune etica…

Nu vad ce valori democratice protejam noi printr-o interdictie insotita de amenzi si inchisoare, care niveleaza totul. O GPA intre persoane adulte, care consimt si nu sunt vulnerabile, nu are nimic imoral. Daca gestatia pentru altcineva ar fi incadrata, am evita multe devieri. Cu atat mai mult cu cat exista acea generozitate de la femeie la femeie. Am intalnit-o. Nu cu mult timp in urma, a venit o doamna sa ma intrebe daca ar putea purta sarcina pentru o angajata a sa care isi pierduse uterul in urma unui avort spontan.

[…]

 

Cititi interviul integral aici.

advocacy, ajutor pentru cauza luptei cu infertilitatea, Asociatia SOS Infertilitatea, bioetica, fiv in uniunea europeana, gestatia pentru altcineva, infertilitate, mama purtatoare, mama surogat, Proiect de lege privind Reproducerea Umana Asistata Medical, vid legislativ infertilitate, www.sosinfertilitatea.ro

 

Comments:

  • iuliana Says:

    am plans citind acest interviu. mi-am pierdut uterul la 21 de ani si desi am ovulatie in fiecare luna si sotul o spermograma perfecta nu pot avea un copilas. :-((( plange sufletul in mine.

  • Arina Says:

    Foarte bine vorbeste domnul doctor, avem si noi nevoie de astfel de minti luminate!

  • Daciana Says:

    Doamne ma rog ca noul Guvern sa aprobe legea RUAM., care este foarte normala ca si in alte tari. Ajuta-ne si pe noi Doamne sa devenim mamici!!!!!

  • Daciana, nu Guvernul adopta legea, ci Parlamentul. Urmareste te rugam subiectul pe forum http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=233&start=60

  • Julia Says:

    Sunt de acord, vorbeste foarte bine! Suntem un cuplu care nu are multi bani, si cum spune profesorul am plecat la Ucraina in orasul Kiev. Va spun sincer ca este un oras foarte frumos si locuitorii sunt destul de amabili.
    In momentul de fata mama purtatoare e gravida la in luna a treia, speram ca va naste un bebelus sanatos. Apropo, am facut procedura de mama surogat la clinica Biotexcom, conditiile sunt excelente si pentru pacienti si pentru mamele surogat.

  • Ralu Says:

    Ma bucur pentru Julia….Sunt pe cale sa devina parinti…Eu tot as vrea sa apelez la serviciile de mama surogat …dar nu stiu ce tara sa aleg…unde sa fie totul legal…Am citit si referinte despre clinicile din Ucraina….Sunt destul de bune, medicii sunt competenti si au un procent ridicat de reusita…As vrea sa aflu mai mult despre Biotexcom? Cineva mai poate sa ma ajute cu informatii utile?

  • Anka Says:

    Raspuns pentru Ralu….Da…sunt clinicile destul de bune in Ucraina. Eu le-as fi ales programe de mama surogat din SUA, dar acolo aceste programe sunt foarte scumpe – in jur de 120 mii de dolari. In India acest domeniu de reproducere umana asistata este tot dezvoltat si absolut legal….numai conditiile de trai sunt cam dubioase..si e departe…de Romania. Cel mai convenabil sa treci aceste programe in Ucraina. Cum a spus si Julia sunt conditiile bune si pentru pacienti si pentru mamele purtatoare….Eu multi ani la rand m-am chinuit cu tratamente de fertilizare, FIV-uri…fara rost si rezultate.. Pana cand am intrat in menopauza precoce…De aceea am hotarat cu sotul sa apelam la maternitatea surogat…Am hoinarit Net-ul…tot am mai cautat informatii si referinte despre clinicile, care ofera aceste servicii. Am gasit aceasta clinica in capitala Ucrainei. Am luat legatura cu managerul departamentului relatii pacienti din Biotexcom (au si personalul vorbitor de limba romana). I-am povestit cazul nostru si le-am trimis analizele noastre…Dupa aceea ne-au programat la medicul specialist. Pentru programul de mama surogat sunt cerinte speciale – cuplu trebuie sa fie inregistrat oficial si materialul biologic sa fie macar al unui dintre parinti. Nu fac acest program pentru cupluri de gay…si cred ca e corect. La prima vizita am fost la consultatia cu doctorul si am semnat contractul. In costul contractului intra si servicii medicale si juridice, cazarea, alimentatia in timpul vizitelor. Programul se plateste in 5 rate. La a doua vizita s-a efectuat prelevarea spermei si ovulelor de la donatoarea. La a cincea zi dupa fecunndare in vitro a avut loc embrotransferul. Acum mama noastra purtatoare este la a 6-ea luna de sarcina….Noi tot retraim si asteptam cu nerabdare nasterea bebe-ului nostru. Ralu, va doresc bafta si sa se implineasca visul vostru!!!

  • bela Says:

    Buna m-ar interesa si pe mine aceasta procedura. Pretul acestei proceduri poate sa-mi spuna cineva? Mama purtatoare e inclusa in pret? sau trebuie sa o caut eu? Va rog ajutati-ma cu aceste raspunsuri.

  • Adina Felicia Says:

    Salut tuturor,
    Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
    In cazul in care se apeleaza la mama surogat, mama bilogica(este trecuta in certificatul de nastere) are dreptul la concediu de crestere copil (genetic).

    Multumesc, Adina

  • Ce frumoase cuvinte!!!

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.