Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Reportaj Realitatea TV, despre continuarea Subprogramului FIV

Asociatia SOS Infertilitatea a participat la realizarea unui reportaj despre situatia actuala a Subprogramului FIV, dat fiind ca la 31 decembrie 2012 existau 250 de dosare “aprobate, in asteptare” iar zilele acestea se decid bugetele programelor nationale de sanatate.

“Unul din cinci cupluri din România are probleme de fertilitate. Andreea are 33 de ani şi suferă de endometrioză, o afecţiune care nu îi permite să devină mamă pe cale naturală. Anul trecut, i-a fost aprobat dosarul pentru a intra în programul naţional de fertilizare in vitro, finanţat de ministerul sănătăţii. Nu a primit niciun ban.

“Dacă programul nu va continua, pentru mine va înseamna o dezamăgire pentru că plătesc contribuţiile la sănătate. Investigaţiile costă câteva mii de euro bune. Avem şi credite, banii de care v-am spus că i-am folosit pentru investigaţii au fost din credite”, a spus Andreea, una dintre beneficiarele programului.

Alte câteva sute de persoane se află pe aceeaşi listă de aşteptare.

“Trebuie să continue, pentru că altfel am fi singura ţară unde Europa nu există niciun sprijin pentru pacienţii hiperfertili care sunt contributori la asigurările de sănătate. În România, această finanţare este parţială si este cea mai slabă din întreaga Uniune Europeană”, spune Nicoleta Cristea-Brunel, preşedinte asociaţia SOS Infertilitatea.

“Suntem în faza de revizuire a programelor. Când ele vor fi gata la 1 aprilie, atunci o să vedeţi dacă sunt sau nu sunt bani”, a declarat Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii.

Ajutorul statului înseamnă 1.500 de euro din costul procedurii de fertilizare. Analizele, ecografiile şi tratamentul medicamentos sunt suportate din buzunarul pacienţilor.

“Suntem singura ţară din Europa unde se asigură un singur ciclu şi la care la momentul ăsta programul e nefuncţional. Inclusiv în Polonia, unde au fost diverse dispute cu Biserica Catolică legate acest program, la momentul ăsta sunt trei cicluri acoperite de fertilizare in vitro”, a spus Dragoş Albu, medic primar obstetrică ginecologie.

Din 2011, de când a debutat programul de fertilizare s-au născut 101 bebeluşi iar alţi 150 urmează să vină pe lume în lunile următoare.”

Urmariti reportajul aici.

2% pentru sanatate, advocacy, Asociatia SOS Infertilitatea, costuri fertilizare in vitro, dosare aprobate FIV, fertilizare in vitro, fiv gratuit, fiv suportat de asigurari, realitatea.net, reproducere umana asistata medical, tratament infertilitate

 

Comments:

  • Luana Says:

    Felicitari pentru tot ce faceti ! Foarte bun reportajul ! Sper sa continue subprogramul , in el imi este speranta !

  • ana Says:

    felicitari!

  • Alina Says:

    L-as ruga din suflet pe domnul ministru sa fie empatic cu noi tinerii acestei tari care ne punem toata speranta in continuarea acestiu program mai ales noi cei care avem dosarele aprobate de anul trecut si care asteptam un telefon de la centrele unde urmeaza sa facem procedura ca pe o minune asteptand ca in viata noastra ,in familia noastra sa apara si soarele nu numai deznadejde si suferinta.Il vom pomenii in rugaciunile noastre daca v-a veni cu o solutie salvatoare pentru acest program datator de speranta!