Proiectul FIVadvisor.
Acest proiect a avut ca punct de plecare solicitarile pacientilor pe care Asociatia SOS Infertilitatea ii reprezinta si dorinta noastra de a veni in sprijinul tuturor pacientilor din Romania interesati de parcurgerea unei proceduri de reproducere umana asistata medical (RUAM) – fertilizare in vitro sau inseminare artificiala – in demersurile lor de a aduce pe lume un copil mult dorit si asteptat, precum si de a pune la dispozitia medicilor/clinicilor care realizeaza astfel de proceduri un instrument de evaluare a calitatii actului medical si de imbunatatire a acestuia.
In scopul atingerii obiectivelor proiectului au fost dezvoltate doua chestionare de feedback adaptate specificului fiecarui tip de procedura (fertilizare in vitro, respectiv inseminare artificiala). O astfel de abordare standardizata doreste sa conduca la oferirea unui feedback echilibrat, care sa surprinda cat mai multe fatete ale experientei parcurgerii unei proceduri de RUAM. Raspunsurile oferite de catre pacientii participanti in calitate de respondenti sunt puse integral la dispozitia publicului interesat, impreuna cu o sinteza, la nivel de clinica, a aspectelor care tin de gradul de satisfactie manifestat de acestia in urma parcurgerii unei proceduri de fertilizare in vitro (FIV), respectiv de inseminare artificiala (IA).
Proiectul se doreste a fi derulat pe termen mediu si lung, urmand ca relevanta si utilitatea sa sa sporeasca odata cu numarul celor care vor contribui la oferirea feedback-ului, in beneficiul altor pacienti.
Pe termen lung, proiectul ar putea aduce si o serie de beneficii secundare, intrucat datele statistice privind respondentii (cupluri hipofertile de origine romana) ar putea oferi mai multe informatii despre piata de RUAM din Romania si din regiune. In plus, credem ca astfel vom putea contribui la „demontarea” multor mituri despre infertilitate, inca adanc incetatenite in cultura nationala (spre exemplu, mituri legate de varsta celor care apeleaza la reproducerea asistata medical sau despre principalele cauze ale infertilitatii).
Detalii, pe sectiunea dedicata de pe forum.
Descarcati chestionarul de feedback pentru procedura de fertilizare in vitro.
Descarcati chestionarul de feedback pentru procedura de inseminare artificiala.
Chestionarele completate se trimit la adresa contact@vremcopii.ro
Atentie, nu luam in considerare chestionarele fara comentarii care sa explice optiunile bifate. Ceilalti pacienti nu vor doar bife, ci comentarii care sa ii ajute sa inteleaga optiunile, multumirile sau nemultumirile pacientilor care au facut deja apel la serviciile medicale ale respectivei clinici.
ajutor pentru cauza luptei cu infertilitatea, cost inseminare artificiala, costuri fertilizare in vitro, doctori buni infertilitate, fertilizare in vitro, fertilizare in vitro grecia, fertilizare in vitro Panait Sarbu - Giulesti, fertilizare in vitro timisoara, finantare fertilizare in vitro, FIV advisor, fiv in austria, fiv in ungaria, fiv in uniunea europeana, infertilitate, inseminare artificiala, medici ginecologi infertilitate, pret FIV, preturi fertilizare in vitro fiv, rata de reusita FIV
este foarte bine gandit proiectul dar ar trebui sa fie mai multe chestionare completate.