Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Proiectul „O Sansa Pentru Viata”, editia 2021

Formularul de inscriere – a se completa dupa citirea regulamentului.

Asociatia SOS Infertilitatea a lansat in decembrie 2016 proiectul „O Sansa Pentru Viata”, prin care invita fiecare dintre clinicile acreditate RUAM din Romania sa ofere in mod gratuit cate o procedura de fertilizare in vitro unui cuplu inscris in cadrul proiectului. In momentul redactarii acestui document, in cadrul celor patru editii anterioare ale Proiectului s-au nascut douazeci si opt de copii, alte sarcini sunt in curs si exista numerosi embrioni crioprezervati. Informatii la zi si testimoniale foto se gasesc pe grupurile Facebook asociative.

Acest document explica conditiile desfasurarii Proiectului si modalitatea de inscriere pentru tragerea la sorti care va avea loc in preajma Craciunului (decembrie 2020), pentru proceduri FIV de efectuat in anul 2021.

Cuplurile care doresc sa se inscrie in proiectul „O sansa pentru viata” (numit in continuare „Proiectul”) trebuie sa completeze in perioada 12 – 21 decembrie 2020, inclusiv, un formular de inscriere pus la dispozitie de catre Asociatia SOS Infertilitatea, alegand clinica la care doresc sa se inscrie.

Cuplul care se inscrie trebuie sa aiba deja recomandare de fertilizare in vitro, facuta de un medic specialist in infertilitate (nu este nevoie de o recomandare scrisa sau parafata de medic pentru inscrierea in proiect); rugam persoanele aflate la inceputul luptei cu infertilitatea, al caror caz ar putea fi rezolvat printr-o simpla stimulare, si carora varsta le permite sa astepte, sa NU aplice in proiect – acesta va fi anual, daca anul urmator sarcina va intarzia sa apara si medicul va recomanda FIV, cuplul respectiv va putea aplica si in viitor.

La solicitarea clinicilor partenere, varsta femeilor eligibile este de cel mult 36 de ani. Concret, se pot înscrie pentru tragerea la sorti doar femeile născute după data de 1 ianuarie 1984, inclusiv.

Inscrierea nu este conditionata explicit de criterii sociale / privind veniturile s.a.m.d. (imposibil de verificat de catre un ONG), insa organizatorii lanseaza un apel catre pacienti ca aceste sanse sa fie lasate mai degraba celor pentru care acest proiect reprezinta SINGURA oportunitate de acces la o procedura de fertilizare in vitro.

Un cuplu se poate inscrie pentru procedura oferita de catre o singura clinica, pe care o numeste explicit in continutul documentului de inscriere si o alege din optiunile existente in chestionar. Sunt acceptate si procedurile cu tert donator (donare de sperma si / sau ovocite), insa procurarea gametilor este responsabilitatea cuplului, costurile fiind suportate in afara Proiectului.

Perioada inscrierilor / trimiterii aplicatiei este 12 – 21 decembrie 2020, inclusiv. Inscrierile se inchid luni, 21 decembrie, la ora 19:30.

Fiecare dintre clinicile care sunt parteneri in proiect ofera anual o procedura de fertilizare in vitro gratuita, inclusiv consultatiile preliminare necesare.

Stabilirea castigatorilor avand loc prin tragere la sorti, la o data ce va fi anuntata din timp (la aceasta a cincea editie, data prezumata a extragerii este joi, 24 decembrie 2020 – cadoul de Craciun al clinicilor si al Asociatiei SOS Infertilitatea pentru pacienti); aplicantii vor fi grupati in functie de clinica pentru care au aplicat si vor exista atatea trageri la sorti, respectiv atatea cupluri castigatoare, cate clinici partenere se inscriu in Proiect. Organizarea extragerii este atributia organizatorului, Asociatia SOS Infertilitatea, iar tragerea la sorti va fi transmisa in direct pe Facebook, inregistrarea acesteia fiind postata pe platforma web SOS Infertilitatea si ramanand disponibila pentru o vizionare ulterioara.

Datele personale ale celor inscrisi in Proiect raman confidentiale – in cadrul extragerii pe biletele se vor afla: prenumele femeii, initiala numelui de familie, anul nasterii si localitatea de domiciliu (exemplu: Maria T., 1988, Bucuresti) si doar asa vor fi anuntate public. Clinica partenera va primi datele de contact integrale ale cuplului castigator. In cazul unei/unor reusite, clinica si organizatorii Proiectului au dreptul de a mediatiza acest fapt, in conditiile de confidentalitate enuntate anterior (exemplu de posibila mediatizare: „Maria T. din Bucuresti, castigatoare a unei proceduri de FIV oferita gratuit de Clinica X in cadrul proiectului „O sansa pentru viata” organizat de Asociatia SOS Infertilitatea, a nascut ieri un copil sanatos. Felicitari!”), insa membrii cuplului isi pastreaza totala libertate de a face sau nu, la randu-le, publica reusita (numele intreg si povestea cazului de infertilitate, fotografii ale cuplului si / sau ale copilului s.a.m.d), in acord cu organizatorul si partenerii Proiectului. Ne bucuram sa anuntam ca, pana in prezent, toti parintii din proiect ne-au furnizat testimoniale si fotografii, grupate in minunata brosura ilustrata a Proiectului.

In cadrul Proiectului, clinica ofera cuplului castigator in mod gratuit: consultatiile medicale necesare stabilirii caii de urmat in vederea fertilizarii in vitro; toate procedurile medicale necesare pentru fertilizare in vitro si embriotransfer, in functie de specificitatile cazului de infertilitate al cuplului; eventuala crioprezervare a embrionilor supranumerari pe o durata de doi ani.
Cuplul de pacienti are responsabilitatea de a isi acoperi din resurse financiare proprii analizele medicale necesare, precum si totalitatea medicamentelor necesare procedurii.
In caz de litigiu intre clinica si pacienti asupra unui cost, acesta se va rezolva amiabil aplicandu-se principiul: ce se poate face in clinica, in limita rezonabilului, este acoperit de clinica, ce trebuie facut in afara clinicii este acoperit de pacienti.
In cazul in care este nevoie de o durata a crioprezervarii embrionilor superioara celei de doi ani oferita de clinica in cadrul Proiectului, costul perioadei suplimentare de crioprezervare se plateste de catre pacienti, la pretul practicat in mod curent de clinica. De asemenea, transferul/transferurile ulterioare de embrioni congelati se platesc de catre pacienti, la pretul practicat in mod curent de clinica.

Cuplul castigator se angajeaza sa efectueze procedura de fertilizare in vitro in cel mult sase luni de la punerea in contact intre pacienti si clinica, realizata de catre organizatorul Proiectului; daca din diverse motive cuplul nu realizeaza procedura in acest interval, cuplul de pacienti va comunica acest fapt organizatorului si se va proceda la o noua tragere la sorti pentru procedura oferita de respectiva clinica.

Cuplurile care estimeaza ca nu vor detine in urmatoarele sase luni resurse financiare proprii pentru a putea plati analizele, medicamentele si eventualele alte cheltuieli logistice (suma totala poate deveni semnificativa, in functie si de severitatea patologiei / nevoia de stimulare medicamentoasa) sunt rugate sa NU se inscrie in acest an in proiect.

Asociatia SOS Infertilitatea isi asuma exclusiv rolul de initiator si coordonator al Proiectului; o data comunicat numele castigatorilor catre clinica, relatia dintre pacienti si unitatea medicala este directa iar Asociatia nu poate fi invocata drept intermediar.

Cuplurile castigatoare in Proiect se obliga sa informeze din proprie initiativa (fara sa astepte solicitari in acest sens) Asociatia SOS Infertilitatea, la adresa de email contact@vremcopii.ro, privind stadiul la zi al procedurii, la urmatoarele date: 1 martie, 1 iulie, 1 octombrie in fiecare an, atat timp cat exista embrioni rezultati in cadrul procedurii efectuate prin Proiect.

Observatii tehnice importante, de care pacientii trebuie sa tina cont INAINTE de a incepe completarea formularului de inscriere online:

1. Aveti nevoie de un cont Google pentru a completa acest formular. Daca nu aveti deja o adresa electronica @gmail.com, creati una accesand linkul urmator: https://accounts.google.com/SignUp?hl=ro Eventuala corespondenta cu organizatorul va avea loc cu aceasta adresa, cea cu care ati completat formularul de inscriere, va rugam sa o verificati.

2. Pentru a putea finaliza completarea formularului, aveti nevoie de copiile cartilor de identitate ale celor parteneri, in format PDF sau imagine (poza facuta cu telefonul). Din respect pentru munca organizatorilor, va rugam ca acestea sa fie clare / lizibile (sa se poata citi textul), complete (fara margini taiate, cifre din CNP lipsa etc.) si corect pozitionate (nu „cu fundul in sus” – eventual, folositi functia „rotate” inainte de a incarca fisierul).
Se solicita copii ale actelor de identitate pentru a ne asigura ca: 1.) existati, identitatea voastra este reala iar varsta corespunde si 2) nu va inscrieti simultan in extragerea pentru mai multe clinici. Clinica va primi numele, prenumele si datele de contact doar pentru cuplul castigator.
Politica de confidentialitate / GDPR a Asociatiei SOS Infertilitatea o puteti consulta aici: https://infertilitate.com/about-2/politica-de-confidentialitate

3. Nu completati acest formular de pe telefon, in functie de configuratia acestuia puteti intampina dificultati la incarcarea celor doua documente atasate necesare (fotografiile cartilor de identitate). Utilizati un computer (desktop / laptop) pentru completarea formularului.

4. Invitatia de a deveni partener in acest proiect a fost adresata TUTUROR clinicilor acreditate din Romania. Au raspuns pozitiv X clinici din Romania, deci pentru proceduri in doar aceste clinici va puteti inscrie (veti avea de facut optiunea in timpul completarii formularului). Va puteti inscrie o singura data, pentru o singura clinica, la alegerea voastra (criteriul este cartea de identitate / CNP).

Lista clinicilor participante la editia 2021 (organizate pe orase, in ordine alfabetica):

Clinica Centrul Medical Internațional – București
Clinica Columna – București
Clinica Embryos – București
Clinica Fertilia – București
Clinica Gynera – București
Clinica Medicum – București
Spitalul Panait Sârbu (Giulești) – București
Clinica Vivamed – Brașov
Clinica Regina Maria – Cluj-Napoca
Clinica VenusMed – Cluj-Napoca
Clinica Euromaterna – Constanța
Clinica Hitmed – Craiova
Clinica Omini – Iași
Clinica Calla – Oradea
Clinica I-Med – Sibiu
Clinica Zygota – Târgu Mureș
Clinica Gynatal -Timișoara
Clinica IVF Clinic SL – Timișoara

5. Respectati munca si timpul organizatorilor: dedicati timp (cateva minute!) acestui demers si cititi cu atentie TOATE indicatiile din acest formular; adresati intrebari grupul SOS Infertilitatea doar DUPA ce v-ati asigurat ca raspunsurile nu exista deja in explicatiile din regulament / formular. Intrebarile se adreseaza public, pe grupul FB al Asociatiei SOS Infertilitatea, NU pe email sau in mesaj privat.

Pacientii sunt constienti ca nicio clinica din lume nu garanteaza reusita procedurii; pacientii sunt informati ca rata de reusita globala a fertilizarii in vitro este de aproximativ 30%, aceasta variind semnificativ in functie de un ansamblu de factori privind cazul de infertilitate a cuplului. Ca atare, cuplul castigator al unei proceduri de fertilizare in vitro in cadrul Proiectului se angajeaza sa nu aduca atingere bunei reputatii a Clinicii care o ofera, indiferent de rezultatul procedurii.

Asociatia SOS Infertilitatea va mediatiza Proiectul si regulamentului acestuia pe toate canalele de care dispune. Procedura de inscriere a fost simplificata la maximum. Toti aplicantii vor primi automat o copie a aplicatiei pe email. Aplicantii care au trimis aplicatii fara probleme nu vor fi contactati. Aplicantii care au nereguli in aplicatii vor fi contactati o singura data de catre organizatori, in vederea remedierii neregulilor. Daca acestea persista, aplicatia nu va fi validata, neintrand in tragerea la sorti. Organizatorul (organizatie bazata majoritar pe voluntari, cu resurse limitate) nu va raspunde mesajelor pacientilor prin care se solicita detalii deja explicit prezentate in regulamentul Proiectului, persoanele interesate au obligatia de a citi cu atentie si cu responsabilitate informatiile.

Va uram mult succes si un an 2021 fertil!

Asociatia SOS Infertilitatea

Sprijinim persoane afectate de infertilitate si schimbam destine.

contact@vremcopii.ro
www.infertilitate.com
https://www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea

Asociatia SOS Infertilitatea

 

Comments:

  • Hetea Ramona ioana Says:

    Va mulțumim din suflet

  • Hetea Ramona ioana Says:

    Mulțumim !

  • Musteață Roxana Says:

    Buna ziua ,eu am recomandare de la medicul specialist,am făcut laparoscopie și histeroscopie și am rămas doar cu o trompa funcțională,va mulțumesc daca am aceasta sansa

  • Imi doresc sa devin mamica

  • Musteață Roxana Ionela Says:

    Buna ziua ,am fost operată luna trecuta laparoscopie și histeroscopie și mi.au zis că mai am șanse doar prin fiv,sper sa am șansa de a fi aleasă și eu,îmi doresc foarte mult un bebe, am vârstă de 32ani iar soțul de. 31.Va mulțumesc