Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Ministerul Sanatatii ne deschide usa!

Daca in urma cu trei luni de zile, primul articol scris pe acest blog se numea “Ministerul Sanatatii ne intoarce spatele”, iata ca, desi atunci ne exprimam speranta in schimbare intr-un mod oarecum retoric, lucrurile chiar se pot schimba. Ne bucuram ca putem aduce vesti bune cuplurilor afectate de infertilitate din Romania!

O delegatie a Grupului de Initiativa “SOS Infertilitatea” a avut o intrevedere cu dl. dr. Cristian Irimie, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, pe tema infertilitatii in Romania.  Intrevederea a fost un succes, cele doua parti avand opinii comune privind gravitatea fenomenului infertilitatii in Romania si privind injustitia sociala ale carei victime sunt tinerele cupluri infertile.

cristian_irimie

Dr. Cristian IRIMIE, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii

[sursa foto]

Ministerul Sanatatii sustine ideea  ca protocoalele terapeutice privind toate tipurile de infertilitate (masculina si feminina, indiferent de cauze), cat si analizele necesare in timpul tratarii infertilitatii sau premergatoare procedurilor de tip IA/FIV, sa fie cuprinse in Contractul-Cadru si, astfel, sa beneficieze de compensare/gratuitate.

De asemenea, Ministerul Sanatatii se declara de acord cu o initiativa legislativa pe cale parlamentara privind reproducerea umana asistata medical in Romania si isi exprima disponibilitatea de a participa la intalniri de lucru  pe aceasta tema.

*****

Edit: Intalnirea noastra a suscitat o mediatizare exceptionala. Puteti citi comunicatul de presa dedicat acestei intalniri – aici.

Reactii in presa scrisa:

  • Amplu articol (o pagina integrala) despre campania noastra in domeniul infertilitatii si intalnirea de la Ministerul Sanatatii in ziarul local  “Cuvantul Libertatii”,  al doilea cotidian ca tiraj din Oltenia.

Stiri si articole online despre aceasta intalnire:

campanie de responsabilizare, Cristian Irimie, infertilitate / hipofertilitate, Ministerul Sanatatii, reproducere umana asistata medical

 

Comments:

  • Mihaele Says:

    Dle Ministru Secretar de Stat Irimie, va multumim din suflet pentru sustinere, pentru ca intelegeti drama noastra, a celor care ne luptam cu infertilitatea! Va multumim ca ne dati o sansa in lupta noastra pentru a deveni parinti. Doamne ajuta!

  • Abi Says:

    Infertilitatea devine o boala recunoscuta si Ministerul Sanatatii!Multumim de ajutor domnule Ministru Secretar de Stat Irimie!

  • RaduV Says:

    Multumim pentru mana intinsa! Este un inceput foarte promitator pentru noi!

  • felix76 Says:

    Domnule Irimie, d-vs sunteti o gura de oxigen pentru noi! Nici nu speram acum un an ca cineva ne va baga in seama si uite ca m-am inselat! Exista oameni carora le pasa! Va multumesc!

    Fetele, jos palaria pentru voi!

  • Lucia Says:

    foarte buna veste! aproape ca nu imi vine sa cred. aproape ca ma obisnuisem sa nu ne bage nimeni in seama.

  • Andrei Says:

    Cand v-am citit prima data eram convins ca va luptati cu morile de vant. Ma bucur ca ati primit un acord de principiu dar asteptam fapte. Pana nu vad legea si nu cumparam medicamentele compensat, eu imi pastrez scepticismul.

  • Ioana Says:

    D-le Irimie, multumim pentru ajutor si intelegere!
    Apreciem promisiunea de ajutor din partea Ministerului Sanatatii!

  • Alis Says:

    Domnule Ministru Secretar de Stat Irimie, suntem multi si suferim in tacere; conform statisticilor europene 1 din 6 cupluri aflate la varsta reproductiva este atins de infertilitate. Va multumim din inima pentru intentiile dumneavoastra si ne dorim ca acestea sa se materializeze cat mai curand!

  • Stefan Says:

    Si eu astept fapte, e tare greu sa platim absolut tot, toate tratamentele, consultatiile, procedurile, avem nevoie de sustinere din partea statului roman.
    Promisiunea d-lui Irimie din partea Min. Sanatatii este un pas important in demersurile noastre si multumim.
    Asteptam materializarea cat mai curand.

  • David Says:

    Stimate Domnule Ministru Secretar de Stat Irimie, va rugam sa luati masurile care va stau in putere pentru a sprijini cuplurile afectate de infertilitate, in dorinta lor de a deveni parinti. Va multumim!

  • catalin Says:

    O veste minunata. Multumim domnului Secretar de Stat Irimie. Mult succes grupului de initiativa SOS Infertilitatea. Faceti o treba foarte buna. Felicitari

  • Laur Says:

    Ma bucur si sunt surprinsa ca exista si oameni politici responsabili care sunt dispusi sa sprijine persoanele afectate de infertilitate.
    Toata lumea se plange de scaderea natalitatii dar concret nu am observat sa se ia vreo masura.

  • Costi Says:

    Felicitari dnului Irimia, se vede ca dansul este medic si stie ca si barbatii pot fi afectati de infertilitate, nu doar femeile.
    Avem si noi (barbatii) dar si sotiile noastre dreptul la tratamente compensate pentru ca si noua ni se retine din salariu contributia la fondul de sanatate!

  • Ionela Says:

    O sa ma rog pentru sanatatea domnului Irimie si reusita a tot ceea ce face!

  • aditzaC Says:

    Dle Ministru Secretar de Stat Irimie datorita dvs incepe sa rasara soarele si pe strada noastra . Va multumim ca ne-ati intins o mana de ajutor ! Sa fie intr-un ceas bun .
    Doamne ajuta ! Bravo fetelor ..mult succes in continuare !

  • adrianaady Says:

    Va multumim frumos. E intr-adevar o mare speranta pentru multe cupluri din Romania care se lupta cu aceasta boala.
    Va multumim

  • tili Says:

    Multumim din suflet , ptr. ca va ganditi si la noi , cei din clasa mijlocie!!!!

    Multumim si doamnelor inimoase care s-au implicat in campanie!!!
    Dumnezeu sa va binecuvanteze!!!

  • tili Says:

    Infertilitatea este una din cele mai dureroase boli!!!

  • Dan Says:

    Domnule Ministru Secretar de Stat Irimie , sunt afectat profund de aceasta boala. Infertilitatea se citeste pe chipul meu , se vede tristetea … credeti-ma… de ani de zile sufar de azoospermie. Am cheltuit enorm pe promisiuni desarte. Am ajuns la fundul sacului, dar totusi eu si sotia mea ne dorim enorm copii. Ne-ati dat o speranta!!!
    Multumim ptr. mana de ajutor!!!

  • Loredana Says:

    Cel mai mare pas de pana acum. Felicitari reprezentantilor grupului s.o.s.pentru aceasta batalie castigata. Mii de multumiri Domnului Ministru Irimie si il rugam din suflet sa ne sustina pana la castigarea razboiului. Sa dea Dumnezeu ca si domnii parlamentari sa inteleaga drama prin care trecem noi cei afectati si sa ne dea sansa ca si noi, cei care reprezentam 15% din populatie,sa fim impliniti.Sa auzim numai de bine!

  • Cirip Says:

    Domnule Ministru Secretar de Stat Irimie, va multumim ca vreti sa ne ajutati. Nu stiu dc mai apuc sa beneficiez de ac lege, banuiesc ca se va impune o limita de varsta iar eu ma apropii cu pasi mari de 40 ani. Sotul meu sufera de azoospermie si trebuie sa facem inseminare cu donator pt a avea un copil. Pana acum am facut 2 inseminari artificiale, ultima a fost cu reusita dar din pacate sarcina s-a oprit din evolutie la 2 luni si trebuie sa o luam de la capat. Am facut imprumut pt cele 2 inseminari pe care inca nu am l-am achitat integral si acum tb sa facem altul pt a continua “lupta” cu infertilitatea. Pt fiecare inseminare am platit 1500 lei pt tratamentul de stimulare si 1920 lei pt procedura de inseminare(in total 3420lei/inseminare). Va rog sa includeti in lege si ac tip de infertilitate si sa nu se impuna o limita de varsta deoarece toti contribuim la fondul de sanatate.
    Va multumesc ca sunteti alaturi de noi.

  • Mihaela S Says:

    Este extraordinar ca lucrurile incep sa se miste; macar acum in al 12-lea ceas. Ma bucur sa vad ca Ministerul Sanatatii sustine initiativa legislativa privind reproducerea umana asistata medical in Romania, mai ales ca natalitatea scazuta a devenit o problema foarte grava.
    Felicitari grupului de initiativa si SUCCES in continuare!

  • Miki Says:

    Multumesc ca sunteti alaturi de noi dle Secretar de Stat Irimie. Asa cum scria cineva aici sunteti “o gura de oxigen” pt ac campanie, ne dati sperante. Sper doar ca nu e prea tarziu venita ac lege pt unii dintre noi.
    Felicitari grupului SOS Infertilitatea si succes in continuare!!!!

  • Andi Says:

    Interesant. Vreau sa ced ca e adevarat, ca nu sunt doar promisiuni policianiste. Felicitari celor care lupta pentru aceasta cauza.

  • Madalina Says:

    Si eu sunt una dintre MULTELE persoane care am nevoie de FIV si nu am banii necesari,
    Sper sa nu ramana la stadiul de proiect ,eu doresc sa se concretizeze cat mai repede.

  • […] la eveniment de catre dl. Secretar de Stat Cristian Irimie, medic obstetrician, care si-a reafirmat sprijinul pentru lupta […]

  • […] care dl. secretar de stat o acorda problemei infertilitatii in Romania, asa cum constatasem deja in intrevederea directa pe care am avut-o la jumatatea lunii […]

  • rodi Says:

    Suntem unul din cuplurile care nu pot avea copii decat prin fertilizare in vitro. Procedura ca s-o urmezi, trebuie sa ai posibilitati financiare destul de bune. Daca va exista o solutie legala pentru a beneficia de o reducere va rog din suflet sa fim anuntati. Va multumesc, mult succes!

  • […] o desfasuram. De asemenea, am avut confirmarea ca dnul Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, dr. Cristian Irimie, mai vechiul nostru sustinator, continua sa urmareasca desfasurarea campaniei noastre si a actiunilor in domeniul […]

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.