Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Fertilizarea in vitro

…………………………………

[Pentru discutii despre FIV va asteptam pe forum!]

Calculator data nasterii pentru sarcini obtinute prin FIV.Fertilizarea in vitro (FIV) este o tehnica de reproducere umana asistata, la care se apeleaza dupa ce toate tratamentele clasice au esuat (inclusiv cealalta procedura de reproducere umana asistata, mai putin invaziva – inseminarea artificiala) sau in cazuri de infertilitate mai grave, unde se recomanda din start fertilizarea in vitro (lipsa trompe, infertilitate masculina grava).

fiv

[Sursa foto]

Fertilizarea in vitro (FIV) inseamna crearea embrionului in afara corpului uman. Fertilizarea nu intervine cu nimic in complexul genetic al copilului, astfel ca intre fatul creat in vitro si fatul procreat natural nu apar deosebiri ale dezvoltarii. Dupa stimularea hormonala a ovarelor, ovocitele (celulele germinative feminine) sunt extrase si se pun in contact cu spermatozoizii partenerului intr-o eprubeta (in vitro). Spermatozoizii vor fecunda ovocitele si astfel se vor obtine embrioni care vor fi introdusi in uterul viitoarei mame, unde, in cazul fericit, acestia vor continua sa se dezvolte, rezultand sarcina. Sansele de reusita a acestei proceduri (obtinerea unei sarcini viabile) sunt insa destul de mici, procentele estimate de majoritatea clinicilor fiind in jur de 30-35%.

Procedura FIV consta in trei pasi majori:

 • inducerea stimularii ovariene
 • punctia ovariana (extragerea ovocitelor)
 • embrio-transferul.

Stimularea ovariana controlata – inducerea cresterii mai multor foliculi

Acest pas consta in doua faze: prima- este pre-tratamentul, cand functia ovaraiana este temporar suspendata fie cu pastile contraceptive., fie cu injectii. Acest pre-tratament conduce la rezultate mai bune ale stimularii si, de asemenea, la o programare flexibila a ciclurilor. Dupa acest pre-tratament, daca totul este in regula, se poate incepe stimularea ovariana, de obicei prin tratament diferentiat in functie de pacienta si de profilul hormonal al acesteia. Totul se face sub monitorizare ecografica, la interval de cateva zile. Lungimea medie a stimularii este de 10-12 zile. Atunci cand foliculii cei mai mari ating 17-18 mm, incepe pregatirea pentru extragerea ovocitelor. Urmeaza o injectie care declanseaza faza finala de maturare a ovocitelor, iar punctia este programata dupa 36 de ore.

Riscurile stimularii ovariene:

In cca. 10% din cazuri, in ciuda stimularii, pot sa apara foarte putini foliculi sau chiar deloc. In aceste cazuri, este necesara intreruperea procedurii si startul uneia noi, unde se recomanda o stimulare diferita.

Aproape toate pacientele care sunt sub tratamentul de stimulare ovariana resimt anumite dureri abdominale, crampe, balonari. In cca 1% din cazuri aceste simptome sunt mai grave si se dezvolta hiperstimularea ovariana, caz in care ovarele se maresc, dureri abdominale mai acute sunt prezente. Iar in cele mai severe cazuri, lichidul se acumuleaza in abdomen si etse cazul sa fie drenat. Daca aceste simptome sunt prezente deja in timpul stimularii, incetarea procedurii sau congelarea tuturor embrionilor poate fi deveni necesara.

Punctia ovariana

La 36 de ore dupa  injectia cu  hormon Hcg (pregnyl, ovitrelle), se face punctia ovariana, procedura care se efectueaza sub anestezie. In timpul punctiei, un ac fin este introdus in ovare ca sa absoarba foliculii si sa obtina ovocitele.

In aceeasi zi, ovocitele sunt fertilizate fie prin fertilizare directa, fie (indeosebi in cazul unei hipofertilitati masculine) prin injectie introcitoplasmatica a spermatozoidului direct in ovocit (ICSI).

Ovocitele nu pot fi extrase din toti foliculii, rata de extragere fiind de 80%

ICSI (injectia introcitoplasmatica de sperma)

Daca parametrii spermei sunt slabi sau daca exista alta indicatie (de ex. fertilizare nereusita in cazuri anterioare) ovocitele sunt fertilizate cu ICSI in loc de fertilizarea clasica. In timpul ICSI, sperma selectata este trecuta prin stratul protector ce inconjoara ovocitul cu un ac foarte fin de sticla. In 1-2% din cazuri, acest proces dauneaza embrionului si in consecinta, nu se va dezvolta un embrion normal din acel ovocit. Folosirea ICSI nu are alte efecte adverse asupra embrionului sau fatului. Rata anomaliiilor congenitale nu este mai mare decat la fertilizarile obisnuite.

fiv

[Sursa foto]

Asisted hatching

In anumite cazuri, inainte de embrio-transfer, invelisul care inconjoara embrionul este perforat fie cu un laser, fie cu uacid, procedura numita assited hatching. Aceasta procedura poate ajuta la implantarea cu succes a embrionului. Procedura nu dauneaza embrionului, nu creste riscul malformatiilor. Creste usor riscul obtinerii de gemeni monozigoti.

Embrio-transferul

Transferul a unu,  doi sau trei embrioni (mai rar patru) este programat a doua sau a treia zi de la punctie, iar la unele clinici chiar a cincea zi (in cazul dezvoltarii de blastocisti). In timpul transferului, mai intai un cateter gol este trecut prin cervix, pentru a se vedea daca transferul este usor sau dificil. Odata ce este confirmat accesul la cavitatea uterina, embrionii sunt absorbiti intr-un cateter similar si transferati in cavitatea uterina.

Riscuri referitoare la sarcina

Exista posibilitatea aparitiei unei sarcini ectopice (extrauterine) dupa FIV, riscul fiind  de 2-3%. Este de asemena posibil ca o persoana sa dezvolta o sarcina in trompe si una in uter (riscul este de la 1: 5000  la 1: 30000). Riscul de avort spontan este crescut in cazurile de sarcina obtinuta prin FIV, acesta fiind cauzat in principal de problemele care stau la baza apelarii la FIV, nu de procedura in sine.

Riscul anormalitatilor genetice sau congenitale nu este crescut in cazul acestei proceduri, este acelasi ca si pentru sarcinile obisnuite (2-3%). Folosirea echipamentelor/metodelor de laborator nu cresc riscurile de defecte la nastere.

Rata de obtinere a sarcinii

In general, rata de obtinere a unei sarcini (de reusita a unui ciclu FIV) este de 30-35% (estimata de clinici). Aceasta depinde si de varsta femeii, este mai mare cu cat femeia este mai tanara. Cca. 20% din sarcini sunt multiple, majoritatea acestora fiind gemeni.

Despre esecul in FIV (in lb. engleza):
http://www.drmalpani.com/failedivf.htm


Costurile FIV

Costul unei fertilizari in vitro in Romania variaza intre 1400-3000 euro, la care se adauga costul medicamentelor necesare – care pot ajunge, in functie de tratamentul prescris, la 2000 euro (fara analizele premergatoare pe care cuplul trebuie sa le efectueze, care ajung si ele la cca. 1000 RON). In concluzie, pentru o singura incercare de fertilizare in vitro, un cuplu trebuie sa dispuna de 3000- 5000 euro.

Trebuie mentionat faptul ca in celelalte tari europene, cuplurilor cu probleme de infertilitate li se acorda de catre stat posibilitatea de a efectua un numar gratuit de fertilizari in vitro. In tari precum Ungaria, Franta, Belgia, Grecia etc. statul sustine financiar tehnicile de reproducere umana asistata ca metode moderne de tratament al infertilitatii unui cuplului (pana la 5 incercari de fertilizare in vitro si 6 inseminari artificiale per cuplu).

In privinta “costurilor” psihologice ale cuplurilor a caror unica sansa de a avea un copil este fertilizarea in vitro, …aici ar fi foarte multe de zis  si asteptam de la voi marturii. De asemenea, daca aveti intrebari despre FIV, ni le puteti adresa si va vom raspunde, in masura in care cunoastem aceste raspunsuri.

Cititi si:


 

 

Comments:

 • pistruiata Says:

  Buna seara,

  Am citit postarile dvs. si m-am hotarat sa scriu pe scurt povestea mea: acum 2 ani am suferit o anexectomie bilaterala, uterul fiind salvat. Singura posibilitate de a avea copii este eceea de a face FIV cu ovule donate. Intrebarea mea este daca aveti cumva cunostinte despre clinica de la Szeghet daca au banca de ovule, sau trebuie sa gasesc eu donatoarea? Am 28 de ani si sufar enorm cu gandul ca nu pot avea un copilas, sunt convinsa ca ma intelegeti.

 • alexa Says:

  Buna. Eu sunt noua pe aici doar cu probleme vechi. Sa va spun povestea mea: in 2001 am nascut un baietel “perfect sanatos”, Gruia, care dupa numai 2 luni de viata a plecat la ingeri. Sufar si acum in fiecare zi si nu este clipa sa nu ma gindesc le ingerasul meu. De 8 ani tot incerc sa ramin insarcinata si am fost numai la medici renumiti, Marinescu etc., care mai mult rau mi-au facut. Am 3 operatii de dsf trompe: 1 normala si 2 laparo la ultima din data de 19 08 2009 mi-au fost clipsate trompele de catre dr Tutunaru. A, am uitat sa va spun ca in 2008 octombrie am fost la ZADORI care este inainte de toate OM, dar nu mi-a reusit FIV pt ca nu sa-u fecundat micutii, cred ca din cauza trompelor care ar fi fost cu hidrosalphings (trat mi-a mers f greu]. Deci si prin urmare eu in aceasta viata nu mai am cum sa am un copil pe cale naturala, singura sansa – FIV. La Tutunaru si in RO in general nu am nici o tragere de inima, mai mult ca sigur tot iu Ungaria voi merge. Pt cultura mea poate sa spuna cineva ceva despre FIV facut la TUTUNARU si daca a mai avut cineva prob ca mine cu trompele si cum a rezolvat-o pt ca sincer mie imi cam pare rau ca am clipsat trompele. NUMAI BINE VA UREZ SI SA REUSIM TOATE SA NE TINEM COPILASII NOSTRI IN BRATE. ESTE GROAZNIC PRIN CE TRECEM NOI, DAR SI MAI GROAZNIC ESTE CA TOCMAI MEDICII DE LA NOI AU FACUT DIN NOI VICTIME ALE DISPERARII. TOATE SUNTEM DOAMNELE LAZARESCU!

 • valentina Says:

  Buna, va rog si sa-mi dati adressa de email a dr Zadori…. Am incercat un Fiv+icsi in montreal si nu a mers, poate ca am mai multe sanse in ungaria… Va multumesc si va doresc la toate burtici!

 • Irimia Dana Says:

  Alexa, in primul rand nu-ti pierde speranta, referitor la trompe si eu le-am desfundat de 2 ori, am hidrosaplinx pe partea stanga, am fost saptamana trecuta la Zadori sa incep procedura pt FIV dar nu mi-a venit ciclul, eu ovulam in z 30, nu mi s-a mai intamplat niciodata. Dupa lungi discutii cu Zadori am cazut de comun acord ca mai bine e sa vin in tara si sa-mi scot trompele, astfel evit si o extrauterina, scap si de durerile cumplite din cauza trompelor imflamate si cresc si sansele fivului scapand de hidrosalpinx. Zadori e de parere ca o singura data ar trebui sa-ti desfunzi trompele ca apoi se astupa foarte repede la loc. Iti doresc multa bafta si daca mai ai intrebari iti raspund cu mare placere.

 • Irimia Dana Says:

  Pentru Valentina jzadori@gmail.com

 • alexa Says:

  Buna, Dana. Sincera sa fiu, nu mai stiu cum sa procedez. Toata lumea care ma stie ma intreaba ce am mai facut cu problema mea, iar eu am inceput sa mint, sa aberez, nu mai vreau sa spun minic nimanui. Ce stii despre Tutunaru, a avut reusite la F.I.V? asa, ca fapt divers, pt ca oricum nu am incredere in medicii de la noi, tot la ZADORI am sa merg, mai ramine sa ma hotarasc cind. Sper din tot sufletul sa reusim toate sa ne vedem visul implinit si sper ca pe viitor nici o femeie sa nu se mai confrunte cu aceasta problema care mie imi macima sufletul zi de zi. Iar in leg cu guv care o taragana cu aprobarea F.I.V subventionat tre sa intelegem ca cele care nu trec prin ce trecem noi nu au cum sa ne inteleaga oricit s-ar chinui.

 • Irimia Dana Says:

  Alexa, eu consider ca e foarte important sa nu ne pierdem speranta sa ne rugam la Dumnezeu si sa fim increzatoare ca intr-o zi vom reusi. Referitor la lumea care te intreaba eu spun la toate lumea adevarul, tinand cont ca incercam de vreo 12 ani sa avemun bb. Iar treaba cu guvernul pe mine ma lasa rece, nu-mi pun nici o speranta in asta. Multa bafta in continuare!

 • miha69 Says:

  Buna Dana,

  Sunt mihaela, cea care ti-a dat nr Dnei Ana din Szeghed… Inteleg ca ai ajuns la Zadori si nu ai reusit nimic pina acum!!! Ai trecut oricum de cel mai mare hop: contactul cu un medic perfect. De acum incolo bazeaza-te pe experienta lui. In legatura cu infectia aceea este o doctorita cercetator la Fundeni care a tratat la mine toata vara pentru ca mie mi se parea logic ce spune: trompele infundate inseamna infectii care trebuiesc tratate; ea nu crede ca prin tratament riguros nu poti scapa de infectii; cu asta se ocupa acolo. Nu bag mina in foc pentru ea, insa cind unui cuplu i-a spus ca inca nu sunt pregatiti pentru FIV ca au de tratat infectii asa a fost. Ei s-au grabit si au pierdut timp si bani. Trebuie luat in considerare si acest aspect.

 • valentina Says:

  Multumesc Irimia ptr adresa, sper ca o sa ajung la anul sa incerc cu dr. Zadori……bafta la toate….

 • liliana Says:

  fetelor va rog sa imi dati si mie niste sfaturi. Am 39 de ani si am intrat la menopauza. Tratamentul cu difaston nu a dat rezultate.
  Am o relatie de mai mult timp si ne dorim un copil. Ce pot sa fac? Credeti ca se mai poate face o inseminare? Daca cineva imi poate da sfaturi adresa mea de mess este liliana_69_tm Va multumesc anticipat!

 • Irimia Dana Says:

  Buna, Miha. Intr-adevar am ajuns ls Zadori, prima data pe 7 iulie si a doua oara pe 23 august cand de fapt plecasem sa fac FIV si nu mi-a venit ciclul, am stat o saptamana la Szeghed iar in concuzie am stabilit cu dr sa vin si sa scot trompele, astfel scap si de hidrosalpinx iar in octombrie sa ma intorc pentru FIV.

 • miha69 Says:

  Bafta multa Dana !!!! Este greu sa vezi cum trece timpul si de fapt sunt multe probleme de rezolvat. Cred ca te-ai convins de Zadori ? Eu simt ca esti la un pas de bebe! Sa stii ca o prietena care a ajuns acolo dupa opt ani de incercari in Romania , a reusit din prima ; si i-am spus ca simt ca reuseste. Asta iti zic si tie!!! Bafta

 • Irimia Dana Says:

  Multumesc din suflet pentru incurajari, Mihaela, o sa te tin la curent. Referitor la Zadori am incredere deplina in el si asta ma ajuta tare mult.

 • Irimia Dana Says:

  Liliana eu credca exista alte medicamente mai eficiente dacat dufastonul pentru a putea avea ciclul in continuare.Nu-ti pierde speranta, trebui sa existe sanse si in cazul tau.Multa bafta.

 • Cristina Diana Says:

  buna ziua sunt noua pe acest site dar nu noua in domeniu de fertilizare in vitro,vreau sa stiu cine a reusit din a doua incercare eu am facut pe prima dar din pacate negativ am o teama imi doresc foarte mult un copil acest tratament il fac la London am trecut prin mai multe operatii in care una din ele mi-au scos trompele nu erau bune, primul tratament negativ acuma am o alta programare pe 7 feb cu doctorul si cu psiholog sincer ma cam afectat esecul si am o teama.INNE A REUSIT din a doua incercare e mai usor.vamultumesc si bafta la toate D-NL care au acceiasi dorinta ca a mea BEBE

 • Cristina Diana, te asteptam pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=2

 • dany Says:

  buna,am si eu o problema mai dificila,pe care as vrea sa o impartasesc cuiva;am ovarele polichistice si pe linga asta am si o trombofilie(se coaguleaza singele mai repede)datorita careia am 2 sarcini pierdute si inca una oprita in evolutie anul trecut in februarie.acum sint sub tratament de stimulare ovariana,am 15 injectii la activ cu MENOPUR si cu toate astea nu mi s-au dezvoltat foliculii pt a ramine insarcinata,miine merg la control din nou,dar nu am nici o speranta…dupa toate astea ma voi oprii ma declar o invinsa a sortii crude(de 20de ani ma tot chinui sa fac ceva si degeaba,este jumatate din viata mea,de chin si plins,asta e,n-am ce face,am facut ultima incercare care a fost destul de scumpa pt niste oameni simplii.Va pup,va urez noroc si multumesc ca a-ti ascultat povestea mea.

 • Dany, mult succes, sa fie bine! Te asteptam pe forum http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=2

 • ara Says:

  din suflet va sfatuiesc si din toata inima daca ati ajuns in stadiul in care nu se mai poate face nimic decat FIV atunci sfatul ar fi: NU FACETI FIV IN ROMANIA!!!!!! NU AU NICI APARATURA NECESARA DE EXEMPLU PT CAZURILE INFERTILITATE MASCULINA NU EXISTA INCA IN ROMANIA PROCEDURA FIV IMSI CEEA CE DUCE LA O RATA MAI MARE DE SUCCES DECAT FIV ICSI.

 • Andreea Says:

  As vrea sa va contrazic pe unele care spun ca la noi nu exista aparatura pentru FIV IMSI, daca intrati pe clinica dl dr Tutunaru o sa vedeti acolo tot ce poate face.. eu saptamana viitoare incep procedura FIV ICSI, voi reveni sa va povestesc cu amanunte, costuri, tratamente, trairi si evident testul pozitiv :).
  PS: curaj tuturor, nu va opriti din lupta, pentru ca vom reusi!

 • Dana Says:

  Buna! Eu sunt Dana si m am chinuit mai multi ani sa raman insarcinata! Am fost pe la diferiti medici cunoscuti si nu mi au dat multe sanse de reusita.Si intr un final am ajuns la o doamna doctor,care mi a zis ca singura cale de a avea un copil este sa fac FIV.Si uite asa am ajuns la Bucuresti ,la doamna doctor Dracea ,iar pe 21 februarie 2011 am facut fertilizarea! Cred ca am fost una dintre femeile norocoase,pentru ca mi a reusit din prima procedura si am dus sarcina la bun sfarsit,iar pe 8 noiembrie ,de ziua Sfintilor Mihail si Gavril am nascut un baietel sanatos,pe nume David Mihail. Eu ca va pot spune, este sa nu va pierdeti speranta si sa luptati in continuare! Multa bafta!

 • Felicitari, Dana!

 • ana Says:

  buna seara..
  vineri 30 noiembrie 2012 am programare la doctorul Zadori,si abia astazi am aflat…e prima mea programare,ma duc cu setul de analize cerut pt fiv.
  stau in Anglia si vreau sa imi fac rezervarea la avion,intrebarile mele sunt:
  Cat costa o consultatie?
  care este cel mai apropiat aeroport?
  cum ajung de la aeroport la clinica?
  si cam cat cere doamna Ana?am vb cu ea la tel dar imi este rusine sa o intreb..
  va multumesc mult!

 • Ana, pentru raspunsuri la astfel de intrebari te invitam pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=4&start=2900

  Mult succes!

 • Stoica Ileana Says:

  Buna! Dupa 3 ani in care am incercat sa obtinem o sarcina in afara unui tratament specializat am decis impreuna ca e cazul sa investigam aceasta situatie mai in detaliu. Sotul meu fusese diagnosticat cu oligospermie, ceea ce insemna ca sansele sa avem un copil prin concepere naturala erau nule. Tratamentele pentru incercarea de a trata au fost multe si de tot felul incepand cu tratamente naturiste si trecand prin tot felul de medicamente si vitamine, dar nu au fost rezultate. La recomandarea unor prieteni care au avut succes cu fertilizarea in vitro, am inceput imediat demersurile si am avut succes din prima! Desigur, sunt cazuri cu acelasi diagnostic unde reusita nu este imediata, depinde de fiecare, dar ce e important e ca se poate! Succes tuturor!

 • Andreea05 Says:

  Buna! Felicitari pentru articol! Foarte cuprinzator. Eu il recomand cu toata increderea pe Dr. Zadori,Szeged,un medic in adevaratul sens al cuvantului si un om minunat. Analizele mele perfecte,sotul cu oligozoospermie gradul 3. Mentionez ca ne-a recomandat din start Fiv plus Icsi, din cauza analizelor sotului. Primul Fiv in iunie 2009-transferat un singur blastocist-nereusit. Al doilea septembrie 2010,doi blastocisti transferati rezultat —minunea noastra Daria! Suntem programati iar,l a sfarsitul lunii Martie(2013) pt un alt Fiv plus Icsi!!! Succes tuturor!

 • Felicitari si succes, Andreea! Te asteptam pe forum: http://forum.infertilitate.com

 • marlena Says:

  in urma unor investigati am constatat ca am ambele trompe infundate si singura solutie e sa mi le scoata printr-o endoscopie (laparoscopie) si apoi pot ramane insarcinata doar prin FIV. imi poate recomanda cineva vreo clinica in galati sau macar in apropiere? va multumesc!

 • Marlena, nu exista clinica FIV in Galati. Ai in schimb pe forum o baza de date cu toate clinicile acreditate pentru FIV: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=6&t=155

  Succces, sa faci alegerea norocoasa!

 • adina Says:

  Buna, tot catre fiv ma indrept si eu cu mareee groaza. Ma gandeam sa merg in Turcia. Poate sa-mi dea cineva informatii legate de FIV TR? Dr TAYFUN BAĞIŞ de la Clinica Acibadem pare ca stie ce face. Am tot vazut recomandari catre Dr Zadori, insa rata de reusita am sesizat ca e mult mai mare in Budapesta si mai ales in Turcia. Suntem la primul FIV, inca nu l-am programat, inca mai strangem banii necesari

 • Adina, noi nu facem recomandari, dar avem o sectiune de feedback pe forum – FivAdvisor: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=20 Mult succes, sa faci alegerea norocoasa!

 • anca Says:

  Buna! Am 36 de ani, diagnostic infertilitate secundara (sarcina oprita la cerere in urma cu 14 ani), sotul are 33 infertilitate primara (oligoastenoteratospermie). Suntem la primul FIV (am mai facut o IA nereusita) cu dosar aprobat la Medlife si incepem in iunie tratamentul. Este cineva care a reusit din prima la aceasta clinica? Aud tot timpul ca nu se reuseste din prima si sa nu ne facem sperante. Imi este un pic teama si de tratament. Va multumesc!

 • Anca, avem multe reusite din prima pe forum, chiar in clinica despre care vorbesti. Te asteptam pe forum.

 • catalina Says:

  cat timp e necesar pentru tot procesul fiv?

 • catalina Says:

  ce trist! fiecare cu povestea ei, eu am 28 de ani si as dori sa incerc prin fiv a avea un copil. la inceputul analizelor totul era bine, dar nu ramaneam insarcinata. dupa 2 ani analizele toate bune, dupa 6 ani trompele sunt infundate, toate astea s-au intamplat in spitalele din spania, care ma trimiteau in sala de operatii sa imi scot trompele asa ca nu mai am incredere in nici un medic. as dori sa stiu cat timp dureaza tratamentul si tot procesul in sine, nu pot sa stau prea mult in romania. deci nu doar in romania e rau in spitale.

 • Lucia Says:

  Buna
  eu am 31 iar sotul 32 – mi-au fost extrase ambele trompe iar singura solutie este FIV pentru a avea un bebe.
  Vreau sa va intreb daca mai este valabil proiectul finantat de ministerul sanatatii … altfel ..nu mai pot spera ca voi fi vreodata mama,nu imi voi permite niciodata banii necesari pentru FIV..

 • Catalina, pentru FIV in sine (fara investigatii preliminare) – cam o luna, in mare.

 • Catalina, faptul ca ti s-a recomandat sa scoti trompele nu este ceva care trebuie sa te faca sa iti pierzi increderea in medici. Daca trompele nu sunt functionale si dau semne de infectie, da, e bine sa fie scoase, altfel hidrosalpinxul poate afecta si sansele prin FIV. Iti uram sa gasesti solutia si medicul in care sa ai incredere.

 • Lucia, cu nespusa parere de rau iti spunem ca, in ciuda eforturilor Asociatiei SOS Infertilitatea de a resuscita Subprogramul, acesta nu mai exista in prezent. Ne pare extrem de rau, stim cat de necesar era. Fiecare mesaj ca al tau este pentru noi un cui in inima. :(

 • Ali Says:

  Buna,as vrea sa gasesc o mama purtatoare ptr ca eu nu pot sa port o sarcina,din motive de sanatate…ca rog sa mi dati niste detalii…unde se face asa ceva,cum se numeste,fertilizare sau inseminare? Multumesc

 • maria Says:

  am programare pe 9 aprilie 2014 si as vrea sa mi spuneti si mie niste detalii cat costa un fiv in ugaria? va multumesc

 • Simo Says:

  Oare, la varsta mea de 40, ani voi mai avea sansa de a avea un copil prin fiv? Constat ca aceasta clinica din Szeghed este foarte apreciata, Poate cineva sa-mi dea si mie detalii despre preturi, analize,etc

 • timoc florentina Says:

  Sunt tot mai dezamagita, am 42 de ani si am inceput procedurile de FIV.Am aflat azi ca am un singur ovul fecundat si maine o sa stim mai multe sau daca va avea loc inseminarea…asta in cazul in care este cu ce. Deci sapt asta o sa stiu dak voi fi sau nu mama vreodata :((( Poate ca am lasat sa treaca timpul dar lipsa banilor este motivul principal. Am uitat sa va zic ca am apelat la Kali in Ungaria pentru acest tratament.

 • Ana Says:

  Buna, e cineva la Szeged pentru fiv aceasta perioada? Azi e 15.03.2014.

 • ildiko Says:

  Va recomand clinica din tg mures.recent am facut fiv si este cu reusita,ma lupt cu infertilitatea de aproape 10 ani ,si datorita acestei clinici am reusit!

 • Luciana Says:

  Buna,
  Sunt noua pe forum si am o intrebare. Joi 19.06 am avut transfer de 2 embrioni. E normal sa am dureri ca la menstra, dureri de sani, a doua zi dupa transfer? M-au tinut 2 zile, sanii dor si acum.Oare nu s-au prins mititeii ?

 • Alexia Says:

  Buna,
  Si eu sunt noua pe forum, din pacate suntem dintre cei care se confrunta cu aceasta nemiloasa si nedreapta – cred eu – problema. Medicii din Romania nu ne dau nicio sansa. As vrea sa va intreb cum se procedeaza sa cer o parere si unui medic de la clinica Kaali din Ungaria. Pot trimite un mail unui medic in care sa spun despre ce e vorba sau trebuie sa-mi fac o programare si sa ma duc acolo?

 • Lori Says:

  Buna, viitoarelor mamici!
  Am intrat doar pentru a va impartasi experienta mea. Timp de 6 ani, am incercat diverse tratamente naturiste, in incercarea disperata de a avea un bebe! Ma adresez, in primul rand, celor 20 de procente de cupluri infertile, care totusi prezinta rezultate satisfacatoare la analizeze specifice….am mers la Cluj, la hysterosalpingografie, la Dr Chiroiu, un super profesionist, rezultat nesperat de bun, la Dr Surcel, care vedea ovulele, spermograma f buna…totusi timp de 6 ani, frustrari, discutii, neimplinire. Ca orice disperat, incerci, cam tot ce mai auzi, citeste forumuri…nicaieri ceva concret, cu exceptia inseminarilor si fertilizarilor! O prietena, care din fericire avea o alta prietena, pana de curand “infertile”, ma sfatuieste sa-i dau sotului, un complex de vitamine. Sotul meu le-a luat, evident, fara noi o speranta, doar in ideea ca “o mai incercam si pe-asta, inainte de fertilizare!” Ne-mam continuat viata, ca si cum nici nu incercam ceva nou, adica fara speranta! Ei bine, la 2luni si o saptamana, surpriza mare…minune as-a intamplat! O sarcina nu usoara, dar acum sunt cea mai fericita mamica, la 39’de ani! Va doresc sa traiti aceeasi bucurie pe care o traiesc eu acum! Si nu va pierdeti speranta!

 • paun vasile Says:

  Alexia, exista speranta! Bafta!

 • Irina Says:

  Buna fetelor, vin si eu cu o parere despre dna doctor Dorina Codreanu. La dansa am facut fiv-ul in urma cu 2 ani. Mai inainte am incercat si la o clinica din chisinau, de unde sunt eu, insa in pacate acolo n-am avut succes. Doamna doctor Codreanu e foarte profesionista si se ingrijeste cu adevarat de pacientii sai. Pe langa ca mi-a explicat fiecare pas al tratamentului, m-a ajutat enorm sa-mi redobandesc increderea in mine si in puterea relatiei pe care o am cu sotul meu. Incercarile nereusite de a face un bebe au dus la multe certuri si dansa ne-a ajutat enorm… sincer, nu stiu ce medic se implica nu doar pentru sanatatea fizica, dar si cea emotionala a pacientilor. Fiv-ul a iesit bine, sarcina a prins din start si am un baietel de 6 luni cuminte si sanatos! Eu o recomand pe dna doctor Codreanu!

Leave a Reply or Comment


Cauta In Site

Premii

Castigatori ai CAMPIONATULUI DE BINE 2015:

Locul doi, Bursa Binelui - Campionatul de Bine, 2015:

Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Locul intai - Voluntarul anului in domeniul Sanatate:

Gala Oameni pentru Oameni 2013:

Locul al doilea la categoria „Generozitatea care schimba vieti”:

Femeia Anului 2013

Gala Femeia Anului - revista Avantaje, editia 2013


Categoria Apararea si promovarea drepturilor familiei.

Premiu la Gala “Premiile Drepturile Copilului”, 2012

Campania "Copiii Romaniei nu sunt de vanzare"

Sectiunea Jurnalism, premiu pentru echipa Departamentului Social - Antena 1, cu participarea voluntarilor SOS Infertilitatea.

Gala Oameni pentru Oameni, 2012

Sectiunea "Fundraiserul voluntar al anului"

Premiul al III-lea la Gala Societatii Civile 2012

Sectiunea PROGRAME

Doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011

Categoriile "Apararea drepturilor individuale/colective" & "Buget -/Eficienta +"


Doua Silver Award si un Golden Award

pentru SOS Infertilitatea la Romanian PR Award 2011!


Premiu la Gala Sananatii

Locul doi la categoria "Cea mai activa asociatie de pacienti", 2011

Premiu la Gala Participarii Publice 2011

Singura campanie premiata pentru al doilea an consecutiv.

Campanie premiata

la Gala AVON "125 de femei pentru schimbare", 2011

Campanie premiata

la Gala "Zece Femei Exceptionale", 2011

Silver Award for Excellence

la Romanian PR Award 2010!

Campanie premiata

la Gala Premiilor Participarii Publice 2010.

Campanie premiata

la Gala Premiilor "Carol Davila", 2009.