Ne poti gasi si pe:

Proiecte

Archives

Va asteptam pe FORUM!

Nicio intrebare nu ramane fara raspuns!

Implicare şi ACŢIUNE colectivă, empatie şi SPRIJIN concret!

Mii de contacte pe retelele sociale, grupuri atent moderate.

Grup FB infertilitate: www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea
Grup FB adopție: www.facebook.com/groups/AdoptieRomania
Grup FB sarcină și parenting:
www.facebook.com/groups/1019468961471102
Pagină FB infertilitate: www.facebook.com/SOSInfertilitatea
Pagină FB adopție:
www.facebook.com/VremSaPutemAdoptaCopii
Pagina FB a inițiatoarei Asociației:
www.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Sustineti asociatia de voluntari SOS Infertilitatea!

Nici macar cea mai bine-intentionata organizatie din lume nu poate "trai" doar cu aer! Asociatia noastra nu are alte surse de finantare in afara contributiilor membrilor si sustinatorilor sai.

Donatie online, cu cardul, securizata, rapida, FARA COMISION!

Saptamana Nationala de Constienizare

Eveniment anual de awareness & advocacy (din 2012)

SUBPROGRAMUL FIV-ET (din 2011)

Mii de comentarii despre Subprogram, pe forumul si pe FBgrupurile SOS Infertilitatea.

PESTE O MIE DE COPII NASCUTI DEJA!

SFATURI MEDICALE ONLINE

> Sute de raspunsuri personalizate ale medicilor la intrebarile adresate de pacienti pe forum!

Grupurile de Suport SOS Infertilitatea

Grupuri de Suport pentru cupluri hipofertile, sub coordonare psihologica.

Biblioteca SOS Infertilitatea

Carti despre fertilitate, reproducere asistata, adoptie, sarcina, parenting - disponibile spre imprumut.

Vrem sa putem adopta copii!

Campanie de advocacy a Asociatiei SOS Infertilitatea in domeniul adoptiilor.

Special Families Campaign / Familiile Sperantei!

Proiect paneuropean, sute de povesti impresionante ale familiilor care au invins infertilitatea.

Platforma web SOS Infertilitatea

Blog, forum, newsletter, info flash, baze de date, pagini si grupuri pe retele sociale...

Acces universal la tratament impotriva infertilitatii!

Parlamentul European "constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii". (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)

Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate nu pot adopta copii romani! Si situatia nu se va schimba curand.

Asociatia “SOS Infertilitatea” a solicitat Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA) informatii privind posibilitatea adoptiei  de copii  din Romania de catre cetateni romani cu domiciliul in strainatate.

Puteti vizualiza raspunsul semnat de catre dl. Secretar de Stat Bogdan Panait in format complet aici, in acest articol, din motive tehnice / de lizibilitate, redam doar esentialul:

.

.

Asociatia SOS Infertilitatea isi exprima dezamagirea ca acest proces este atat de lung, dat fiind ca in urma cu exact un an ORA ne spunea exact acelasi lucru“probabil se va face legea, dar nu stim cand”.

Intre timp, mii de cetateni romani cu domiciliul in strainatate care ar dori sa adopte – nu o pot face!  Si mii de copii care ar putea avea o familie – nu o au!

adoptie, advocacy, Asociatia SOS Infertilitatea, campanie de informare, campanie de responsabilizare, initiativa legislativa, noutati adoptii, Oficiul Roman pentru Adoptii, www.sosinfertilitatea.ro

 

Comments:

  • Ionela Says:

    ….Romania. :(

  • anca Says:

    of! e atat de greu sa adopti si daca esti in romania…

  • Lili Says:

    Consider ca din acest punct de vedere sunt incalcate drepturile cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate; ei trebuie sa aiba drepturi egale cu cetatenii care traiesc pe teritoriul Romaniei.

    Ca sa nu mai vorbim de “marile” drepturi pe care le au cei cu domiciliul in RO in a adopta, ca procedura este cumplit de greoaie si descurajanta pentru familia adoptatoare, iar in loc sa fie centrata pe interesul superior al copilului abandonat, doecamdata e centrata pe interesul superior al… mamei care il paraseste.

  • dana Says:

    da, se pare ca individele care-si arunca copiii la gunoi au mai multe drepturi decat femeile care vor sa-i creasca, sa-i educe si care i-ar iubi cu siguranta mai mult decat cea care i-a aruncat ca pe un reziduu la gunoi!!
    ar trebui oprita prostia asta, de ce mai aiba aia drept asupra copilului? de ce sa santajeze familia adoptatoare? nu a obligat-o nimeni sa-l faca daca nu il voia! dar de ce sa nu profite? dec ce sa nu isi traga bani de la cei napastuiti de soarta care nu pot procrea din diverse motive, uneori inexplicabile?

  • Raluca Says:

    Buna. Ma numesc Raluca, locuiesc in Canada si as vrea sa iau legatura cu alte persoane care sunt tot in Canada si doresc sa adopte din Romania. De asemenea, pentru Admin: mu reusesc sa trimit email pe adresa contact@infertilitate.com
    (Technical details of permanent failure:
    Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain) .
    As dori sa iau legatura cu dvs . Multumesc

  • Raluca poti scrie public aici http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=200 iar mail ne poti trimite si la infertilitatea@yahoo.com Numai bine!

  • Ioana Says:

    Buna. As dori sa stiu si eu daca sunt noutati cat priveste adoptia copiilor din Romania de catre cetateni romani cu domiciliul in strainatate. Multumesc!

  • Ioana, da, din 2012 romanii cu domiciliul in strainatte au acces la procedura de adoptie, dar in realitate lucrurile sunt tot complicate si cronofage. Te asteptam sa discutam pe sectiunea de adoptii de pe forum: Moni, te rugam sa citesti informatiile deja furnizate aici, pe blog, si cele de pe sectiunea adoptii de pe forum: http://forum.infertilitate.com/viewforum.php?f=10

  • Otilia Says:

    Dragelor voluntare, multumim pentru serviciul public pe care il faceti. As dori sa stiu daca s-a mai schimbat ceva in legatura cu adoptia in Romania. Aici in USA am fost la o agentie de adoptii in Massachussetts, una dintre cele 3 in toata tara care se ocupa cu adoptia de copii din Romania. Mi s-a spus ca teoretic este posibil, dar procesul de adoptie dureaza 3-4 ani, si costa 30000 USD. Pentru mine insa nu este posibil, pentru ca se cere si o adeverinta medicala pentru ambii soti, iar sotul meu fiind supravietuitor de cancer, nu ar primi aprobare medicala. Deci va dati seama… Ma vad obligata sa ma intorc in Romania, sa stau un an ca sa imi fac rezidenta, si apoi sa incep procesul de adoptie acolo. Nici nu stiu cat ne-ar bloca faptul ca sotul a fost bolnav de cancer, sau ca este american si nu vorbeste romana. In plus, am avea fonduri limitate, caci eu as sustine familia dintr-un salariu de asistenta medicala la sectia ATI, care este e undeva la 4500 RON, din cate citesc pe net… Ce parere aveti?